HABERLER>GÜNCEL
29 Kasım 2021 Pazartesi - 10:40

DEÜ, Türkiye Akademik Arşivi'nde ilk 5'te!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), TÜBİTAK Harman Türkiye Akademik Arşiv verilerine göre 81 bin 605 yayınla 5.sırada yer aldı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Dokuz Eylül Üniversitesi olarak ülkemizin hedefleri doğrultusunda dünya üzerinde daha çok görünür olmak, bilimsel üretime katkı sağlamak için çalışıyoruz” diye konuştu.

DEÜ, Türkiye Akademik Arşivi nde ilk 5 te!

Dünyanın ilk 500 üniversitesi arasına girme hedefiyle bilimsel ve akademik çalışmalarına aralıksız devam eden Türkiye’nin öncü kurumu Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), akademik arşiviyle de başarı çıtasını yukarıya çekmeye devam ediyor. DEÜ, kurumsal akademik yayınları ile 155 kurumun ve 2 milyon 275 bin akademik verinin yer aldığı TÜBİTAK ULAKBİM’de geliştirilen Türkiye Akademik Arşivi’nde (Harman) 5. sırada yer alıyor.

Türkiye Akademik Arşiv sitesinde yer alan verilere göre DEÜ’nün; 35849 makale, 26616 konferans bildirisi, 11137 yüksek lisans tezi, 4798 doktora tezi, 1811 kitap bölümü, 1187 kitap, 207 diğer olmak üzere toplamda 81 bin 605 yayını bulunuyor. Bilimsel yayın sayısını ve kalitesini her geçen gün artıran Dokuz Eylül Üniversitesi, akademik birikimiyle ulusal ve uluslararası alanda görünürlüğünü artırmaya devam ediyor. 

-

TESADÜF DEĞİL
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin faaliyet gösterdiği her alanda dünyada ilk 500’e, Türkiye’de ise ilk 5’e girme hedefiyle hareket ettiğini belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Ülkelerin ve üniversitelerin bilim alanındaki yerinin belirlenmesinde uluslararası yayın sayıları ve yayınlara yapılan atıf sayıları büyük bir önem taşıyor. Biz de bilimsel yayınlarımızın ulusal ve uluslararası standartlara uygun olmasına, yayınlarımızın atıf alma oranının yükseltilmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak ülkemizin hedefleri doğrultusunda dünya üzerinde daha çok görünür olmak, bilimsel üretime katkı sağlamak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Üniversitelerin akademik başarısına göre sıralandığı ODTÜ URAP listesinde Türk üniversiteleri arasında 9. sırada; iki binden fazla üniversitenin değerlendirildiği 2021 Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralaması (ARWU) sonuçlarına göre Türk üniversiteleri arasında 2. sırada bulunuyoruz. Elde ettiğimiz bu sonuçlar, Türkiye Akademik Arşivi’nde de 81 bin 605 yayınımızla 5. sırada yer almamızın tesadüf olmadığını gösteriyor. Bu başarıda emeği geçen mensuplarımıza teşekkür ediyoruz. 40. yaşını kutlamaya hazırlanan üniversitemiz, güçlü ve tecrübeli akademik kadrosuyla İzmir’imize, ülkemize ve bilim dünyamıza faydalı işler yapmaya devam edecek” diye konuştu. 

TÜRKİYE AKADEMİK ARŞİVİ (HARMAN)
Açık bilim, açık erişim çalışmaları kapsamında, 2016 yılında TÜBİTAK ULAKBİM’de geliştirilen Türkiye Akademik Arşivi (Harman) (http://arsiv.ulakbim.gov.tr/ ), ulusal açık arşiv içeriklerine ait üst verilerin uluslararası standartlara uygun olarak harmanlandığı, gereksinim duyulan açık arşiv içeriğine bulunduğu adreste erişim sağlayan üst veri harmanlama yazılımıdır.

 
İzmir'de FETÖ tutuklaması!
 
Dikili'de doğa dostu proje... Eskisi gitti, yenisi geldi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de FETÖ tutuklaması!
Eskişehir ve İzmir'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında gözaltı ...
Torbalı, Ticaret Kongre Merkezi için gün sayıyor
Torbalı Ticaret Odası tarafından yapılan 400 kişilik Ticaret Kongre Merkezi ...
40 kız çocuğunu gelin olmaktan kurtardı
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Muradiye Mahallesi’nde iki dönemdir görev ...
 
Tramvay seferleri normale döndü!
İzmir'de yoğun geçen fırtına kentte etkisini hissettirmeye başladı. Fırtına ...
Çanakkale'de feribot seferlerine fırtına iptali
Çanakkale'de, Kuzey Ege Denizi'ndeki fırtına nedeniyle Gökçeada-Kabatepe ...
Bekçilere boyacıyım dedi, hırsız çıktı
Adana'da, taşıdığı poşetten çalıntı olduğu tespit edilen malzemeler çıkan şüpheli gözaltına alındı.
 
Kar, 61 kişiyi 3 gün boyunca barda mahsur bıraktı
Ülkenin en yüksek rakımlı pubına Cuma günü giren müşteriler, üç gündür ...
Yerbilimci açıkladı... İzmir'de hangi ilçeler fay hattında?
Türkiye'nin önemli yer bilimcilerinden İTÜ'lü Prof. Dr. Okan Tüysüz, Habertürk'ten ...
Deniz ulaşımı yeniden başladı!
İzmir'de hakim olan şiddetli lodos ve yağmur sebebiyle İZDENİZ'den yapılan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva