HABERLER>GÜNCEL
8 Ağustos 2022 Pazartesi - 10:34

DEÜ 'en iyiler' listesinde!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarınca açıklanan 2021-2022 Dünya Alan Sıralaması listesinde 8 alanda sıralamaya girmeyi başaran 17 Türk üniversitesinden biri oldu. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Bundan sonra da başarılı akademisyenlerimizi desteklemeye devam edecek, genç akademisyenlerimizin de daha fazla araştırma yapması için onları teşvik edeceğiz" dedi.

DEÜ  en iyiler  listesinde!

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan URAP Araştırma Laboratuvarı, 2021-2022 Dünya Alan Sıralaması bildirisini kamuoyuyla paylaştı. 113 farklı ülkenin üniversitelerinin 78 bilim alanıyla değerlendirildiği listede DEÜ büyük bir başarıya imza attı. 2021-2022 URAP Dünya Alan Sıralaması'nda 8 alanda sıralamaya giren 17 Türk üniversitesinden biri olan DEÜ, Psikoloji ve Bilişsel Bilimler alanında ilk 3'te, Tıp ve Sağlık Bilimleri alanında ise 7'nci sırada yer aldı. DEÜ ayrıca, 4 alanda da dünya sıralamasında ilk 1000'e girmeyi başardı. DEÜ dünya sıralamasında mühendislikte 1141, teknolojide 1359, kimya bilimlerinde 1245, tıp ve sağlık bilimlerinde 611, biyolojik bilimlerde 1084, malzeme mühendisliğinde 981, yer bilimlerinde 667, psikoloji ve bilişsel bilimlerde ise 672'nci sırada yer aldı. Listede Türk üniversitelerinin başarısı da artış gösterdi. Söz konusu listede Türkiye'nin başarısı da yükseldi. Ülkemizin alan sıralamasında geçen yıl 31 üniversitesi varken 2021-2022 alan sıralamasında ise 83 üniversitesi en az bir sıralamada yer almayı başardı.

"ÇABALARIMIZIN KARŞILIĞINI ALIYORUZ"
URAP'ın yayınladığı bildiriye ilişkin açıklama yapan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Dokuz Eylül Üniversitesi'nin uluslarasılaşma vizyonu kapsamında çalışmalarına devam ettiğini belirterek, "Ülkemiz ve bilim dünyamız adına akademik üretkenliğimizi artırmaya devam ediyor; uluslararası iş birlikleriyle bilimsel çalışmalara her geçen gün yenilerini ekliyoruz. URAP'ın 2021-2022 Dünya Alan Sıralaması'nda en az 8 alanda sıralamaya girebilen 17 Türk üniversitesinden biri olmamız, çabalarımızın karşılığını aldığımızı gösteriyor. Potansiyelimizin farkındayız ve daha üst sıralara tırmanmak için yoğun bir çaba harcıyoruz" dedi.



Rektör Hotar, "URAP'ta elde ettiğimiz bu başarıyı daha üst seviyelere çıkarabileceğimizi biliyoruz. Araştırma üniversitesi statüsü kazanmamız ile birlikte akademik performansımızı daha da artırmamızın yolu da açılmış oldu. Üniversite olarak, geliştirmemiz gereken alanların ve önümüzde yer alan fırsatların da farkındayız. Bundan sonra da başarılı akademisyenlerimizi desteklemeye devam edecek, genç akademisyenlerimizin de daha fazla araştırma yapması için onları teşvik edeceğiz. Akademik makalelerin etki değeri yüksek dergilerde yayımlanması ve alınan atıf sayıları üniversitelerin dünya sıralamasındaki yerinin belirlenmesinde büyük önem arz ediyor. Biz çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyor; üniversitemizin uluslararasılaşma vizyonuna katkı koyan ve dünyada üniversiteleri arasında görünürlüğünü artıran mensuplarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

 
Mecliste tartışmalara neden olmuştu... Gülbahçe planları mahkemelik!
 
AK Partili Kırkpınar sanayicilerle bir araya geldi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yüksek lisans öğrencisi 8 Ağustos 2022 Pazartesi 10:45

Üniversitemiz araştırma üniversitesi oldu ama hala mühendislik fakültesi gibi kritik alanlarda hiç araştırma görevlisi ilanına çıkılmadı.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
7 bin 800 yaşında... İzmir'in tarihine ışık tutacak!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki Ulucak Höyüğü'nde 7 bin 800 yıllık kadın ...
Tarım işçisinin feci ölümü... Başını sera demirine çarptı!
İzmir'in Tire ilçesinde, kullandığı traktörün kontrolden çıkması sonucu ...
Tahıl taşıyan 2 gemi daha hareket etti
Milli Savunma Bakanlığı, tahıl taşıyan 2 geminin daha Ukrayna'dan ayrıldığını bildirdi.
 
'Saati yok' dedi... Kaldırımda ölü bulundu!
Samsun'da, Kader Keskin (23), oturduğu binanın önündeki kaldırımda ölü ...
LGS ikinci nakil sonuçları açıklandı
LGS kapsamında yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları açıklandı.
İzmir’de 9 ilçeye yağış uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İzmir’in Tire, Ödemiş, Beydağ, Kiraz, Bayındır, ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... O gemiyi sökmenin bedeli kaç can?
Mehmet KARABEL yazdı... O gemiyi sökmenin bedeli kaç can?
İzmirli siyasetçi Muhsin Kurt'un acı günü
Çeşitli dönemlerde CHP'den milletvekili ve belediye başkan aday adayı ...
Komşularının boğazını kesti, polise baltayla direndi!
Zonguldak'ta tam bir vahşet yaşandı. Kan donduran olayda bir cani, tartıştığı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva