HABERLER>GÜNCEL
20 Ocak 2022 Perşembe - 14:05

Demirtaş’tan Mütevelli Heyetine mektup!

İzmir Ekonomi Üniversitesi kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, Tıp Fakültesi ve hastane binalarının satış ihalesinin yapıldığı gün, Mütevelli Heyet üyelerine gönderdiği mektupta, “Hukuken ve en azından vicdanen sorumluluğumuzu doğuracak bu hatalı işleminin iptal edilmesi için tüm hukuki yolları tüketmek konusunda kararlıyım. Belirli bir amaca özgülenmiş olan bu yerin satılması, en hafif ifade ile hukuka aykırıdır” ifadelerine yer verdi

Demirtaş’tan Mütevelli Heyetine mektup!

EGEDESONSÖZ – İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi ve hastanesi binalarının, ihaleyle Amerikan Hastanesine satılması olayının yankıları devam ediyor. İzmir Ticaret Odası’nı 26 yıl yöneten, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin kurucu Mütevelli Heyet Başkanı olan Ekrem Demirtaş, yürütmeyi durdurma amacıyla açtığı davanın ardından, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a mektup yazarak, “Yalvarıyorum, sattırmayın” diyerek yardım istemişti. Demirtaş, ihalenin yapıldığı gün, yani 19 Ocak’ta Mütevelli Heyet üyelerine de mektup yazarak, hatadan dönülmesini istedi.

İEÜ’NÜN O BİNALARI… AMERİKAN HASTANESİ Mİ OLUYOR?

O PARA, ARSA PARASI BİLE DEĞİL
Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada, ihalede en iyi rakamı veren Amerikan Hastanesi’ne satışın yapıldığı bilgisinin kendisine de geldiğini belirten Ekrem Demirtaş, satış için verilen 205 milyon lira (15 milyon 300 bin dolar) para için “Arsa parası bile değil” ifadesini kullandı.

Mütevelli Heyetinin Cuma günü yapacağı toplantıda, o fiyattan satılmasına karar vermek durumunda olduğuna vurgu yapan Demirtaş, “Ben de Mütevelli heyet üyelerine, sorumluluklarını hatırlatan bir yazı gönderdim” dedi ve şunları söyledi:

3,5 YILDIR NE BİR ÇİVİ ÇAKTINIZ, NE BİR TUĞLA KOYDUNUZ
“Açtığım dava, İzmir 3. İdare Mahkemesinde dava devam ediyor. Mahkeme, üniversiteden 10 gün içinde satışla ilgili belge, bilgi ve alınan kararları talep etti. Mahkeme, savunma geldikten sonra dosyayı yeniden görüşüp karar verecek. Henüz savunma falan verilmedi. Burada yasal olarak 2017’den bu yana öğrenci alan bir üniversite var. Aslında 2020  yılından önce burasını bitirmek gerekiyordu. Yaptıkları son derece yanlış. Bu parayla Güzelbahçe’deki kampusü inşa edeceğiz diyorlar. Biz bu üniversiteyi, 2001 yılında yoktan var ettik. 5 milyon 350 bin lirayla, bugün itibariyle 3 milyar lira değerinde bir gayrimenkul aldık ve binaları yaptık. Satmak niye? 3,5 yıldır görevdesiniz. Ne bir çivi çaktınız, ne bir tuğla koydunuz. Satıyorsan, bu, beceriksizliğin adıdır. Beceriksizliktir, ihanettir.”

İŞTE O YAZI
Ekrem Demirtaş’ın, Mütevelli Heyet üyelerine gönderdiği yazıda şu ifadeler yer alıyor:

“Sayın, Mütevelli Heyet Üyesi

İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesi bina ve arazisinin satılması hakkında İzmir 3. İdare Mahkemesinde 2022/88 Esas sayı ile dava açtım. 

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli heyeti eski başkanı ve üyeleri olarak Yüksek Öğretim Kurumuna 2015 yılında en geç 3 yıl içinde hastane yapılacağı taahhüdü verilmiştir. Bu taahhüt halen dahi bağlayıcıdır. 2547 Sayılı Kanununun Geçici 82. Maddesi ile bünyesinde tıp fakültesi olan ve kendisine ait hastanesi bulunmayan vakıf yükseköğretim kurumlarının, iki yıl içerisinde kanunda belirtilen şartları taşıyan hastaneye ait ön izin belgesini veya aynı şartlara haiz mevcut bir hastaneyi devralacağına dair taahhütname vermesi ve aynı süre içinde satın alması yükümlülüğü getirilmiştir. Üniversitemiz zaten böyle bir yere sahiptir. Üstelik sahip olunan taşınmaz Balçova yerleşkesine olan yakınlığı, şehrin merkezinde olması nedeni ile de çok kıymetlidir. Diğer yandan belirli bir amaca özgülenmiş olan bu yerin, satılması en hafif ifade ile hukuka aykırıdır.

İzmir Ekonomi Üniversitesinin kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı olarak, hukuken ve en azından vicdanen sorumluluğumuzu doğuracak bu hatalı işleminin iptal edilmesi için tüm hukuki yolları tüketmek konusunda kararlıyım. Konunun siz Mütevelli Heyet üyelerinin de engin bilgileri dahilinde olması için bu yazıyı göndermek istedim. 19.01.2022

Saygılarımla"

 
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
 
Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı, adayımızı belirleyecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaçak cinsel ürün satıcılarına darbe
İzmir'in Konak ilçesinde sağlıksız ortamlarda depolanan ve satışa sunulan ...
Tarihi eser kaçakçılarına 'KOM' baskını
İzmir'in Tire ilçesinde polisin düzenlediği operasyonda Helenistik, Roma, ...
Türkiye'nin ilk cep uydusu 5 günde 900 veri gönderdi
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) öğrencilerinden oluşan Grizu-263 ...
 
TMMOB'dan 'danışıklı dövüş' eleştirilerine tepki: Kişi kendinden bilir işi!
AK Partili isimlerin meslek odalarına yönelttiği 'yerel yönetimler ile ...
Evine giren hırsızı öldüren tersane işçisi tutuklandı
Kocaeli'de, hırsızlık amacıyla evine giren Murat Yarar'ı (36) bıçaklayarak ...
Yeni uygulama: 2 BionTech olana 1 Turkovac
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 BioNTech üzerine 1 Turkovac aşısı çalışması ...
 
Esra'yı öldürüp yataktaki pozisyonunu verdi
Ankara'da 'Aleyna Çakır' olarak bilinen Sema Esen’in ölümüyle ilgili soruşturmada ...
MSB: 6 bin 370 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 20 Ocak 2018'den bu yana TSK tarafından Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde ...
AFAD'dan olumsuz hava şartlarına ilişkin açıklama
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yurt ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva