HABERLER>POLİTİKA
4 Ağustos 2016 Perşembe - 14:04

Delican FETÖ’yü Kesnizani'ye benzetti!

AK Parti İl Başkanı, FETÖ’yü Irak’ta Saddam Hüseyin’in devrilmesine neden olan Kesnizani Tarikatı’na benzetti. Delican, “Onlar da ülkenin en üst kademelerine kadar sızmış, kritik yerlerde görev yapmışlar. Amerika’nın kontrolündeki bu tarikat nedeniyle Irak zorlanılmadan işgal edildi” dedi.

Delican FETÖ’yü Kesnizani ye benzetti!

EGEDESONSÖZ - Darbe girişiminin ardından halkın meydanlardaki tepkisi sürerken milyonlarca kişi sokakları boş bırakmıyor.

İlk günden itibaren İzmir’de Konak Meydanı’nda toplanan vatandaşlar sabahın ilk ışıklarına kadar alanlardan ayrılmıyor.

Demokrasi nöbeti 20. gününde coşkuyla sürerken AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) için “Haşhaşiler” benzetmesi yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra Delican, meydanda yaptığı konuşmada örgütü Irak’ta Saddam Hüseyin’in devrilmesine neden olan Kesnizani Tarikatı’na benzetti.

Delican yaptığı konuşmada, “Irak’ta herkesin bilgi gibi bir işgal oldu. Saddam Hüseyin Kuveyt’i işgal ettikten sonra ‘bu adamda nükleer silahlar var’ diyerek tepesine bindiler. Hatırladığınız gibi o dönem Bağdat çok çabuk bir şekilde bir kurşun dahi atılmadan teslim oldu. İki günde koskoca ülkeyi derdest ettiler. Aynı bizdeki gibi bir cemaat bu ülkenin içine sızdı. Bütün askeri kurumların içine de girmişler. Askerler, tarikat liderinin ayaklarının altını öpüyorlarmış. Ve Saddam’ın oğlu ve kızının da o tarikatta olduğu belirlendi. Onların içine kadar girmişler. Amerika, bizdeki gibi bütün orduda bulunan subayları kilitlemiş. Saddam bunun karşısında direnemedi. Kendisi o zaman bu tarikat tarafından ele geçirildiğini, darbenin gerçekleştirileceği son gün anlamış. Bu şeytanlar aynısı Türkiye’de yapmaya çalıştılar. Allah’a şükür bizde öyle bir lider var ki Recep Tayyip Erdoğan hepsinin oyununu bozdu, bozmaya de devam edecek. Bu ülkede Saddam yok. Bu ülkede onların kandırmaya çalıştığı millet yok. Allahtan çok sağduyu bir milletimiz var” dedi.

BİR AÇIKLAMADA SOSYAL MEDYADAN
Delican, Irak’ta Saddam’ın düşürülmesine neden olan Amerika menşeili Kesnizani Tarikatı ile ilgili yaptığı açıklamanın bazı sosyal medya hesapları üzerinden çarpıtılması ile ilgili de yanıt verdi. Twitter hesabından açıklama yapan Delican, “Bu gece Konak Meydanı'ndaki demokrasi nöbetinde konuşmam esnasında görevli asistanın benim yerime attığı twitte teknik bir hata olmuştur. Milletimize bomba yağdıran FETÖ çetesini kastettiğim bölümde verdiğim örnek üzerinden kullandığım bazı kelimeler yanlış aktarılmıştır. Bahse konu konuşmada verdiğim örnek Irak'ta Saddam döneminde devleti ele geçiren bir 'cemaat' olan Kesnizani tarikatıyla ilgilidir. Hal böyleyken birlik beraberliğin zirve yaptığı şu dönemde sehven yazılan kelimeyi cımbızlayıp başka yere çekmek sürecin ruhuna ihanettir. Görevli tarafından yanlışlıkla atılan tweeti  anında düzeltmemize rağmen art niyetli paylaşımların sürmesi öküzün altında buzağı aramaktır. Kaldı ki tarikat bize göre yoldur. Allaha (cc) yani hakka giden yoldur Kim bu yolun yolcusuysa ona selam olsun.  Bu yol hepimizin yoludur. Başkomutanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın dilinden düşürmediği o şarkının dizelerinde olduğu gibi, "Beraber yürüdük biz bu yollarda” ifadelerini kullandı. Delican ayrıca, konuşmasının görüntü kayıtlarını da yayınladı.

 
Kuruyemiş devinin sahibi 'FETÖ'den tutuklandı!
 
İngiltere'de tarihi faiz kararı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir’in acı günü!
AK Parti Karşıyaka eski İlçe Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Küçlü hayatını kaybetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '14 Ağustos iddiası'na yanıt!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu sıralar Beştepe'de yaptığı konuşmada sosyal ...
Sürpriz buluşma: AK Parti İzmir Milletvekilleri Kılıçdaroğlu’na gitti!
AK Parti İzmir Milletvekilleri Meclis’te CHP’nin İzmir Milletvekili Genel ...
 
CHP Lideri'nden Başbakan'a mektup!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım'a bir mektup yazarak kanun ...
Gündoğdu'da tarihi gün... Kılıçdaroğlu: Bu memleket bizim!
CHP 15 Temmuz darbe girişimin ardından Taksim'den sonra İzmir'de alana ...
Erdoğan'dan Bahçeli'nin mesajlarına retweet!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, pazar günü Yenikapı'da gerçekleştirilecek ...
 
Yıldırım'dan 2.davet: Bahçeli geliyor, Kılıçdaroğlu...
Başbakan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Genelkurmay'a ziyaret
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü ...
'Kaset operasyonu' sonrası ilk açıklama
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Baykal, kaset komplosuna ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva