HABERLER>SPOR
8 Ocak 2023 Pazar - 21:21

Derbide kazanan taraf Galatasaray!

Süper Lig'de dev derbiden Aslan çıktı! Fenerbahçe deplasmanında 3-0'lık net skorla kazanan Galatasaray, lider gittiği Kadıköy'den puan farkını açarak lider döndü. Süper Lig'in 18. haftasında oynanan dev derbinin galibi Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılılar ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Kadıköy'de devirmeyi başardı.

Derbide kazanan taraf Galatasaray!

Galatasaray bu galibiyetle liderliğini perçinlerken ikinci sıradaki Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını da 4'e yükseltti.Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci oyuna girdikten 11 dakika sonra kırmızı kartla atıldı ve sarı-lacivertliler mücadeleyi 10 kişi tamamladı.

Galatasaray'ın golleri ofsayta takıldı
Maça hızlı başlayan Galatasaray henüz ilk dakikalarda üst üste iki gol bulsa da ofsayta takıldı.

14. dakikada Galatasaray'ın kullandığı serbest vuruşun ardından ceza sahası içinde oluşan karambol sonrası Abdülkerim Bardakcı kafayla topu filelere gönderdi. Ancak bir süre VAR'da kontrol edilen gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

16. dakikada bu kez Kerem Aktürkoğlu savunma arkasına atılan topa hareketlendi ve kaleci Altay'ı da geçip topu filelere gönderdi ancak bu gol de ofsayt nedeniyle sayılmadı.

Gol sessizliğini Sergio Oliveira bozdu
Mücadelede iki takım da karşılıklı pozisyonlarla etkili olmaya çalışırken Galatasaray 32. dakikada perdeyi açtı.

Kullanılan köşe vuruşu sonrası Osayi-Samuel'in uzaklaştırmak istediği top Sergio Oliveira'nın önünde kaldı ve Portekizli yıldızın sağ çaprazdan sert şutu ağlarla buluştu. Galatasaray bu golle 1-0 öne geçerken Sergio Oliveira, sarı-kırmızılı formayla Fenerbahçe'ye gol atan ilk Portekizli oldu.

Mauro Icardi oyuna girdi, 2 dakika sonra Kerem'e asist yaptı
Karşılaşmanın ikinci yarısında Fenerbahçe beraberlik için Galatasaray ise farkı ikiye çıkarmak için yüklenirken mücadelenin son bölümünde Galatasaray ikinci golü buldu.

dakikada gelişen hücumda Kerem Aktürkoğlu ile paslaşan Mauro Icardi son pasta topu arkadaşıyla buluşturdu ve Kerem Aktürkoğlu skoru 2-0'a getirdi. Gol sonrası pozisyon ofsayt şüphesiyle VAR'da uzun süre incelendi ancak karar değişmedi.
Bir süredir sakatlığı nedeniyle formasından uzak olan Icardi bundan önce en son 12 Kasım'daki Başakşehir maçında görev yapmıştı.

Son sözü Icardi söyledi
Karşılaşmanın 90+10. dakikasında son sözü Mauro Icardi söyledi. Savunmanın yaptığı pas hatasının ardından topla buluşan Arjantinli yıldızın sert şutu üst direğe çarpıp içeri gitti ve skoru 3-0'a taşıyan Galatasaray mücadeleyi bu skorla tamamladı.

İrfan Can Kahveci oyuna girdi, kırmızı kartla atıldı
Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci, 69. dakikada Diego Rossi'nin yerine oyuna girmişti. 80. dakikada İrfan Can'ın Dubois'ya yaptığı sert hareketin ardından hakem Halil Umut Meler pozisyonu VAR'da izledi ve ardından Kahveci'ye kırmızı kartını çıkardı.

Yalnızca 11 dakika oyunda kalan İrfan Can Kahveci'nin atılmasıyla Fenerbahçe maçı 10 kişi tamamladı.

Aslan lider gitti, lider döndü
Karşılaşmanın son düdüğüyle birlikte sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrılan Galatasaray üç puanı hanesine yazdırdı.

Kadıköy'e bir puan farkla lider giden Aslan, puan farkını 4'e yükselterek lider döndü.

Dev derbi sonrası Galatasaray 39 puanla zirvedeki yerini korurken Fenerbahçe 35 puanla ikinci sırada yer alıyor.

Maçtan önemli anlar
9. dakikada sol kanatta Ferdi Kadıoğlu kat ederek, topu King'le buluşturdu. Bu oyuncunun sağa paralel gönderdiği topa Rossi, defansı çalımlayarak vurmak istedi. Top savunma tarafından uzaklaştırıldı.

17. dakikada ceza sahası sağ çaprazına gönderilen top, defansın kafasından sekerek Rossi'nin önüne düştü. Topla giden Rossi, savunma oyuncusunu çalımladıktan sonra sol ayağına alıp şutunu çekti. Meşin yuvarlak sağ kale direği dibinden auta çıktı.

28. dakikada bu kez konuk ekip tehlikeli geldi. Sağ kanattan Rashica'nın yerden yaptığı ortada penaltı noktasına yakın bölgede Barış Alper Yılmaz'ın uygun durumdayken yaptığı kötü vuruşta top farklı şekilde üstten auta gitti.

GOL | 32. dakikada Mertens'in soldan kullandığı köşe vuruşunda, ön direkte Osayi-Samuel'in arka tarafa sektirdiği topu sağ çaprazda Oliveira kontrol etti. Bu oyuncunun yerden düzgün vuruşunda top uzak köşeden ağlarla buluştu: 0-1.

36. dakikada sol çaprazdan çalımla ceza sahasına giren Batshuayi'nin sağ ayağıyla uzak köşeye vuruşunda topu kaleci Muslera dışarı çeldi.

37. dakikada kullanılan kornerde Osayi-Samuel'in pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Arao, şutunu çekti. Kaleci Muslera topa iki hamlede sahip oldu.

45+7. dakikada Fenerbahçe'nin kornerinden sonra rakip ceza sahasına hızla geçen Galatasaray'da, sağ kenardan içe kat eden Rashica'nın çaprazdan sert vuruşunda, topu kaleci Altay çeldi.

Mücadelenin ilk yarısı konuk ekip Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle bitti.

46. dakikanın ilk saniyelerinde Attila Szalai ile olan ikili mücadelesini kazanan Barış Alper Yılmaz'ın ceza sahası içinden yaptığı vuruşunu Altay Bayındır kurtardı.

51.dakikada Fenerbahçe'de rakiplerinden sıyrılarak sol kanattan ceza sahası içine giren Joshua King'in çevirdiği topu altı pasta Victor Nelsson uzaklaştırdı.

53.dakikada Joshua King'in bıraktığı topta Miguel Crespo'nun ceza sahası dışından şutu kaleci Fernando Muslera'da kaldı.

56.dakikada Miguel Crespo'nun sol kanattan savunma arkasına hareketlenen Lincoln'e atmak istediği tehlikeli top, takım arkadaşı Diego Rossi'nin müdahalesi ile Fernando Muslera'ya gitti.

62.dakikada Sacha Boey'nin pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Milot Rashica'nın kale alanına çevirdiği topta vuruş şansını yakalayamayan Barış Alper Yılmaz, rakibine faul yaptı.

64. dakikada rakip ceza sahası dışı sol çaprazdan serbest vuruş şansı elde eden Galatasaray'da Sergio Oliveira'nın şutu, barajdan döndü.

66.dakikada Barış Alper Yılmaz'ın pasında sağ kanatta topla buluşan Milot Rashica'nın yanındaki Dries Mertens'e topu bırakması sonrası Belçikalı oyuncu, ceza sahası içine girerek vuruşunu yaptı fakat Altay Bayındır, gole izin vermedi.

67.dakikada kalabalık gelen Fenerbahçe'de Diego Rossi'nin pasında kale alanı sağ çaprazda topla buluşan Bright Osayi-Samuel'in karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşu Fernando Muslera çıkardı.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | 70.dakikada Fenerbahçe'de Michy Batshuayi, Diego Rossi ve Miguel Crespo oyundan çıkarlarken Enner Valencia, İrfan Can Kahveci ve Miha Zajc oyuna girdiler.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | 70.dakikada Galatasaray'da Dries Mertens ve Milot Rashica kenara gelirlerken Lucas Torreira ve Yunus Akgün oyuna dahil oldular.

GOL | 78. dakikada savunma arkasına atılan topta ilk anda kontrolü gerçekleştiremeyen Kerem Aktürkoğlu, Mauro Icardi'nin pasında Altay Bayındır ile karşı karşıya kaldı ve yaptığı vuruşla farkı 2'ye çıkardı: 0-2.

KIRMIZI KART | 86. dakikadaki VAR incelemesi sonrası Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci, Leo Dubois'ya yaptığı müdahale sonrası direkt kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

SARI KART | 87. dakikada Fenerbahçe'de Enner Valencia, sarı kart gördü.

 
Afyonkarahisar'da yolcu otobüsü traktöre çarptı
 
Kâğıt gibi ezildi… Çiftin acı sonu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Galatasaray'dan 5 yıldız protestosu!
Galatasaray, derbi sonrasında yayıncı kuruluş röportajlarına çıkmayacak
Göztepe'nin Antalya kampı sona erdi
Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Göztepe, Antalya kampını tamamladı.
Dev derbinin VAR hakemi belli oldu
Fenerbahçe’nin bugün sahasında oynayacağı Galatasaray derbi maçının Video ...
 
Pınar Karşıyaka, Onvo Büyükçekmece'yi yendi!
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 14. haftasında Pınar Karşıyaka, ...
Hazırlık maçında saha karıştı... Maç yarıda kaldı!
TFF 3'üncü Lig'de sezonun ikinci yarısı öncesinde hazırlık sınavında karşı ...
Tahkim Kurulu'ndan İzmir derbisi kararı!
Spor Toto 1'inci Lig'de 27 Kasım 2022'de oynanıp tribün terörü yüzünden ...
 
Altınordu'dan Ali Özgün çalımı
Spor Toto 1'inci Lig kulüplerinden Altınordu, geçtiğimiz günlerde 2'nci ...
Altay'da gözler Deniz'in üzerinde
Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Altay'da geçen sezondan kalan sakatlığı ...
Göztepe'de Hakan Özmert hamlesi
Spor Toto 1'inci Lig'de ikinci yarı hazırlıklarını sürdüren Göztepe, dış ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva