HABERLER>GÜNCEL
7 Şubat 2023 Salı - 20:38

DEÜ'nün ikinci yardım ekibi yola çıktı!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü, dün gönderdiği üniversite hastanesi bünyesindeki sağlık çalışanlarından oluşan ilk grubun ardından bugün de ikinci sağlık ekibini, Hatay’a yolcu etti. Sağlık malzemeleri ve ilaçlarla yola çıkan ekibin yanı sıra DEÜ Rektörlüğü, kurum içinde topladığı yardım paketlerini de Türk Kızılay’ının Buca Şubesine teslim etti.

DEÜ nün ikinci yardım ekibi yola çıktı!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 kentte yıkıma neden olan depremlerin ardından bölgeye yardım elini uzatan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), dün gönderdiği doktor, hemşire ve paramedikten oluşan grubun ardından bugün de ikinci sağlık ekibini Hatay’a yolcu etti. Üniversitenin kendi imkânları ile yürüttüğü çalışmalar kapsamında; bölgedeki yaralıların tedavisinde kullanılacak tıbbı malzeme ve ilaçları Araştırma Uygulama Hastanesi’nde bir araya getiren DEÜ Rektörlüğü, bütün bu malzemeleri hekimlerden ve hemşirelerden oluşan ikinci grup ile göndermiş oldu. Üniversite bünyesinde yürütülen destek kampanyası kapsamında farklı birimlerden toplanan malzemeler ise ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere Türk Kızılay’ının Buca Şubesi’ne teslim edildi.

'YARALARIMIZI BİRLİKTE SARIYORUZ'
Çalışmalar hakkında bilgi veren ve hazırlıkları yerinde denetleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Yaşadığımız tarifsiz acıya rağmen yaralarımızı birlikte sarmak için gayret ediyoruz. Dün, sağlık çalışanlarından oluşan 37 kişilik ekibimizi Hatay’a yolcu etmiştik. Bu ilk grubun yanı sıra; Mağara Araştırma Topluluğumuz ile Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Dairesi’ne bağlı personelimizi de Hatay’a sevk etmiştik. Ayrıca hem deprem konusunda uzman olan hem de inşaat mühendisi olan hocalarımız da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın(AFAD) koordinasyonunda bölgeye giderek gerekli çalışmalara başlamışlardı. Onlar canla başla görevlerini yerine getirirken; bugün de ikinci ekibimizi hazır ederek Hatay’a gönderdik. Şu anda Hatay’da ciddi bir sağlık hizmeti ihtiyacı bulunuyor. Biz de üniversite olarak buradaki talebi karşılamaya yönelik destek veriyoruz” dedi.

KURUM İÇİ YARDIM KAMPANYASI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bölgede Olağanüstü Hal’in(OHAL) ilan edildiğini kaydeden Rektör Hotar, “Ortaya çıkan vahim tablo karşısında; devletimizin aldığı kararları desteklememiz ve buna uygun planlar yapmamız gerekiyor. Şu anda binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan olaylar zincirine değil; enkaz altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmaya, yaralılarımıza acil sağlık hizmetini sunmaya, beslenme ve barınma gibi temel ihtiyaçları gidermeye odaklanmamız gerekiyor. Biz de bu noktada üniversite olarak, hızlı bir refleks göstererek hem kurum içi destek kampanyasını organize ettik hem de sağlık çalışanlarımızı bölgeye sevk ettik. İkinci grubumuz da, kullanılacak tıbbı malzemeler ve ilaçlarla birlikte kendi imkanlarımızı kullanarak yolcu ettik. Görevli arkadaşlarımız bölgede, AFAD koordinasyonunda üniversitemizin sorumluluklarını yerine getirecekler” diye konuştu.

DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK
Ülke genelinde başlatılan yardım kampanyalarına olağanüstü desteğin olduğunu aktaran Rektör Hotar, “Bu felaketin ortaya çıkardığı olumsuz sonuçları gidermek için her kişinin ve kurumun iş birliği yapması gerekiyor. Sonuçta biz, geleceği birlikte kucaklayan bir milletin evlatlarıyız. Söz konusu depremlerin de son derece geniş bir coğrafyayı etkilediğini ve mevsimin de kış olduğunu düşündüğümüzde, ivedi çalışmaların önemi ortaya çıkıyor. Dolayısıyla araştırma üniversitesi olarak biz de, elimizden gelen gayreti gösterecek ve bütün imkanlarımızı aziz milletimizin hizmetine sunacağız” ifadesinde bulundu.

MEHMET GÖNLÜMÜZE DOKUNDU
DEÜ SKS’nin arama kurtarma çalışmaları neticesinde iki aylık Mehmet’in enkaz altından çıkartıldığını bilgisini de paylaşan Rektör Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bebeğimizin kucaktaki görüntüsünü de onun için ağlayanların gözyaşlarını da unutmak mümkün değil. Bu vesileyle başta Mehmet bebeği olmak üzere vatandaşlarımızı kurtarmak için olağanüstü çaba sarf eden SKS Daire Başkanı Çetin Bayram ve ekibimize teşekkür ediyoruz.”

 
Göztepeli futbolculardan deprem bölgesine yardım çağrısı
 
Deprem bölgesindeki mükellefler için mücbir sebep hali ilan edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de vapur seferleri normale döndü
İzmir'de Bostanlı-Karşıyaka-Pasaport-Alsancak hattındaki yolcu gemisi ...
Provokatif paylaşım yapan 135 hesap yöneticisi tespit edildi
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), sosyal medya platformlarında depreme ilişkin ...
Kosova Türkiye'deki depremler nedeniyle ulusal yas ilan etti
Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen ...
 
THY uçuşları da ücretsiz oldu!
Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün sosyal medya hesabından yaptığı ...
Hatay'da 1 yaşındaki bebek enkazdan kurtardı
Hatay'da enkaz altında kalan 1 yaşındaki bebek, Antalya'dan giden itfaiye ...
İçişleri: 38 bin 487 personel görevlendirildi
Kahramanmaraş merkezli depremde arama kurtarma faaliyetleri sürerken İçişleri ...
 
Gazetecilere soruşturma başlatıldı
Deprem sonrası yaptıkları yayınlarda sarf ettikleri sözler nedeniyle gazeteci ...
22 saat sonra çıkarıldı... Ekiplere sarılıp ağladı!
Hatay'da yıkılan beş katlı müftülük lojmanının altında kalan Şevval Deniz'i ...
Ödemişliler'den deprem bölgesine yardım
 Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası, Kahramanmaraş merkezli 10 ili ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva