HABERLER>GÜNCEL
7 Ocak 2022 Cuma - 13:54

Depremzedeler komisyon kararına isyan etti: Adaletsizlik var!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Komisyon üyeleri tarafından oy çokluğu ile reddedilen Bornova ve Karşıyaka belediyelerinin emsal artışı önerisi hakkında eleştirilerde bulunan İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, "Bornova'da az hasarlı bölüm sayısı 7 bin 421. Bayraklı'da 16 bin, Karşıyaka'da ise 16 bin. Bunlara ne diyeceksiniz? Toplamda 66 bin az hasarlı birim var. Emsal kararından Bayraklı ilçesinde olduğu için 16 bin bağımsız birim yararlanıyor ancak ilçe sınırı dışında diye 50 bin bağımsız birim bundan faydalanamıyor. Bunlara ne olacak? Müthiş bir adaletsizlik var" dedi

Depremzedeler komisyon kararına isyan etti: Adaletsizlik var!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan Cumhuriyet Halk Partili komisyon üyeleri tarafından Karşıyaka ve Bornova'nın emsal artışı kararlarının reddetmesi sonrası İzmir Depremzedeleri Derneği Başkanı Haydar Özkan durumu değerlendirdi.

66 BİN BAĞIMSIZ BİRİMDEN 50 BİNİ YARARLANAMIYOR!
Alınan kararın adaletsizliğe neden olduğunu belirten Özkan, dönüşüm çalışmalarına riskli yapıların ve az hasarlı yapıların dahil edilmesi halinde İzmir'de kentsel dönüşüm noktasında tarih yazılacağını belirtirken şu ifadeleri kullandı;

 "Bayraklı'da ilçe içine girdiğinizde enteresan durumlar var. Bir sokağa girdiğiniz zaman sokağın başı Bayraklı. Burada nasıl ayrıştırma yapacaksın? Tamam, Bayraklı ilçesinde depremin en ağırı hissedildi, bunu tüm İzmir hatta tüm Türkiye kabul ediyor. Ancak burada Bornova ile Karşıyaka'dan ayrılmış bir ilçede oluyor hasar. Ancak geçmişte koparak oluştuğu asıl ilçelerine ise bu hak verilmiyor. Buradaki insanlar ne yapacaklar? Bornova'da az hasarlı bölüm sayısı 7 bin 421. Bayraklı'da 16 bin, Karşıyaka'da ise 16 bin. Bunlara ne diyeceksiniz? Toplamda 66 bin az hasarlı birim var. Emsal kararından Bayraklı ilçesinde olduğu için 16 bin bağımsız birim yararlanıyor ancak ilçe sınırı dışında diye 50 bin bağımsız birim bundan faydalanamıyor. Bunlara ne olacak? Müthiş bir adaletsizlik var.

Sayın Başkanımız Tunç Soyer 'rant' olur diyor... Eğer bu istenmiyorsa Bayraklı'da 'riskli yapı' tabiri kullanılmıştı. Bunun yerine 'az, orta ve ağır' hasarlı ibaresi konulurdu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı incelemelere göre yapılırsa 'rant' iddiası ortadan kalkmış olur. Riskli yapıyı eğer bunun içine koyarsanız yani az, orta ve ağır hasarlılar ile birlikte dönüştürürseniz İzmir'de kentsel dönüşümün önü açılmış ve tam anlamıyla bir tarih yazılmış olur" ifadelerini kullandı.

15 AY GEÇTİ BİZ DAHA ÇİVİ BİLE ÇAKAMADIK
'Ret' oyu kullanan meclis üyelerini görüşmeye davet eden ve gerekirse sunum yapacaklarını dile getiren Özkan, "Ben bunu ilginç karşılıyorum. Geçmiş dönemde de emsal artışı görüşmelerinin olduğu zamanlarda da söylemiştik. Hiçbir CHP Meclis üyesinin deprem ile ilgili bilgi ve ilgi sahibi değil. Ben 'hakkımı helal etmiyorum' dediğimde bana kızmışlardı... Ancak ben bunu bunun için söylemiştim. İlgi ve bilgi sahibi değiller. CHP'li Büyükşehir Meclis üyeleri içinden toplasanız içinde iki ya da üç meclis üyesi var bizlerle ilgilenen ya da bizlerden bilgisi olan. Bizim sorunlarımıza hâkim değiller. İzmir'deki deprem konusuna hakim olabilmek için buradan bir geçmek lazım. Eğer CHP iseniz, halka güvenmeniz lazımsa ve bu dernek halkın nabzını tutuyorsa gelip dernekten geçmeleri lazımdı. Keşke karar öncesi gelip bizle konuşsalardı, buradaki mağduriyeti görselerdi. Gelselerdi bizim neyi neden istediğimizi görürlerdi. Meclisten önce kendilerini buraya bekleriz. Gerekirse bizde gideriz istedikleri yerde istedikleri zaman. Gerekirse onlara sunum da yaparız. Konunun özünü anlasınlar sonra 'ret' veriyoruz denilirse o da kabulümüz. Biz rant peşinde değiliz. 15 ay geçti biz daha çivi bile çakamadık. Bu kadar insana yazık" diye konuştu.

 
Altınordu'da Metehan olmadı
 
Altay ve Konak deplasman yolcusu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adil ve eşit hizmet hakkı 7 Ocak 2022 Cuma 15:28

İzmir BB ‘si kamu hizmeti olan toplu ulaşımda merkez ilçelerdeki araçlarda ( metro , otobüs , vapur, tramvay ) 120 dk. aktarma hakkı verirken , çevre ilçe belediye otobüslerinde (ESHOT ) aktarma hakkı vermemektedir. İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) uygulamasında ısrar eden İzmir BB’si çevre ilçelerden belediye otobüslerini tamamen çekerek ( 2019 Aralık ayında Seferihisar ilçesinde başlatıldı ) çevre ilçe toplu ulaşımını özelleştirecek . Çevre ilçelerde hem aktarma hakkı yok ( İZBAN ‘dan İZBAN’a hariç ) , İZTAŞIT uygulamasından vazgeçilmezse ; çevre ilçelere belediye otobüsü dahi yok. İzmir BB ‘nin toplu ulaşımdaki bu merkez ilçe , çevre ilçe uygulamasın da adaletsizlik var mı ? Adaletsizlik yok mu ? İzmir BB nin Emsal artışı kararına da şaşırmadım . Toplu ulaşım emsali var.

Yorumu oyla      2      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekmek almak için çıktı, küçük kız kaçırıldı!
Türkiye korkunç bir iddiaya tanık oldu. Antalya'da yaşayan Yılmaz (31) ...
Buca'ya cezaevi müjdesi... Talimat geldi!
Geçtiğimiz aylarda kapatılan ve ilçenin genişlemesiyle Buca’nın merkezinde ...
İzmir'in bir aylık zehir bilançosu: 248 kişi tutuklandı!
İzmir'de aralık ayında düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 2 bin 840 ...
 
Barbaros Şansal’ı darbeden sanıklar beraat etti
Atatürk Havalimanı’nda hakaret içerikli sözleri nedeniyle gözaltına alınacağı ...
Vatandaşı panikleten olay: Rögar kapağı köpürdü
İstanbul Pendik'te metro inşaatı yakınında bir rögar kapağından sızan ...
MSB duyurdu... 8 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı bölgesine saldırı girişiminde bulunan ...
 
Kovid paniğiyle çocuk acilleri tıka basa doluyor
İnfluenza, RSV, Rinovirüs gibi Kovid dışındaki diğer virüs enfeksiyonlarının ...
Mansur Yavaş: Ankara Metaverse test şehri oldu
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkenti sanal evren ...
İki grubun 10 yıllık borç çatışması kanlı bitti
Bursa'da, yaklaşık 10 yıldır aralarında borç-alacak meselesi nedeniyle ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva