HABERLER>POLİTİKA
24 Mart 2023 Cuma - 12:36

Doğru Parti'den Kılıçdaroğlu'na destek

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu ile bir araya geldi. Serdaroğlu, seçimlerde Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı.

Doğru Parti den Kılıçdaroğlu na destek

Serdaroğlu, Kıılçdaroğlu'nu CHP Genel Merkezi'nde ziyaret etti. Serdaroğlu, “Sayın Demirel’in Cumhurbaşkanı olmasında, özellikle Sayın Erdal İnönü’nün çok büyük katkısı vardır. Biz vefalı insanlarız, tarihimize sadığız. Aynı vefayı şimdi biz, Cumhurbaşkanımız olarak Sayın Kılıçdaroğlu’nda göstereceğiz ve CHP’nin en çalışkan teşkilatlarından daha fazla çalışarak, büyük oy farkıyla birinci turda Çankaya’ya inşallah göndereceğiz, Sayın Cumhurbaşkanımızı…” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Sayın Genel Başkanla güzel bir görüşme gerçekleştirdik. Türkiye’nin sorunlarını masaya yatırdık, tartıştık. Yaşadığımız deprem felaketinin yaralarının sarılması konusunda, neler yapmamız gerektiği konusunda; karşılıklı düşüncelerimizi aktardık. Kendisine ve arkadaşlarına bu ziyareti için teşekkür ederim” ifadesini kullandı.

Serdaroğlu ise şunları söyledi:
“Türkiye tarihi bir seçime gidiyor. Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimini yapacağız hep beraber. Maalesef seçimin şartları, demokrasiyi hazmedemeyen AKP iktidarı tarafından karmakarışık hale getirildi. Hepinizin bildiği gibi Sayın Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı üçüncü defa olması mümkün değil. YSK’ye bu konuda itirazımızı da yaptık biz, Doğru Parti olarak. İnşallah YSK, Anayasa’yı ihlal suçu işlemez. Eğer bunu yaparsa Türkiye’nin çok az nebze kalmış ‘hukuk devleti’ tanımını da bizzat YSK çok ağır tahrip etmiş olur ve önümüzdeki günlerde çok ciddi sıkıntılar çıkabilir.

Biz Doğru Parti olarak, Türkiye’nin; merkez sağdan kaynaklanan, merkezden kaynaklanan çok ciddi bir partisiyiz. Daha önce; rahmetli Demirel ile rahmetli Erdal İnönü’nün Türkiye’nin en güzel koalisyonunu yaptıkları dönemi yaşadık. Ülkeye de çok ciddi hizmetler verdik, hepimiz. Şimdi biz Sayın Erdal İnönü’nün, Sayın Karayalçın ile de beraber çalıştık. Sayın Hikmet Çetin ile de beraber çalıştık. Sayın Demirel’in Cumhurbaşkanı olmasında özellikle Sayın Erdal İnönü’nün çok büyük katkısı vardır.

Biz vefalı insanlarız, tarihimize sadığız. Aynı vefayı şimdi biz Cumhurbaşkanımız olarak Sayın Kılıçdaroğlu’nda göstereceğiz ve CHP’nin en çalışkan teşkilatlarından daha fazla çalışarak, büyük oy farkıyla birinci turda Çankaya’ya inşallah göndereceğiz, Sayın Cumhurbaşkanımızı…

Bizim geleneğimizde bir söz vardır; ehemin mühime tercih edilmesi, yani mühim önemli demek ama ehem daha önemli demek. Bir trafik kazası geçirdiniz, kolunuz kırıldı. Ama aynı anda da bir damarınız patladı. Doktor hangisini tedavi eder, önce? Elbette ki hayatta kalabilmeniz için damarı tamir eder.

Bizim altılı masanın paydaşlarıyla ilgili görüşlerimiz var, onların hepsini dondurduk şimdi… Şimdi, Türkiye’nin en önemli meselesi organize suç örgütü gibi çalışan AKP’nin adayı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir daha seçilmemesi mücadelesidir. Bu, Türkiye’nin en önemli meselesidir. Doğru Parti’nin geleceğinden de önemlidir. CHP’nin geleceğinden de önemlidir. Evvela bu işimizi yapacağız. Onu demokratik yolla indireceğiz. Yerine Anayasamızın değiştirilemez maddelerine sahip çıkacak, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkacak sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu büyük oy çoğunluğuyla oturtacağız inşallah, kendisini tebriğe ilk giden biz olacağız. Bizi ağırladığınız için çok teşekkür ediyorum.”

 
Karşıyaka'da Batuhan formayı kaptı!
 
Çetin Doğan 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'de milletvekili adaylığı için bin 894 başvuru inceleniyor
Milliyetçi Hareket Partisi'nde milletvekili aday listeleri için çalışmalar ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay'a gidecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İskenderun'da Deprem Konutları ve ...
Aday adayı Uyar’dan kadınlara tavsiye: Siyasette omuz atmayı öğrenmeliyiz!
Urla’nın önceki dönem Belediye Başkanı ve CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili ...
 
21 yıldır AK Parti'de siyaset yapıyor… Bilal Doğan da aday adayı!
2011 seçimlerinde temayül yoklamasından birinci çıktığı halde yedinci ...
Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu'na yanıt
Gazeteci Candaş Tolga Işık, Cumhurbaşkanı adayı Memleket Partisi Genel ...
Orman Kanunu'nda değişiklik TBMM'de kabul edildi
TBMM Genel Kurulu'nda, 'Orman Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına ...
 
Kılıçdaroğlu: Seçim birinci turda biter
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı olduktan sonra ...
Hangi aday kaç imza topladı?
Seçmenler tarafından belirlenecek cumhurbaşkanları adayları için ikinci ...
Adaylık gerekçesini açıkladı: Rabbim bildirdi!
14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylık başvurusunda ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva