HABERLER>ASTROLOJİ
28 Eylül 2022 Çarşamba - 14:02

Dolunay veya yeniay doğumlu olmak ne anlama geliyor?

"İçinde bulunduğunuz ayın potansiyellerini, nasıl geçebileceğini, dinamiklerini en iyi özetleyen unsurlardan biri astrolojide o ayın içerisinde gerçekleşen yeniay ve dolunay döngüleri ve bunu kişisel haritalarımız üzerindeki etkileridir." diyen Astrolog Bahar Bozkurt, dolunay ve yeniay enerjisinin doğum haritasına nasıl etki ettiğini açıklıyor.

Dolunay veya yeniay doğumlu olmak ne anlama geliyor?

Ay döngüsünün bir ay süresi zarfında 8 adet fazı vardır. Bunlar yeniay, hilal, ilkdördün, kambur ay, dolunay, azalan kambur ay, sondördün ve balzamik ay fazıdır. Kişisel haritalarda bu görünümlerin her biri kişiye ait farklı motivasyonları işaret eder. Bunların içinde en çok konuşulanı tabii ki yeniay ve dolunay zamanlarıdır. Peki nasıldır yeniay veya dolunay etkili bir haritaya sahip olmak?

 YENİAY

Yeniay enerjisi, adı üstünde; daha çok içinde başlatma enerjisi barındıran, tabiri caizse biraz Koç enerjisinde kalan, tecrübesiz diye nitelendirdiğimiz ama heyecanlı bir titreşimdir. Yeniay doğumlu kişiler liderlik etmek, bir durumu başlatmak, öncülük etmek için aranılan insanlardır diyebiliriz lakin başlattıkları konuyu sonlandırmakta kimi zaman zorlanabilirler. Heyecanla hareket ettikleri ve olaylara düşünmeden hemen dahil olmalarından dolayı, durumları objektif ele almakta zorlanabilirler. Karma astrolojide eril-dişil enerji dengesi çok önemlidir. Yeniay eril ağırlıklı bir enerji olduğundan; yeniay doğumlu erkekler empati kurmakta zorlanırlar ve bu nedenle (İlk 15 derecesi özellikle) maalesef ki oldukça kaba olabilir. Kısaca yeniay doğumlu erkek ve kadının üzerinde ki etkileri farklıdır. Kadınlarda ise daha çocuksu, daha tutkulu bir ruh taşıdıklarını gözlemleyebilirsiniz.

Yeniay da bir konu aniden başlayabilir ve yeniay konusunun hayatımızda neden olduğu başlangıçlar çoğunlukla başka bir konuya bağlı değildir, hızlıca da gelişebilir.

DOLUNAY

Dolunay ise daha çok sonlandırma ve bitirme enerjisini simgeler. Dolunay doğumlu bireyler özellikle kadınlar daha gergin olabilirler lakin empati yeteneği, olayları karşıt açılardan değerlendirme ve farklı merceklerden dünyayı algılama durumu diğer insanlara göre daha yüksektir.

Yeniay aksine dolunay etkisinde bir şeyler sona ererken, mutlaka başka bir şey başlar hayatımızda. Tıpkı eski evinizden ayrılıp orayla olan birlikteliğinizi sonlandırıp, kariyerinizde gerçekleşen yeni bir adım için başka bir eve taşınıyor olmak gibi ya da 5. ev diye tanımladığımız (astrolojide çocuk evi diye de geçer) yerde bir gelişmenin yaşanması, çocuk sahibi olmak gibi bir durum, astrolojik çizelgede tam karşısında yer alan 11. evde (sosyal hayatımız, gelecek planlarımız) bizi biraz daha çevreden uzaklaşmaya iter ve sosyal ortamdaki ilişkilerimizin yavaşlamasına neden olabilir. Kısaca dolunay zamanları etkiler karşılıklı çalışır, bir durumun gerçekleşmesinin başka bir durumun netleşmesine bağlı olması gibi.

Örnek vermek gerekirse dolunay doğumlu Cristina Ronaldo’nun hayatını incelediğinizde yoksullukla başlayan bir yaşantının başka bir yöne doğru nasıl evrildiğini görürsünüz. Farklı durumdaki ekonomik hayatları yaşamında deneyimlemiş olması empati yeteneğini çoğalttığı gibi, yaptığı astronomik rakamlı yardımlarla da adından söz ettirmeye devam etmiştir. Haritasında Ay göstergesi Aslan Burcu’nda da olan Ronaldo göz önünde ve kazanımları arttıkça, tam karşı hatta yer alan Güneş yani kimlik enerjisi ile hümanism, takım çalışması, yardımlaşma enerjisini de dengelemeyi aynı oranda çoğaltmıştır.

KARMİK OLARAK DOLUNAY VE YENİAY HARİTASI

Dolunay ve yeniay etkilerine klasik olarak tanımlarsak bu şekildedir. Peki karmik olarak incelersek, daha derine inersek neden bir harita dolunay veya yeniay olarak gelmiştir diye sormamız gerekir.

Karmik olarak yeniayda doğan insanlar bir kısım sorunlara sahip olabilirler. Buna rağmen enkarnasyon (önceki hayatlar) modelleri için yeni ve bilmedikleri sularda hızla büyüyerek, gelişerek bir hayat geçirirler. Karmik olarak dolunay doğumlu kişiler ise; daha önceki enkarnasyon modelinde yapmış olduğu hataları birebir görüp, bunlarla yüzleşip ve mücadele edip kendilerini tamamlanmaya çalışmak ile uğraşırlar. Üstüne bir de başka gezegenlerinde retro göstergeleri varsa ve fazlaysa hayatta daha da zorlanabilirler. Bu sebeple karmik açıdan değerlendirildiğinde yeniay doğumlular daha az sınava tabi, daha şanslıdırlar diye bir çıkarım yapabiliriz. Karmik olarak ayrıca; dolunay doğumlu bir erkek önceki hayatlarında dişil enerjili hayatlar tecrübe etmiş demektir. Ve bu erkekler hayatlarında daha feminen özellikler taşımaktadırlar. Özellikle Terazi ve Boğa gibi ilişkileri simgeleyen burçlarda dolunay doğumlu olanlar, geçmişte ilişkilerde yaptıkları yanlışları kendisi yaşayarak öğrenecek ve bedel ödeyerek dönüşeceklerdir.

 
Olaf Scholz: Putin hata üstüne hata yapıyor
 
Burcu Karakaya ve Eray Altay evlendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
26 Eylül-2 Ekim Haftası burç yorumları
26 Eylül haftası, Terazi burcunda gerçekleşecek yeniay ile başlıyor. Hem ...
26 Eylül Terazi Yeniayı: İlişkilerde düzen zamanı
26 Eylül Pazartesi, İstanbul saatiyle 00:54’te Terazi burcunda yeniay ...
19-25 Eylül Haftası gökyüzü yorumları
19 Eylül haftası Merkür retrosu devam ederken, etkin ve özgür olmak isteğimiz ...
 
12-18 Eylül Haftası burç yorumları
12 Eylül haftası Merkür retrosunun aktifleştiği (3 Ekim’e kadar) ve dolunay ...
1-7 Ağustos haftası burç yorumları
Ağustos ayının ilk haftası, ateş elementinin yani cesaretin, harekete ...
Bu hafta Aslan Yeniayı etkileri baskın olacak
Temmuz ayının son haftasında 28 Temmuz’da gerçekleşecek Aslan Yeniayı ...
 
18-24 Temmuz haftası burç yorumları
Oğlak Dolunayını atlatıp yeni bir haftaya başlıyoruz. 18 Temmuz haftasının ...
20-26 Haziran haftası burç yorumları
20 Haziran haftası ilişkiler açısından ılımlı etkiler içeren bir hafta ...
13-19 Haziran haftası burç yorumları
13 Haziran haftası, Haziran ayının öne çıkan haftası olacak. 14 Haziran'daki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva