HABERLER>POLİTİKA
13 Ekim 2020 Salı - 15:28

DEVA İzmir'in yeni il başkanı Ösen: Doğru zamanda il başkanı oldum

Daha önce başkanlık teklifini kabul etmeyen, Sarızeybek başkanlığındaki kurucu heyette yer alan Ösen, ilk defa yönetim kurulunu oluşturacaklarını, İzmir'in dinamiklerini, sektörlerini temsil edecek bir ekiple çalışacağını söyledi.

DEVA İzmir in yeni il başkanı Ösen: Doğru zamanda il başkanı oldum

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Geçmiş dönemlerde AK Parti hükümetlerinde Dışişleri ve Ekonomi bakanlıklarında bulunan Ali Babacan'ın partisi DEVA'da İzmir İl Başkanlığı'na getirilen İzmirli iş kadını Seda Kaya Ösen, Egedesonsöz'e önemli açıklamalarda bulundu. DEVA Partisi'nin kuruluşundan bu yana hareketin içinde olan, hatta il başkanlığı teklif edilen Seda Kaya Ösen, "O zaman kabul etmediğiniz il başkanlığını, bugün için ne değişti de kabul ettiniz?" şeklindeki soruya, "Doğru zaman, bu zamanmış. Doğru zamanda il başkanı oldum" ifadelerini kullandı.

BABACAN'LA YOLUMUZ, EGE TOPLANTILARINDA KESİŞTİ
EGİAD Başkanlığı yaptığı dönemde tanıştığı Ali Babacan ile aynı partide siyaset yapmaktan onur duyduğunu belirten Seda Kaya Ösen, "Türkiye'ye mal olmuş işadamları ve yöneticilerin katıldığı Ege toplantıları yapardık. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan, o toplantılardan birine katılmış, misafirimiz olmuştu.  Melek Yatırımcılar çalışmamızın lansmanını yapıyorduk. Çok güzel bir toplantı gerçekleştirmiştik. O toplantıda tanıştığımız Babacan ile değişik platformlarda bir arada olduk. Yolumuz kendisiyle böyle kesişti" dedi. Mehmet Ali Sarızeybek, yönetim kurulunu oluşturmadan bugünkü değişikliğin yaşandığına dikkat çeken Seda Kaya Ösen, şu bilgileri verdi:

SARIZEYBEK, KURUCU HEYET BAŞKANIYDI, YÖNETİM YOKTU
"Mehmet Ali Sarızeybek başkanlığında bir kurucu heyet atanmıştı. Ben de o heyetteydim. Yönetim kurulu falan yoktu. Partimizin temel anlayışından dolayı, kurucu heyet, toplu halde görevden alındı. Şimdi il başkanlığı görevi şahsıma tebliğ edildi. İl yönetim kurulunu ilk defa kuracağız. Yönetim kurulunda kaç kişi olacağına, il başkanı karar veriyor. O kentin ağırlığına, kapasitesine göre, bu sayı 7 ila 50 arasında değişebiliyor. Bizim yönetimimiz elbette 7 kişiden oluşmayacak. İzmir değişik dinamiklerini temsil edecek, sektörleri temsil edecek, ekonomisine yön verebilecek güçlü bir yönetim oluşturacağız. Biz sayılara takılmıyoruz, ne kadar verimli olacak, ona bakıyoruz. Yönetim kurulu ilk kez kuruluyor diye her şey sıfırdan başlıyor diye düşünmeyin. İki, ikibuçuk aydır yapılanların üstüne katkı koyacağız. Bu hafta içinde yönetim kurulumuz belli olacak."

MAKAM MEVKİ PEŞİNDE KOŞAN BİRİSİ DEĞİLİM
BASİFED Başkanlığı'na Hasan Küçükkurt'a devreden DEVA İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, tüm enerjisini, partiye harcayacağını belirterek, parti başkanlığını daha önce neden kabul etmediği yönündeki sorumuza şu yanıtı verdi:

"Doğru zaman, bu zamanmış. Her şeyin bir zamanı vardır. Aslında il başkanlığını kabul etmemişlik gibi bir şey yok. Bu iş, toplu bir harekettir. Zaten baştan beri partimin hareketine sıcak bakıyordum ve baştan beri de o hareketin içindeyim. Bu görevler ve koltuklar için çabalamak, ülkemizin içinde bulunduğu kötü ortam varken, bana doğru gelmiyor. Bu koltuk için ne verebiliriz, ülkemize ne kazandırabiliriz, onun derdindeyim. Mevki peşinde koşan biri değilim. Önemli olan, bu hareketin bir parçası olmak. Herkesin zamanı, işi, yoğunluğu değişebilir. Dolayısıyla bayrak yarışıdır bu. Şimdi bayrağı taşıma görevi, bana tebliğ edildi. Bu görevi, en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacağım."

KADROLARI, HEDEFLERİ, YAKINDA AÇIKLAYACAĞIM
Yeni yönetimde kimlerin yer alacağı, partinin İzmir için hedefleriyle ilgili soruları yanıtsız bırakan Ösen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yönetim kurulunda birlikte çalışacağımız arkadaşlarımın isimler konusunda bir şey diyemem. İzmir için çok büyük hedeflerimiz var. Benim biraz süreye ihtiyacım var. Bir hafta, bilemediniz iki hafta içinde, kadrolarımızın kimlerden oluştuğunu, İzmir için planlarımızı, hedeflerimizi kamuoyuyla ve medyayla paylaşacağız. Şu günlerde hummalı bir çalışma içinde olacağız."

 
Havra Sokağı’nda iyileştirme çalışmaları başladı
 
Otomotiv devinin İzmir'deki arazisi satışta!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 13 Ekim 2020 Salı 21:46

Kılıçdaroğlu dostları alışverişte görsün.

Yorumu oyla      2      3  
Buket turhan 13 Ekim 2020 Salı 20:22

Yolunuz acik olsun

Yorumu oyla      2      3  
tuna 13 Ekim 2020 Salı 15:42

bos işler oy sansı olmayan parası bolların hobi olarak oyun oynadıkları siyasi parti

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan uzaktan eğitim eleştirisi
CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, ...
'Millet Bahçesi olsun' önerisi gelmişti... Kültürpark polemiği büyüyor!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; gündemdeki ‘Kültürpark ve ...
İki eski HDP'li milletvekili hakkında tutuklama kararı
Eski HDP Milletvekilleri Aysel Tuğluk ve Sebahat Tuncel hakkında, Ankara ...
 
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun seçim çağrısına yanıt
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında ...
Selçuk köylülerini sevindiren haber!
Selçuk’ta çiftçilerin kullandığı hazine arazileri ile ilgili müjdeyi veren ...
CHP’li Kılıç’tan hükümete ‘çiğ süt fiyatı’ çağrısı!
 CHP İzmir Milletvekili, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
 
Akşener: Milletin sabır taşı çatlamak üzere!
İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. ...
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir işte bunu görmek istiyor!
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir işte bunu görmek istiyor!
Başkan Sürekli'den Soyer'e 'Homeros'lu tepki: Bütün İzmir'in başkanı olması mümkün değil!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva