HABERLER>GÜNCEL
28 Haziran 2022 Salı - 09:04

DEÜ'den eğitime lisansüstü destek

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ‘Lisansüstü Eğitim İş Birliği Protokolü’ imzalandı. İmza töreninde konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Bu girişimi; ülkemizin yükseköğretim hayatındaki ana hedeflerinden birisini teşkil eden, doktoralı birey sayısını yükseltmeye yönelik önemli bir adım olarak düşünüyoruz” dedi.

DEÜ den eğitime lisansüstü destek

Türkiye’nin seçkin ve köklü kurumları arasında yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ‘Lisansüstü Eğitim İş Birliği Protokolü’ DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür arasında imzalandı.

Üç yıl boyunca geçerli olacak protokol kapsamında; İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli öğretmenlerin, DEÜ’ye bağlı enstitülerde lisansüstü eğitim almaları sağlanacak. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleşen törende konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Rektörlük olarak, hem lisansüstü eğitim faaliyetlerine hem de kamu kurumları ile iş birliğine önem veren bir kurumuz. Bu noktada; öğretmenlerimizin akademik bilgi ve yetkinliklerini artırmalarını, ulusal eğitim politikalarımızın desteklenmesi açısından önemsiyoruz. Yapılacak iş birliği sayesinde öğretmenlerimiz, yüksek lisans ve doktora programlarına katılabilecekler. Böylece katıldıkları program doğrultusunda akademik yetkinliklerini artıracak ve uzmanlaşacaklar” dedi.


İmzalanan protokolün; Türkiye’nin yükseköğretim hayatındaki ana hedeflerinden biri olan doktoralı birey sayısını yükseltmeye yönelik önemli bir adım olduğunu ifade eden Rektör Hotar, “Hayat boyu öğrenme ilkesine bağlı olarak; öğretmenlerimizin ilgi duydukları alanlardaki bilimsel çalışmaları ve literatürü takip etmelerinin, yetiştirecekleri öğrencilerin tutum ve davranışlarına da olumlu şekilde yansıyacağına inanıyoruz. Rektörlük olarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile başka çalışmalarda da ortak hareket ediyoruz. Bunlardan birisi olan ‘Eylül Bebekler’ projesini de engelsiz toplum konusunda farkındalık oluşturmayı ve akran reddini önlemeyi hedefleyerek güzel kentimizde başlattık. Bunu yaparken projemizin, Millî Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle ulusal düzeyde gerçekleştirilmesine yönelik adımları da attık. Yine İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkısı ve Balçova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliği ile ilçede okuyan 1. ve 5.sınıf öğrencilerine yönelik ağız-diş sağlığı eğitimlerine başladık. Rektörlük olarak, önümüzdeki dönemde de benzer iş birliklerini yapmaya devam edeceğiz. Öğretmenlerimizin akademik düzeyde gelişimine olanak tanıyacak olan bu protokolün hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.


“UFKU ZENGİN ÖĞRETMENLERE İHTİYACIMIZ VAR”
Bilginin sürekli değiştiğini ve geliştiğini ifade eden İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, “Bu noktada bizlerin kendini geliştiren, ufku zengin öğretmenlere ihtiyacımız var. İnşallah tatil dönemi bitince öğretmenlerimiz, hem öğrenci hem de öğretmen olacaklar. Bu bağlamda DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ve bütün akademisyenlerimize teşekkür ve şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

 
Maymun çiçeği beklenmedik bir hızda evrimleşti
 
8 yaşındaki çocuk, bir yaşındaki çocuğu öldürdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Usta sanatçı Cüneyt Arkın hayatını kaybetti
Usta sanatçı Cüneyt Arkın 84 yaşında yaşamını yitirdi.
Metin ÖNEY yazdı... Uyanmak zamanı...
Metin ÖNEY yazdı... Uyanmak zamanı...
İzmir sularında ölüm-kalım savaşı... 154 göçmen kurtarıldı!
İzmir'in Karaburun, Dikili ve Çeşme ilçelerinde Yunanistan unsurlarınca ...
 
İzmir'de 'demir yumruk' operasyonu: Yüzlerce gözaltı!
Aralarında İzmir'in de bulunduğu 29 ilde demir çelik sektöründe paravan ...
Zehir tacirlerine helikopterli operasyon!
İstanbul'da uyuşturucu satıcılarına yönelik helikopter destekli operasyon düzenlendi.
Kalın, İsveç ve Finlandiyalı muhataplarıyla görüştü
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya ...
 
Bakan Kurum son durumu açıkladı!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kastamonu'da ...
Görevden almalar ve atamalar Resmi Gazete'de
Belçika ve Zimbabve Büyükelçileri ile ilgili Cumhurbaşkanlığı atama kararları ...
Karşıdan karşıya geçmek istemişti... Feci şekilde can verdi!
İzmir'in Gaziemir ilçesinde, servis minibüsünün çarptığı yaya kaldırıldığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva