HABERLER>GÜNCEL
19 Ağustos 2022 Cuma - 12:30

Depremzedelere 'Yıldırım' müjde... Kredi ve konut çalışmaları tamam!

İzmir depremzedelerine müjdeli haber veren Türkiye Cumhuriyeti son Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanvekili, İzmir Milletvekili, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım; ağır hasarlı yapılar için konut yapılacağını belirtirken ayrıca düşük faizli ve uzun vadeli kredi için hazırlıkların bittiğini duyurdu.

Depremzedelere  Yıldırım  müjde... Kredi ve konut çalışmaları tamam!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrasında depremzede vatandaşların en büyük taleplerinden biri yeni ve güvenli konut talebi olmuştu.

Devlet, evleri deprem anında yıkılan ve hasarlı olarak kaydedilen bazı alanlar için Bayraklı ilçesinde 7 adet proje alanı belirlerken, Şehir Hastanesi’nin olduğu alanın hemen yanında rezerv alan belirlemişti. Belirlenen alanda orta hasarlı konut sahipleri için de konut yapılacağını ve orta ve ağır hasarlı konut sahipleri için de uygun şartlı kredinin verileceğini duyurdu.

Depremzedelerin talebi üzerine 12 yıl vadeli ve sadece İZDEDA'ya başvurarak form dolduranlara verilecek olan düşük faizli krediyi İzmir’den paylaşan Türkiye Cumhuriyeti son Başbakanı AK Parti Genel Başkanvekili, İzmir Milletvekili, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, “17 Ağustos depreminin yıl dönümünü geride bıraktık. Büyük acılar yaşadık. Binlerce vatandaşımızı depremde kaybettik. Hepimiz biliyoruz ki deprem öldürmez, tedbirsizlik öldürür. İzmir depreminde vatandaşlarımızı kaybettik. İzmir depremi ile ilgili Elazığ’da olduğu gibi yaralar süratle sarıldı ve ilk etap evler teslim edildi. Yerinde dönüşüm gerçekleştirdik. Ayrıca belirlenen alanda deprem konutları da yapıldı. Şehir Hastanesi'ne doğru baktığınızda onun hemen yukarısında konutları görebiliyoruz. Burada İZTO, EBSO da yük aldı ve 'biz de varız' diyerek ihtiyaç sahibi depremzedeler konut satın alarak kendilerine verdiler. Burada devam eden bir sorun vardı. 'Orta hasarlı binalar ne olacak?' diye. Bunların yeniden yapılması, aynı yerde veya belirlenen alanda yeniden yapılması konusunda uzun süreden beri Depremzede Derneği Başkanı Haydar Bey çalışmalar yaptı ve bir noktaya gelindi. 2 bin civarında ağır hasarlı konutu olan depremzede hemşehrimizin binaları yapılacak. Bunlar için gerekli kredi imkanları sağlanacak. Uygun vadeli uygun şartlı krediler verilecek” dedi.

 
Kırkpınar, İYİ Parti’nin oy oranını açıkladı: Şu an ikinci partiyiz!
 
3 bin 500 vatandaşa iş ve aş kapısı... Dikili Tarım OSB yola çıktı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali COŞAR 23 Ağustos 2022 Salı 15:30

Syn. Binali Yıldırım verdiği sözü tutar. Söz konusu, elde edilen hakkı da tüm depremzedelere verilmek üzere tevdi edilmesini ister. Ayırım ve dayatma yapmaz. Deprem yaşamışım. Derneğe üye olan da olmayan da bu haktan istifade etmek zorundadır. Kıymetli evrak niteliğinde sarf edilen bir hizmet var ise bunun bedelini istesinler. Selamlar saygılar.

Yorumu oyla      2      3  
Ozlem 19 Ağustos 2022 Cuma 19:39

Izdedaya uyeyiz bizlerin evleri hasarlı çıktı apartmandan şikayet eden bir kişi yüzünden yıkama gidiliyor bizler de bu krediyi kapsayacak arasına alinabiliyormuyuz acaba

Yorumu oyla      2      3  
Ergün ünal 19 Ağustos 2022 Cuma 18:35

Binali bey belli ki riskli yapı diye bir ifadeyi hiç duymamış çevre şehircilik elemanları deprem sonrası üç kritere göre tesbit yaptılar bazılarından da katot testi ve röntgen istediler yaptırdık bina riskli bina çıktı bu evrağa belediyeye verirseniz belediye dize iki ay süre tanır siz yıkmazsanız belediye yıkar en doğrusu bu belgeyi belediyeye vermeden bir müteahhit bulun sözleşme yapın ondan sonra evrsğı belediyeye verdik bina şu an temelde daire başına maliyet yaklaşık 800.000 tl emekliyim maaşım son zamdan sonra 7.500 tl kredi bekliyoruz nasıl öderiz bir kredi bulursak öderiz yoksa atmaca gibi bekleyen müteahhide satar üzerine bir bardak su içeriz 70 yıllık emeğin karşılığı maalesef bu

Yorumu oyla      2      3  
19 Ağustos 2022 Cuma 17:04

PubG de çok iyidir

Yorumu oyla      2      3  
sözcü 19 Ağustos 2022 Cuma 15:54

Bir müjde kaç defa gelinip her seferinde yeniden verilir? Bu aynı zamanda şu demek, verilen söz/müjde neyse gerçekleştirilmeyip tekrar tekrar söyleniyor.

Yorumu oyla      2      3  
Metin yılmaz 19 Ağustos 2022 Cuma 15:53

Konutlar ne zamana teslim edilecek

Yorumu oyla      2      3  
VfV 19 Ağustos 2022 Cuma 12:52

Haberin girişi Dede Korkut masalları gibi olmuş.Başka titri var mıymış sordunuz mu? Devletlüm,hünkarım,ak sakallı dedem,cihan sultanı,allame-i cihan v.s.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli’de yas günü… Muhtar Ebru Kayacıoğlu hayatını kaybetti
Küçük Çiğli Mahalle Muhtarı Ebru Kayacıoğlu geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
'Sıcaklıkların normale dönmesi 30 yılı bulabilir!'
'Küresel sıcaklıkların artış hızının normale dönmesi 20-30 yılı bulabilir'
Ceza yağdırıldı... İzmir Emniyeti'nden 'apaçi' avı!
İzmir Kordonboyu, Bornova Küçükpark ve İnönü Caddesi noktalarında yapılan ...
 
Bir buçuk vosvos ile karavan yaptı!
Düzce'de, Yasemin Nuran Açık'ın 1 tam ve 1 yarım vosvosu kullanarak yaptırdığı ...
Silahlı kira zammı kavgası: 13 yaralı!
İstanbul'da site yönetiminin, kirasına zam yapmak istediği kafe sahipleriyle ...
Motosiklete çarpmamak için ani fren ölüm getirdi!
Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde, önündeki motosiklete çarpmamak için ...
 
6 ile yeni milli eğitim müdürü atandı
Hatay, Konya, Samsun, Tokat, Kırıkkale ve Malatya'ya yeni il milli eğitim ...
İzmir'de tüm komuta kademesi değişti... Ege Ordu Komutanı belli oldu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanlığı ...
Askeri vuran zanlı Tire'de yakalandı!
Bayındır'da uyuşturucu operasyonunda, Jandarma Astsubayı yaralayıp kayıplara ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva