HABERLER>GÜNCEL
21 Ağustos 2021 Cumartesi - 16:07

Depremzedeler tarihi görüşmeyi değerlendirdi… İZDEDA'dan grup başkanvekillerine çağrı

AK Parti ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer arasında geçen ve 340 milyon Dolarlık Dünya Bankası kredisi ile 'emsal artışı' konularının masaya yatırıldığı toplantıyı değerlendiren İzmir Depremzedeleri Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, "Biz her zaman bu sorunun ortak akıl ve uzlaşı ile çözülebileceğini dile getiriyorduk. Geç kalınmış bir görüşme evet, bu zamana kadar çoktan yapılması gereken bir görüşme ona da evet ancak yine de oldukça olumlu bir gelişme. Bu toplantı Türkiye'ye örnek olmuştur" dedi.

Depremzedeler tarihi görüşmeyi değerlendirdi… İZDEDA dan grup başkanvekillerine çağrı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında yer alan Samos Fay Hattı'dan 30 Ekim tarihinde gerçekleşen 6.9 büyüklüğündeki deprem sonrası kentte hasarlı binaların dönüşümü için İzmir Büyükşehir Belediyesi düğmeye basmış ve Dünya Bankası ile 340 milyon Dolarlık kredi için anlaşmaya vardığı belirtilmişti.

İlgili kredi Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı'nı sık sık karşı karşıya getirirken, İzmir'de kritik bir gelişme yaşandı. Kent gündemi konusunda sık sık karşı karşıya gelen AK Parti ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bu kez depremzedeler için aynı masada buluştu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekilleri AK Parti İzmir İl Binası'nda bir araya geldi.

MUTLU VE UMUTLUYUZ
Gerçekleştirilen görüşmeleri Ege'de Sonsöz'e değerlendiren İzmir Depremzedeleri Derneği Başkanı Haydar Özkan, dünya Bankası kredisi için gerçekleştirilen görüşmelerin geç ama olumlu olduğunu dile getirirken, "Buradaki sorunu anlatmaya çalışan, sorunun çözüm yollarını bilen kişilerin başında bizzat depremi yaşayan ve depremzedelerin ihtiyaçlarını bilen bizler geliyoruz. Bu nedenle aslında bize bu tarihi görüşmede yer almak isterdik. Ancak buna rağmen görüşmelerden mutluyuz ve umutluyuz. Biz her zaman bu sorunun ortak akıl ve uzlaşı ile çözülebileceğini dile getiriyorduk. Geç kalınmış bir görüşme evet, bu zamana kadar çoktan yapılması gereken bir görüşme ona da evet ancak yinede oldukça olumlu bir gelişme. Bu toplantı Türkiye'ye örnek olmuştur" dedi.

AYNI UYUMU BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ BAŞKAN VEKİLLERİNDEN BEKLİYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in emsal artışı ile ilgili 'masaya yatırılacak' söylemlerini de değerlendiren Özkan, "Oldukça geç kalınmış ancak yerinde ve güzel bir hamle . 10 ay geçti… Bu süreçte görüşülüp çözülebilecek konulardır bunlar. Neden beklendiği konusunda bir bilgi sahibi değiliz ancak sanırım şartlar  yeni olgunlaştı ve görüşme o yüzden yeni yapılabildi.Ada bazlı emsal bizim işimize yaramaz bunu söyledik. O sebeple ada bazlı konuşmalar yapmadıkları dan eminim. Bizler artık bu süreçten itibaren  bu adımların daha hızlı atılması ve görüşmelerin hızlandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Aksi takdirde zaman gerçekten depremzedelerin aleyhine işliyor.  30 Ekimin yıl dönümüne yaklaşıyoruz. Biz bu görüşmelere  de davet edileceğimizi düşünüyoruz. Nezaket görüşmeleri tamamlandı diye düşünüyoruz ve bundan sonra bizi de masaya dahil edeceklerdir.  Bu süreçte gerçekten bizim çağrılarımız ile bir araya gelen CHP ve AK Parti İl Başkanlarına, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlarımıza çok teşekkür ederiz.  Sayın Tunç Soyer'in de emsal artışını söylemesi sonrası il başkanları düzeyinde gerçekleştirilen işbirliği ve uyumu biz İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde yer ala 4 partini grup başkan vekillerinden de bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

DASK 150 BİN YERİNE 2 BİN TL VERİYOR
DASK ile depremzedeler arasındaki sorunun çözülemediğine vurgu yapan Özkan, "DASK ile ilgili maalesef mahkeme boyutuna geldiğimiz yerler var. Bizim söylemlerimize rağmen hiç olumlu bir adım atılmadı DASK tarafından. Orta hasarlı olarak tabir ettiği bina yıkıldı ancak hala orta hasarlı gibi gösteriyor. Benzer bir durumda az hasarlı binalar için. Az hasarlı binalarda kentsel dönüşüme girip yıkılıyor ancak hala az hasarlı olarak görüyor. Bu bina zaten depremden dolayı hasar aldı ve yıkılıyor. Bunlarda hasar ayrımı yapılmaması lazım. Az hasarlıya 2-3 bin TL veriyor. Normalde evin belirtilen değerin bir kısmını veriyor. Yani ortalam 97 bin ila 150 bin TL arasında bir ödeme vermesi gerekiyor" diye konuştu.

 
Altınordu 4 genç futbolcusuyla sözleşme imzaladı
 
İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi yakalandı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şenel ergin öztürk 21 Ağustos 2021 Cumartesi 23:28

biz ayrı 24 daire bir apt ız yani ada bazlı yüzde 30 kat artışından evimiz yararlanacakmı bilğilendirirmisiniz yoksa kat artışı bizlere yokmu

Yorumu oyla      2      3  
Aslı 21 Ağustos 2021 Cumartesi 17:17

Dünya bankasından kredi çıkmazsa hiç pahasına satmamıza sebep olacak. Kentsel dönüşüm kredisini ödeyemeyiz. Zaten hali hazırda evleri kredi ile aldık. Hem kira hem eski ev kredisi hem yeni. Orta hasarlı evler yapılmaya başlandı. Ödeyemeyen evsiz kalacak. Dünya bankası kredisi bir an önce onaylanmalı.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milyonların sesi oldu... Vicdanın adresi: Daire 16!
Sokak köpeğinden rahatsız olup belediyeyi arayanlara kızan İbrahim Kaya ...
Heybeliada'da orman yangını kontrol altına alındı
Heybeliada'da orman yangını çıktı. Yangına müdahale için söndürme helikopteri de yönlendirildi.
Yunanistan, Türkiye sınırına çelik duvar ördü!
Yunanistan, Afganistan'dan olası göçmen akınına karşı Türkiye ile sınırına ...
 
Eğitim-Sen'den karara 'ama'lı destek: PCR testi tek başına yeterli olmaz!
Aşı olmayan öğrenci ve öğretmenlerden haftada 2 kez PCR testi istenmesi ...
Selde 24 bin tavuk telef oldu
Bartın'ın Ulus ilçesinde yaşanan sel felaketinde Kumluca beldesindeki ...
102'nci yaş gününde 3'üncü doz aşısını oldu
İzmir'de yaşayan 102 yaşındaki Kemal Uygun'un yeni yaşı, evde sağlık ekiplerinin ...
 
Sosyal medya tuzaklarına dikkat!
Sosyal medya platformu Instagram’ı kullanarak sahte destek hesabı üzerinden ...
Kepçeye çarpan minibüste can pazarı
İzmir'in Foça ilçesinde, minibüsün kepçeye arkadan çarptığı kazada, 1'i ...
İYİ Partili Kavuncu'ya saldıran şüpheli yakalandı
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Bakırköy'de bir kişinin yumruklu ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva