HABERLER>İŞ DÜNYASI
28 Kasım 2023 Salı - 18:43

Tarım İl Müdürü İTB’de konuştu: Fiyat dalgalanmalarının önüne geçeceğiz

Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, İTB kasım ayı meclis toplantısında, “Sözleşmeli üretimi yaygınlaştıracağız. Çiftçilerin hasat döneminde pazarlama sorunu yaşamayacağı, sanayicimizin istediği miktar ve kalitede ham maddeye erişim konusunda gerekli tedbirler alıyoruz. Bunların sonucunda fiyat dalgalanmalarının önüne geçeceğiz. Tarım ve gıda piyasaları artık istikrara kavuşacak. Bakanlık olarak tüm altyapıyı oluşturduk. Hiçbir ürün sözleşmeye dayanmaksızın üretilmeyecek” dedi.

Tarım İl Müdürü İTB’de konuştu: Fiyat dalgalanmalarının önüne geçeceğiz

Diren ÇELİK / EGEDESONSÖZ- İzmir Ticaret Borsası Kasım ayı toplantısı İZQ İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, Milli Eğitim İzmir İl Müdürü Dr. Ömer Yahşi ve İŞKUR İl Müdür Vekili Ayla Bozkurt katıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Türkiye yüzyılını tarımın yüzyılı yapmak için çabaladığını ifade ederek, “Önümüzdeki süreçte Türkiye’de tarımdaki dönüşümü hep birlikte yaşayacağız. Bunun için bugüne kadar yapmadığımızı bundan sonra uygulamaya alacağız. Kim nerde neyi üretiyorsa ihtiyaç olanın tamamında bir destekleme sistemine girilecek. Artık kişilerin ürettiği ürünlerde arazi sahibine gidecek bir destekleme sistemi değil, nihai üreticiye ulaşacak bir sisteme giriyoruz. Ticaret erbapları arasında bütün üretimimizi plan içerisine alıyoruz. İhtiyacımız nedir, ne kadar ihtiyacımız var ve bu ürünleri nerede üretirsek bizim için daha ekonomik olur. Bununla ilgili bakanlık ciddi çalışmalar yapıyor” şeklinde konuştu.

HİÇBİR ÇİFTÇİ PAZAR SORUNU YAŞAMAYACAK
Tarımda üretimin planlı yapılmadığını belirten Şahin, “Herkes keyfi olarak üretmek gibi bir durum içinde. Önümüzdeki süreçte arz ve talep durumu dikkate alınarak ihtiyaç duyulan miktarda ürün en uygun kaynaklar etkin ve verimli kullanılmak şartıyla gerçekleştirilecek. Tarım havzası ve işletme bazında hangi ürünlerin üretileceği bizim tarafımızdan belirlenecek. Hasat döneminde hiçbir çiftçi pazarlama sorunu yaşamayacak. Tüm işçiler alın terini hakkıyla alacak. Bu düzenleme Türkiye yüzyılını üretimin ve üreticinin yüzyılı olmasına katkı sağlayacak. Tarımı suya göre yapacağız. İklim değişikliği dikkate alarak doğal kaynakları sürdürülebilir kullanımına önem vererek suyu merkeze alan bir yaklaşım içinde bitkisel ve hayvansal üretim tamamen planlı hale gelecek. Ekilmeyen arazi kalmayacak, tarım topraklarının boş kalmasına veya amacı dışında kullanılmasına izin verilmeyecek” diye konuştu.

SÖZLEŞMELİ ÜRETİMİ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ
Şahin son olarak, “Üst üste iki yıl süreyle işlenmeyen tarım arazileri tespit edilecek, üretime kazandırılması için geliri arazi sahiplerine verilmek üzere kiraya verilecek. Üretim yapılan tüm alanlar kayıt altına alınacak. Tapu ve mülkiyete dayanan kayıt yerine, üretimin yapıldığı alanlar kayıt altına alınacak. Bu alanların desteklemelerden yararlandırılmasına imkan verilecek. Arazi sahibiyle üreten aynı kişi olmuyor, üretmeyene destek verilmeyecek. Yasal altyapı oluşturduk. Sözleşmeli üretimi yaygınlaştıracağız. Çiftçilerin hasat döneminde pazarlama sorunu yaşamayacağı, sanayicimizin istediği miktar ve kalitede ham maddeye erişim konusunda gerekli tedbirler alıyoruz. Bunların sonucunda fiyat dalgalanmalarının önüne geçeceğiz. Tarım ve gıda piyasaları artık istikrara kavuşacak. Bakanlık olarak tüm altyapıyı oluşturduk. Hiçbir ürün sözleşmeye dayanmaksızın üretilmeyecek” dedi.

 
İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi'den 'ara eleman' formülü: Fabrikalara sınıf!
 
Aydın Büyükşehir Meclisi'nde 'kaçak fatura' kavgası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi'den 'ara eleman' formülü: Fabrikalara sınıf!
İTB Kasım ayı meclis toplantısına katılan Milli Eğitim İzmir İl Müdürü ...
Başkan Kestelli'den 'kalıcı adım' çağrısı!
İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, meclisin kasım ayı toplantısında, ...
THY duyurdu... 56 sefer iptal edildi!
İstanbul'da bu akşam beklenen kuvvetli fırtına nedeniyle Türk Hava Yolları ...
 
Turizmin geleceğine yön verecek fuar için geri sayım!
Turizmin değişmeyen rotası ve Türkiye’nin en büyük turizm platformu olan ...
Başkan, yeni sanayi sitesi istedi: Kısıkköy artık dar geliyor!
İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Esnaf Odası Başkanı Hasan Özkoparan, ...
Borsa güne yükselişle başladı!
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,11 yükselişle 8.115,99 puandan başladı.
 
OYAK'ın yüzde 60'ı yabancılara satılıyor!
OYAK ve Uzak Doğu’nun en büyük çimento üreticilerinden Taiwan Cement Corporation ...
İzmir'deki özelleştirmeye 101 milyonluk teklif!
Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarılan İzmir’in Çiğli ilçesindeki ...
Asgari ücret görüşmeleri için geri sayım!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva