HABERLER>GÜNCEL
13 Nisan 2022 Çarşamba - 09:37

DEÜ 'sürekli iyileştirme' çalışmalarında hızı artırdı

Eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve uluslarasılaşma alanlarında sahip olduğu yeterliliği daha üst seviyelere çıkarmayı hedefleyen Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ), Araştırma Üniversitesi misyonu kapsamında ‘sürekli iyileştirme’ çalışmalarına hız verdi. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, üniversitelerin uluslararası alandaki rekabetinin her geçen gün arttığına dikkat çekerek, “Bu rekabet ortamından uzaklaşmamak için ‘sürekli iyileştirme’ anlayışının üniversitemizde oturtulması için yoğun çaba harcıyoruz” diye konuştu.

DEÜ  sürekli iyileştirme  çalışmalarında hızı artırdı

Araştırma Üniversitesi beratı almasıyla yeni bir sürece giren ve sorumlulukları artan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), kalite güvence sistemlerini daha da güçlendirmeye odaklandı. Eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, topluma hizmet ve uluslararasılaşma alanlarında sahip olduğu yeterliliği daha üst seviyelere çıkarmak isteyen DEÜ, Araştırma Üniversitesi misyonu kapsamında ‘sürekli iyileştirme’ çalışmalarına hız verdi. Gelişmeye açık yönlerini tespit eden ve bu yönde güçlendirme faaliyetlerini sürdüren Dokuz Eylül Üniversitesi; akademik personelin araştırma yetkinliğini devam ettirmek ve iyileştirmek için atılacak adımları da titizlikle yürütüyor. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, kalite anlayışındaki hedeflerini ‘sürekli iyileşme’ stratejisiyle üniversitenin tüm birimlerine yaymak için yoğun çaba harcadıklarını söyledi. 

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin stratejik plan hazırlama tecrübesi ve stratejik planı uygulamadaki kararlılığıyla kalite güvence sistemlerini belirli bir anlayışa yerleştirmeyi başardığını belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Üniversitemizde birim düzeyinde başarılı bir kalite yapılanması bulunuyor. Üye dağılımı ve birimlerin temsil edilmesindeki dengeyle Kalite Komisyonumuzda da organizasyonumuzu tamamlamış durumdayız. Biz de üst yönetim olarak Kalite Komisyonu kararları ile Kalite Koordinatörlüğü’nün önerilerini dikkatle takip ediyor ve destekliyoruz. Kalite güvence sistemlerinin yaygınlaştırılması için bilgilendirici ve eğitici faaliyetler yürütüyoruz” dedi. 

GERİ BİLDİRİMİ ÖNEMSİYORUZ
Üniversite olarak her alanda kaliteyi geliştirmeye yönelik adımlar attıklarını ifade eden Rektör Hotar, “Kalite güvencesi politikalarımızı paydaşlarımızın katılımıyla güncelliyor; eğitim- öğretim, toplumsal katkı, araştırma ve yönetim sistemi politikalarımızın belirlenmesinde ‘sürekli iyileştirme’yi temel alıyoruz. Geri bildirime özel önem veriyor; elde ettiğimiz geri bildirimlerin çıktılarına göre iyileştirme alanlarımızı belirliyoruz. Kalite güvencesi kültürünü geliştirmek ve yaygınlaştırmak için planlı çalışmalar yürütüyoruz. Kurumsal raporlarda iyileştirme gereken alanları tarafsızca tespit ediyor; iç ve dış paydaşlara şeffaflıkla bildiriyoruz. Genel Sekterliğimize bağlı Olumlu Olumsuz Geri Bildirim (OGEB) Birimimizle kurum içi geri bildirim süreçlerini hızlandırıyor ve sonuçlandırıyoruz” dedi. 

DAHA İYİ SEVİYELERE GELECEĞİZ
Üniversitelerin uluslararası alandaki rekabetinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Rektör Hotar, “Bu rekabet ortamından uzaklaşmamak için ‘sürekli iyileştirme’ anlayışının üniversitemizde oturtulması için yoğun çaba harcıyoruz. Sahibi olduğumuz Araştırma Üniversitesi misyonumuz gereğince rekabetçi uygulamaları destekliyoruz. Güçlü araştırma altyapımız, üniversite-sanayi işbirliklerimiz, DEPARK ve DETTO ile araştırma alanında sunduğumuz hizmetler, BAP finans kaynaklarının sürekliliği, araştırma laboratuvarlarımızın çeşitliliği ve mensuplarımızın gücüyle üniversitemizi daha iyi noktalara taşımaya devam edeceğiz” dedi. 

 
Bornova'da can dostlara yeni klinik
 
Kırmızı et kararı Resmi Gazete'de
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Suç örgütü operasyonu: İstanbul'dan kaçtı, İzmir'de yakalandı!
İstanbul ve İzmir'de düzenlenen operasyonlarda; İstanbul'un Fatih ilçesinde, ...
Motorla giden iki kişi tek kurşunla öldü!
Iğdır'da tarlada silahla vurulmuş cansız bedenleri bulunan besiciler Kemal ...
Sendika binasına kumar baskını
Adana'da güvenlik kameralı kumarhaneye dönüştürülen sendika binasına baskın ...
 
Belediye Başkanı Çağırıcı, istifa etti!
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kalp rahatsızlığı nedeniyle ...
Mehmet KARABEL yazdı... Kader sana inat gülümse hayat!
Mehmet KARABEL yazdı... Kader sana inat gülümse hayat!
1,5 yaşındaki çocuğa cinsel istismar iddiası
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 1,5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda ...
 
e-Devlet'te 'veri sızıntısı' iddiası
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, e-Devlet altyapısından veri sızıntısı ...
Kemal ANADOL yazdı... 31 Mart 1325 veya 13 Nisan 1909
Kemal ANADOL yazdı... 31 Mart 1325 veya 13 Nisan 1909
Bakan Kasapoğlu İzmir'de!
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir'deki KYK yurdunda ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva