HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Şubat 2024 Perşembe - 11:02

Günde 30 binden fazla yolcu... Çiğlililer tramvayı sevdi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin üç yıl önce temelini atarak 27 Ocak'ta hizmete açtığı Çiğli Tramvayı, İzmirlilerden büyük ilgi gördü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kenti demir ağlarla örme hedefi doğrultusunda 5 yılda 41 milyar liralık raylı sistem yatırımı yapan Büyükşehir, Çiğli Tramvayı ile günde 31 bin 660 yolcu taşıyor.

Günde 30 binden fazla yolcu... Çiğlililer tramvayı sevdi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in göreve geldiği günden bu yana kenti demir ağlarla örme hedefi doğrultusunda çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvayı'nı İzmirlilerin hizmetine sunmanın gururunu yaşıyor. Alınacak araçlarla 183 milyon euro değerinde bir yatırımla İzmir'e kazandırılan Çiğli Tramvayı, İzmirlilerden de büyük ilgi gördü. 27 Ocak'ta açılan ve ilk yolcusu Başkan Tunç Soyer olan Çiğli Tramvayı, 19 Şubat'a kadar ücretsiz olacak.

Günde 30 bin üzerinde yolcu

Kent içi trafiğini rahatlatmak, Çiğli ilçesi içindeki kritik noktalara kolay bağlantı sağlamak adına hizmete alınan Çiğli Tramvayı, daha ilk günlerinden çok sevildi. Karşıyaka ile Çiğli'yi birbirine bağlayan Çiğli Tramvayı, günde 31 bin 660 yolcu taşıyor. Hastane, okul gibi birçok önemli noktadan geçen Çiğli Tramvayı, vatandaşlar için büyük konfor ve rahatlık sağlıyor.

Bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum

İzmirliler de hizmete alınan Çiğli Tramvayı'nı çok sevdi. Vatandaşlar Başkan Tunç Soyer ve ekibine teşekkür etti. Orhan Öncü, “Bu kadar baskıya, bu kadar engellemelere rağmen bu tramvayı açan Büyükşehir’e bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum” dedi.

19 Şubat tarihine kadar ücretsiz olacak Çiğli Tramvayı hakkında konuşan Huriye Özcan ise tramvayın kısa süre de olsa ücretsiz olmasını olumlu karşıladı. “Tramvay daha yapım sürecindeyken yapılamaz diye tartışılmaya başlanmıştı, fakat yapıldı” dedi.

Elim ayağım oldu

Deniz Aybaş, “Çiğli Ataşehir tarafında oturuyorum. Çiğli içerisinde özellikle ulaşım konusunda böyle bir proje gerekliydi, çünkü sıkıntı yaşıyorduk. Şimdi özellikle işime gidip gelirken çok memnun kalıyorum” dedi.

Sağlık sorunları nedeniyle sıklıkla Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesine gittiğini söyleyen Mediha Şimşek, “Hastane önünden geçmesi beni çok rahatlattı. Sağlık sıkıntılarım nedeniyle sıklıkla gelip gidiyorum. Taksi dolmuş gibi araçlardan ziyade bu tramvay işimi daha da kolaylaştırdı, yapılmamalı diyenler olmuştu ama benim elim ayağım oldu” diye konuştu.    

 
AK Parti adayı Bakıcı: Selçuk'ta hava bizden yana!
 
Muhittin AKBEL yazdı... İşte o son bakış!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yorgun demokrat 8 Şubat 2024 Perşembe 19:46

Sayın Bülent bey, ne yazıkkı ataşehir ilk duraktan kalkan tranway once cevre yolu duragına, sonra köprüyü gecerek ataşehir kavşağı denilen ekol önündeki durağa. Ordanda koprüyü tekrar gecerek mavişehir duragı uzerinden alaybey e gidiyor. Bu da 20 dk daha seyahatı uzatıyor. Kargasanın sorumlularından bir yanıt yok.

Yorumu oyla      4      1  
Bülent Işık 8 Şubat 2024 Perşembe 18:50

Yorgun demokrat Alaybey'den gelen tramvay direk Ataşehir kavşağı aktarmaya gidiyor. Belliki siz bu tramvayı kullanmıyorsunuz.Ataşehir'den kalkan tramvay direk Alaybey'e gidiyor.

Yorumu oyla      1      1  
Nereden nereye ... 8 Şubat 2024 Perşembe 18:48

Aziz Kocaoğlu 15 yılda tramvay hattı yaptı, Soyer 3 yılda bitirdi.

Yorumu oyla      1      1  
Yorgun demokrat 8 Şubat 2024 Perşembe 14:59

Sayın erim, fanatik mesajınız harika. Yaptığım yorum yasadığım gözlemlerimi kapsıyor.

Yorumu oyla      3      3  
Erim 8 Şubat 2024 Perşembe 13:45

Tüm yorumcular tam bir karalama ve küçümseme çabasında. Daha önce de İZBAN , Karşıyaka tramvayı ve Konak-Alsancak tramvayı için demedikleri kalmayanlar bugün tüm bunların nasıl benimsendigine bir baksınlar. Ucuz eleştiri , kem göz sahibine aittir.

Yorumu oyla      3      3  
Ücretsiz tramvayı sevmeyen var mı . 8 Şubat 2024 Perşembe 11:39

Ücretsiz tramvayda yolcular nasıl sayılmış . Herkes İzmirim kartıyla biniş mi yaptı .

Yorumu oyla      4      5  
Selvi Karabulut 8 Şubat 2024 Perşembe 11:28

Alaybey -Koçtaş arası tramvay Aziz Kocaoğlu zamanında yapılmıştı..günlük 30.650 yolcu Koçtaş''tan Sonra Çiğli''ye giden + Çiğli''den binen yolcu sayısı mı?

Yorumu oyla      2      6  
YORGUN DEMOKRAT 8 Şubat 2024 Perşembe 11:26

Ataşehir duragından binen bir vatandaş karşıyakaya gitmek için köprüden çiğliye gidip ekol hastanesinin önüne kadar gidiyor ve tekrar köprüden geçip karşıyakaya gidebiliyor. Bu durum en az 20 dk.lık gecikmeye neden oluyor. Çevreyolu ile ataşehir kavşağı duragı arasında düzenli ring olsa kimse mağdur olmayacak. Ataşehir kavşağı duragının kavşağın uzagına yapılması da düşündürücü. Pazara veya yukarı gidecek insanları zora sokmuş. Tek bu konuda Ekol hastanesi karlı çıkmış. İyi ki hastanenin içine koymamışlar durağı, aynı zamanda çiğli izban önünden uzağa durak kurmakta alkışları hakkediyor. Hele ataşehir durağı ile mavişehir izban arası ray döşemek için müteahhit firmaya yolları kazdıran ve bedel ödeyen yetkililerin orası maliye arazi imiş izin alamadık, tekrar yapılan işleri asfalt ile kapatacağız demesi; kamu parasının nasıl carcur edildiğinin güzel örneği. Projeye imza atanların bunun farkında değilmi idi? Yetkin izmir tramvay yetkililerin den kamu zararına karşı sorumlulukları için tahsil edilen bir bedel var mı? HAYIR. Kamu kaynağı deniz.... Köprünün geceleri karanlık içinde olması bisikletçi ve yayaların kriminal olaylar ile karşılaşma riskine neden olmaktadır. Her kavşakta görevli personelin nöbet tutup kavşak idare etmesi de ayrı bir konu.SEÇİM acelesi ile açılan,istif sonradan arkadan gelir edası ile hizmete giren anlayışı terik ederiz.

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'dan otizm farkındalığına anlamlı destek!
İlçede yaşayan her yurttaşın refahı için çalışan Karşıyaka Belediyesi, ...
Narlıdere'den kadın istihdamı hamlesi!
Narlıdere Belediyesi tarafından 2019 yılında kurulan Narlıdere Üretici ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi yol yapım çalışmalarına devam ediyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi, kente yeni yollar kazandırmak ve mevcut yolları ...
 
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden Efeler'e asfalt hamlesi!
Aydın Büyükşehir Belediyesi, hizmet odaklı belediyecilik anlayışı ile ...
AK Parti adayı Doğruer esnafla buluştu!
Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Doğruer, seçim ...
Tahir Şahin hakkında hapis istemi… Menemen’de ‘Hadise’ var!
Menemen Belediye eski Başkanı Tahir Şahin hakkında Hadise konseri ile ...
 
Çiğli Meclisi’nde oy birliğiyle krediye ret!
Çiğli Belediye Meclisi Şubat ayı ikinci oturumu meclis salonunda gerçekleştirildi. ...
Nurcan Yeşilköy bir kez daha muhtarlığa talip
Menderes'in en çalışkan muhtarlarının başında gelen, seçildiği günden ...
Başkan Soyer: Şehrimizdeki refahı büyütüyoruz
İzmir’de Roman yurttaşlar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin denetimindeki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva