HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Şubat 2024 Cuma - 10:02

Dikili’de dikkat çeken mahkeme kararı!

Dikili’de komşu parsellere göre yüksekliği ile tartışmalara neden olan, denize sıfır, cadde üzerindeki iki binanın izinlerinin imar mevzuatına aykırı olarak düzenlendiği ortaya çıktı. Mahkeme, iki binayla ilgili ceza kararı verdi.

Dikili’de dikkat çeken mahkeme kararı!

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ – İzmir’in Dikili ilçesi sınırları içerisinde yüksekliği ile dikkat çeken denize sıfır, cadde üzerindeki iki bina ile ilgili mahkeme kararını verdi. Mahkeme, Gazipaşa Mahallesi’ndeki söz konusu iki binanın yapı ruhsatının, yapı kullanma izin belgelerinin ve iş bitirme raporlarının imar mevzuatına aykırı olduğuna hükmetti ve ceza kararı verdi.

ODA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU
Mimarlar Odası İzmir Şubesi, söz konusu diğer binalardan daha yüksek yapılmasının yasal olmadığı gerekçesi ile suç duyurusunda bulunmuştu.  Dikili İlçe Kaymakamlığı’na başvuran Mimarlar Odası Şubesi parsellerinin yürürlükte olan imar planına göre ayrık nizamda en fazla üç katlı bina inşa edildiği ancak mevcut iki adet binanın 7'şer kat olarak inşa edildiğini vurgulamıştı.  Oda, belediyenin yapı ruhsat ve kontrol bölümünde çalışan ve bu inşaata ruhsat veren ve yapı kullanma izin belgesini düzenleyen görevlilerden şikayetçi olmuştu.

SORUŞTURMA İZNİ
Talep sonrası soruşturma başlatan İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değerlendirme İl Müdürlüğü hazırladığı raporunda söz konusu binalar için yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgeleri ve iş bitirme raporlarının imar durum belgelerine uygun olarak düzenlenmediği görüşünü belirtti. Rapor doğrultusunda İçişleri Bakanlığı, binalar için onay veren Dikili Belediyesi İmar ve Şehircilik eski Müdür Vekili Buğra Akın soruşturma açılmasına izin verdi.

KARAR ÇIKTI
Dikili Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame kapsamında Akın hakkında görevi kötüye kullanma suçundan cezalandırılması talebi ile dava açıldı. Dosyayı inceleyen Dikili 1. Asliye Ceza Mahkemesi kararını verdi.

İMAR MEVZUATINA AYKIRI
Kararda “Dikili İlçesi Gazipaşa Mahallesi 439 Ada 8 ve 9 Parselde bulunan 2 adet binanın olay tarihindeki mevzuata uygun şekilde yapılmadığı ve bu hali ile ilgili binalar hakkında yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgeleri ve iş bitirme raporlarının imar durum belgelerine uygun olarak düzenlenmediği, ilgili belgelerde imzası bulunan sanığın bu itibarla üzerine atılı görevi kötüye kullanma suçunu işlediği, sanık üzerine atılı suçun bu şekilde sübuta erdiği” ifadeleri aldı.

İLK CEZASI DEĞİL
Mahkeme daha önce de ‘görevi kötüye kullanma suçundan’ 6 ay ceza alan Buğra Akın hakkında ilk olarak 8 ay hapsi cezası verdi ancak indirim yaparak bu cezayı 6 aya indirdi. Mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılması talebini ise daha önceki aldığı cezayı gerekçe göstererek reddetti. Akın hakkında denetimli serbestlik uygulanacak.

MHP ADAYLIĞI DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ
Dikili Belediyesi’nin İmar ve Şehircilik eski Müdür Vekili Buğra Akın 2019 yılındaki yerel seçimler öncesinde MHP’den aday olmak için belediyedeki görevlerinden istifa etmişti. Akın, MHP tarafından aday gösterilse de almış olduğu cezadan dolayı YSK adaylığını düşürdü. Parti’nin avukatları itiraz etse de sonuç değişmedi. Akın, sonrasında Dikili Belediyesi’nin bir önceki belediye başkanı Mustafa Tosun tarafından yeniden İmar ve Şehircilik Müdür Vekili ve İnsan Kaynakları Eğitim Müdürü olarak atanmıştı. Akın bir süre sonra görevi bıraktı.

KIRGÖZ’E YAKIN İSİMLER
Öte yandan bina, AK-ER İnşaat ve Mühendislik tarafından yaptırılırken şirket sahiplerinin Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’e yakın isimler olduğu öğrenildi.

 
İZBETON'a 246 milyonluk sermaye artışı!
 
Köylüler istedi, Büyükşehir iptal etti… Başka bir tarım GES’i yendi!
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Uzaya 11 Şubat 2024 Pazar 13:36

İmara aykırı yapılar her yerde şikayet olursa işleme alınıyor dışarıda klima motoru ve kapama cam balkon olmasi dahi imara aykırı suç vatandaştamı plansız yapıda mı aynı yazılı hukuka benzer suca yönelik zıt kararlar veren mahkemelermi

Yorumu oyla      1      1  
Arif 11 Şubat 2024 Pazar 07:26

Herkes adaleti işine geldiği gibi algılıyor diyeceğim ama Adalet öldü başımız sağolsun

Yorumu oyla      1      1  
Zahide Aktürk 11 Şubat 2024 Pazar 00:53

Mevzuata aykırı fazla katlar niçin yıkılmıyor, yapanın yanına kâr kalıyor.Göz yumanlar göstermelik ceza alıyor.

Yorumu oyla      1      1  
Reis 11 Şubat 2024 Pazar 00:13

Buğra efendinin tüm verdiği ruhsatlar incelensin özellikle Çandarlı daki ruhsatlar girişteki şok un arkası özellikle

Yorumu oyla      1      1  
Mevlüt solar 10 Şubat 2024 Cumartesi 18:06

Belediyeler şahsa göre davranis yapmamalı eserler düzeni bozmamali.insanlar gelip geçici eserler ise kalicidir.bence daha önceki duruma uyulmali hatır devri kalkmalı.

Yorumu oyla      1      1  
Melek Ayman Harputlu 10 Şubat 2024 Cumartesi 16:39

Başkan Patron olduğu için Agrobay ı destekliyor randevu almak istedim kabul etmedi ilk defa onun bu taraflı tutumundan dolayı oyumu kullanmayacağım.

Yorumu oyla      1      1  
Ümit caliskan 10 Şubat 2024 Cumartesi 16:36

Dikilinin ortasını çöplük gibi bıraktınız sahillere 7 kat Gazipaşa mahallesinde mutahide yer verdik yandan su kadar önden su kadar yeri daralttilar ...sahilde denize sıfır olunca bitişik nizam 7 kat demekki belediyeye indiren kaptan ..Allah''a havale etsek nolucak

Yorumu oyla      1      1  
Patriot 10 Şubat 2024 Cumartesi 14:47

Bu ülkeye MHP kadar zarar veren parti yok. Gerçek ülkücüler silindi gitti, meydan çakallara kaldı. Siyasete yakın olan herkes hırsızlık peşinde, umarım önce onlar batar.

Yorumu oyla      2      1  
Tayyar 10 Şubat 2024 Cumartesi 14:21

Her yerde ve ve her zaman yapanın yanına kar.Mevzuata aykırı ise neden yıkım kararı verilmiyor.Neden zararın neden sebebiyet verenden tahminine gidilmiyor.Şaka gibi indiren indiriyor sonrada eyvallah.

Yorumu oyla      1      1  
Nu Ka 10 Şubat 2024 Cumartesi 14:09

İlâhi adalet yerini buluyor..Bizde site sakini olarak böyleusulsüzlük mağduru olduk. BUu gibi insanların yaptığı hataları imar barışı yapıp cezalarının ödedik ama biz yapmışız gibi suçlandı. Belediyeye gittiğimizde bu iş için suçlu görülduk.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZBETON'a 246 milyonluk sermaye artışı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, iştirakleri arasında yer alan İZBETON’da ...
Aliağa'dan tarihi kazıya destek!
Antik dönemde “Aiolis Bölgesi” olarak anılan İzmir’in kuzeyini kapsayan ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi Nazilli 5 Eylül Caddesi’nde çalışmalarını tamamladı
Aydın Büyükşehir Belediyesi, kentin birçok noktasında gerçekleştirdiği ...
 
Aydın Büyükşehir Belediyesi Efeler Cumhuriyet Caddesi’ni baştan sona yeniliyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde trafiği hızlandıran ve sürüş ...
Büyükşehir'den can kurtaran hizmet!
Türkiye’nin arama kurtarma malzemeli özel donanımlı ambulans statüsündeki ...
Başkan Çerçioğlu'ndan 580 milyonluk dev proje!
Aydın Büyükşehir Belediyesi, eski ve yeni dörtyol kavşağını doğu batı ...
 
Başkan Soyer: İZSU ile çalışmak benim için şanstı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZSU Genel Müdürlüğü yöneticileriyle ...
İzmir Şehir Tiyatroları’ndan çocuklara özel yeni oyun
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın (İzBBŞT) yeni çocuk ...
Günde 30 binden fazla yolcu... Çiğlililer tramvayı sevdi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin üç yıl önce temelini atarak 27 Ocak'ta ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kent Üzerine: İzmir için yeni ufuklar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Konserve bamyadan zehirlendi suikast zannetti!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva