HABERLER>İŞ DÜNYASI
28 Kasım 2023 Salı - 18:54

Denizin Üreten Kadınları projesiyle genç kadınlara istihdam

İzmir Ticaret Borsası Eğitim, Kültür ve Sosyal Entegrasyon Vakfı (BORSAV) ve Akdeniz Koruma Derneği ortaklığında başlatılan “Denizin Üreten Kadınları” projesine ilişkin BORSAV Genel Sekreteri Dilek Akdenizli Kocagül ile Akdeniz Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ali Kızılkaya tarafından projeyi tanıtıcı sunum geçekleştirildi.

Denizin Üreten Kadınları projesiyle genç kadınlara istihdam

Diren ÇELİK / EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Borsası Eğitim, Kültür ve Sosyal Entegrasyon Vakfı (BORSAV), Akdeniz Koruma Derneği ortaklığında “Denizin Üreten Kadınları” projesini başlatıyor. Projenin açılış toplantısı, İzmir Ticaret Borsası Meclis Üyeleri, su ürünleri ve balık ağı üreticileri, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin ve İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Ayla Bozkurt’un katılımıyla İzQ İnovasyon Merkezi’nde gerçekleşti.

İzmir Ticaret Borsası Eğitim, Kültür ve Sosyal Entegrasyon Vakfı (BORSAV), Akdeniz Koruma Derneği ortaklığında Sabancı Vakfı desteğiyle başlattığı “Denizin Üreten Kadınları” projesi ile Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi Hibe Programı kapsamında, 40 genç kadının meslek belgesi edinerek istihdama kazandırılmalarını sağlayacak.



NEET KADINLARI DESTEKLENECEK
Sunumda şu ifadelere yer verildi:
“Denizin Üreten Kadınları” projesi, Sabancı Vakfı tarafından desteklenen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliğinde Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sabancı Vakfı tarafından yürütülen Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi Hibe Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan 7 projeden biri oldu. Proje ile 18-29 yaş grubunda “NEET (not in employment, education or training)” olarak adlandırılan ne eğitimde ne istihdamda yer alan genç kadınların güçlenmesi, toplumsal ve ekonomik hayata katılımlarının artması hedefleniyor.BORSAV ve Akdeniz Koruma Derneği tarafından Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR iş birliğinde yürütülecek 12 aylık proje kapsamında; Ne eğitimde ne istihdamda yer alan 18-29 yaş arasındaki 40 kadın Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim alacak. Kadınlardan 25’inin su ürünleri işleme, 15’inin balık ağı örme, tamir ve donatım meslek belgesi alması ön görülüyor.

GEREKLİ BAŞVURULAR YAPILACAK
Sunumda ayrıca, kurs boyunca İŞKUR tarafından kadınların genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primlerinin ödenmesi ve kendilerine kurs süresince cep harçlığı sağlanması için gerekli başvuruların yapılacağı kaydedildi. Öte yandan projede, balık çiftlikleri ve su ürünleri üzerine faaliyet gösteren gıda işletmeleri ile balık ağı imalatı yapan firmaların insan kaynağı ihtiyacının tespit edilerek kursiyer kadınların uygulama eğitimini bu firmalarda alması ve sonrasında bu firmalarda istihdam edilmeleri sağlanacak.

Ayrıca proje kapsamında, kurs sırasında ve istihdam başladıktan sonra kursiyer kadınların seminerler, anket ve mülakatlar yoluyla iş hayatına ve yapacakları mesleğe dair bilgi ve farkındalıklarının artırılması ve sorun ve ihtiyaçlarının tespit edilmesi de planlanıyor. Proje sonunda ise özel sektör ve kamu kurumlarının bir araya gelerek kadın istihdamına yönelik sorun ve ihtiyaçlara dair değerlendirmelerini aktardığı bir çalıştay düzenlenecek ve buradaki değerlendirmeleri içeren bir rapor hazırlanarak ilgili taraflar ve kamuoyu ile paylaşılıyor olacak” ifadelerine yer verildi.

 
Aydın Büyükşehir Meclisi'nde 'kaçak fatura' kavgası!
 
İzmir açıklarında 50 göçmen kurtarıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarım İl Müdürü İTB’de konuştu: Fiyat dalgalanmalarının önüne geçeceğiz
Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, İTB kasım ayı meclis toplantısında, ...
İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi'den 'ara eleman' formülü: Fabrikalara sınıf!
İTB Kasım ayı meclis toplantısına katılan Milli Eğitim İzmir İl Müdürü ...
Başkan Kestelli'den 'kalıcı adım' çağrısı!
İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, meclisin kasım ayı toplantısında, ...
 
THY duyurdu... 56 sefer iptal edildi!
İstanbul'da bu akşam beklenen kuvvetli fırtına nedeniyle Türk Hava Yolları ...
Turizmin geleceğine yön verecek fuar için geri sayım!
Turizmin değişmeyen rotası ve Türkiye’nin en büyük turizm platformu olan ...
Başkan, yeni sanayi sitesi istedi: Kısıkköy artık dar geliyor!
İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Esnaf Odası Başkanı Hasan Özkoparan, ...
 
Borsa güne yükselişle başladı!
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,11 yükselişle 8.115,99 puandan başladı.
OYAK'ın yüzde 60'ı yabancılara satılıyor!
OYAK ve Uzak Doğu’nun en büyük çimento üreticilerinden Taiwan Cement Corporation ...
İzmir'deki özelleştirmeye 101 milyonluk teklif!
Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarılan İzmir’in Çiğli ilçesindeki ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva