HABERLER>GÜNCEL
23 Ağustos 2022 Salı - 09:27

DEÜ'de kayıt heyecanı başladı!

Türkiye’nin yükseköğretimdeki küresel markası Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) kayıt heyecanı başladı. Aileleri ile kayıt işlemlerini sorunsuz şekilde tamamlayan gençlerin mutluluğunu paylaştıklarını dile getiren DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Emek ve özveri göstererek büyük ailemizin ferdi olma ayrılacağına sahip olan öğrencilerimizin heyecanını ve mutluluğunu paylaşıyoruz. Yeni mensuplarımızın dinamizmi ve gayreti ile kurumsal hedeflerimize emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

DEÜ de kayıt heyecanı başladı!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS)-2022 sonuçlarına göre; Dokuz Eylül Üniversitesi’ne (DEÜ) yerleşen öğrencilerin kayıt heyecanı başladı. DEÜ ailesine katılan yeni öğrenciler, sabahın erken saatlerinden itibaren belgeleriyle birlikte yerleştikleri bölümlere başvurarak kayıt işlemlerini gerçekleştirdi. Üniversitenin İzmir genelinde bulunan yerleşkelerindeki stantlarında kayıt işlemlerini hızlı ve sorunsuzca tamamlayan öğrenciler, kariyer yolculuklarına ilk adımı atmanın mutluluğunu yaşarken; kendilerine dağıtılan Öğrenci El Kitabı sayesinde de kurum hakkında bilgi sahibi oldular.

Üniversitelerine yeni katılan mensuplar sebebiyle heyecanı ve mutluluğu bir arada yaşadıklarını belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Emek ve özveri göstererek büyük ailemizin ferdi olma ayrılacağına sahip olan öğrencilerimizin heyecanını ve mutluluğunu paylaşıyoruz. Yeni mensuplarımızın dinamizmi ve gayreti ile kurumsal hedeflerimize emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Öğrencilerimiz, kariyerlerini zirveye taşımak adına ilk ve en doğru adımı attılar. Biz de Araştırma Üniversitesi olarak, onlara nitelikli öğrenim ve araştırma faaliyetlerine katılma imkanı sunacağız. Böylece hem mesleklerini öğrenecekler hem de akademik bilgi ve tecrübe edinecekler” dedi. Kayıt işlemlerinin sorunsuz şekilde sürdüğünü kaydeden Rektör Hotar, “Kayıtların hızlı ve sorunsuz olmasını sağlamak için bütün mensuplarımız canla başla çalışıyorlar. Bu durum, öğrencilerimize verdiğimiz önemi de ortaya koyuyor. Biz, öğrencilerimizi ve ailelerini, barınma ve ulaşımdan sosyal imkânlara kadar birçok konuda bilgilendirmeye de dikkat ediyoruz. Sürecin sağlıklı ve kesintisiz tamamlanması için her türlü gayreti göstereceğiz” diye konuştu. Ulusal ve uluslararası hedefleri olan DEÜ’nün yeni mensupları ile bilim yolunda Türkiye için çalışacağını ifade eden Rektör Hotar, “Bu yaklaşımımızın sonucu olarak; öğrencilerimizin üniversitemize gösterdiği ilgiden dolayı da son derece gurur duyuyoruz. Büyük Ailemize katılan öğrencilerimizi milli ve manevi değerlerine bağlı, yetkin bireyler olarak geleceğe hazırlamayı kendimize en büyük görev olarak görüyoruz. Aramıza katılan öğrencilerimize bir kez daha ‘hoş geldiniz’ diyor; kariyer yolculuklarında başarılar diliyoruz” açıklamasında bulundu. 

E-DEVLET’TEN İLK KAYIT 00.01’DE

Dokuz Eylül Üniversitesi’ne e-Devlet üzerinden yapılan kayıtlar da başladı. DEÜ’ye ilk kayıt, 21 Ağustos’u 22 Ağustos’a bağlayan gece 00.01’de gerçekleşti. İlk bir saat içerisinde 150’ye yakın öğrenci e-Devlet üzerinden DEÜ ailesine katıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde e-Devlet üzerinden gerçekleştirilen kayıtlar, 24 Ağustos’ta, doğrudan başvurular ise 26 Ağustos günü mesai bitiminde sona erecek. Akademisyenler, idari personel ve gönüllü öğrenciler, kayıt süresi boyunca DEÜ’ye katılan gençlere ve ailelerine yönelik bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirecek. DEÜ, YKS-2022 sonuçlarına göre öğrencilerin ilk tercih ettiği üniversiteler arasında yer aldı. Yüzde 99’u aşan doluluk oranıyla yeni öğrencilerini ağırlayan DEÜ’ye bu sene 11 bin 689 öğrenci yerleşti. 

 
WSJ iddia etti: ABD Türk şirketleri uyardı
 
EYT’de formül sayısı teke indi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Havalimanından yapılan toplu taşıma hizmetleriyle ilgili yeni düzenleme
İlgili mevzuata göre yetkilendirilen ve şehir merkezinden havalimanına ...
Eğitim alanı otoparka çevrilmişti... Yargıya taşınıyor!
Konak Alsancak’ta eğitim alanını otopark alanına çevrilmesini önünü açan ...
İş görüşmesi sonrası eve dönmemişti... Sinem Çiçek'e ne oldu?
19 yaşındaki Aslıhan Sinem Çiçek’in günlerdir konuşulan ölümüyle ilgili ...
 
Yediği tavuk döner sonu oldu!
Düzce’de tavuk döner alarak kaldırımda yemeye başlayan 68 yaşındaki İrfan ...
Tahıl sevkiyatı sürüyor: Bir gemi daha yolda!
Milli Savunma Bakanlığı, tahıl sevkiyatı kapsamında Ukrayna’nın Çernomorsk ...
Mehmet KARABEL yazdı... 70 yaşına koşuyor!
Mehmet KARABEL yazdı... 70 yaşına koşuyor!
 
Gaziantep'teki kazada can kaybı 16'ya yükseldi
Gaziantep'te kaza yapan araca müdahale edenlere yolcu otobüsünün çarpması ...
İzmir açıklarında geri itilen 128 düzensiz göçmen kurtarıldı
İzmir'in Karaburun, Dikili ve Çeşme ilçeleri açıklarında, Yunanistan unsurlarınca ...
İzmir ve Aydın açıklarında 174 düzensiz göçmen yakalandı
İzmir ve Aydın açıklarında, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva