HABERLER>POLİTİKA
5 Mart 2016 Cumartesi - 13:24

Delican anlattı: Başbakan Davutoğlu’nun İzmir programı!

AK Parti İl Başkanı, Yunanistan Başbakanı Çipras’la yapacağı mülteci sorununa çözüm arayışı zirvesi için kente gelecek Başbakan Davutoğlu’nun programı hakkında detaylı bilgi verdi.

Delican anlattı: Başbakan Davutoğlu’nun İzmir programı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile İzmir'de buluşacak. 8 Mart’ta İzmir’de düzenlenecek Türk- Yunan İş Konseyi’ne birlikte katılacak olan Davutoğlu ve Çipras'ın başkanlık edeceği zirveden; iki ülkenin ilişkilerini pek çok alanda geliştirecek adımlar çıkması bekleniyor.

Yapılacak toplantı ve programa ilişkin bir açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican;  iki ülke başbakanının Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konsey Toplantısı'nda bir araya gelmesini ve bu toplantının İzmir'de gerçekleşmesinin önemli olduğunu söyledi. Delican; Ege Denizi'nin iki yakasındaki dost ülkelerin, güçlü işbirlikleri ve ortak kararlarla bunu pekiştireceğine inandığını belirtti.

İl Başkanı Delican, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Brüksel’den İzmir'e Pazartesi akşamı geleceğini ve saat 21.30'da Adnan Menderes Havaalanı'nda kendisini karşılayacaklarını söyledi.

SEÇİMDEN SONRA İLK KEZ İZMİR'DE
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın ilgili bakanlarıyla birlikte Konsey kapsamında gerçekleştirilecek iş forumuna da hitap edeceklerini belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; ''Başbakanımız, 1 Kasım seçimlerinin ardından ilk kez böylesi önemli bir zirve vesilesiyle İzmir'de olacak. Bu büyük buluşmanın, başta İzmir olmak üzere; ülkemiz ekonomisi ve iki ülkenin ilişkileri açısından önemli kazançlar doğuracağına inanıyorum. İş dünyasının karşılıklı olarak beklentileri de bu yönde, farkındayız" diye konuştu.

Delican sözlerini şöyle sürdürdü; "Başbakanımızın Yunanistan Başbakanı Çipras ile sığınmacılar ve daha pek çok meseleyi de görüşmesi de bekleniyor. Olumlu sonuçlar alınacağını ve ortaya gerek ticari gerekse insani işbirlikleri çıkacağını umuyoruz. Ege Denizi, pek çok açıdan dünya üzerindeki önemli değerlerden biri. Ve İzmir de öyle. Bu değerin iki yakasındaki ülkenin ve vatandaşlarının ekonomide, toplumsal durum ve olaylarda bir araya gelmesini ve başbakanlık düzeyinde istişarelerde bulunmasını önemsiyoruz. "

BAŞBAKANIMIZ İZMİR İÇİN ÇOK ÖZEL...
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gündem ve uygulamalarında İzmir'in her daim özel bir yeri olduğuna dikkat çeken Başkan Delican; kendisinin İzmir'i sıradan bir Ege şehri olmaktan öteye, tarihi ve taşıdığı potansiyellerle ulusal ve uluslararası bir değer olarak gördüğünü hatırlattı. AK Partiİl Başkanı Bülent Delican şöyle konuştu; "Başbakanımız; İzmir'i her daim  öngörü ve sağduyu ile değerlendirdi. Şehrimizi; Ufuk şehir İzmir olarak tabir etti. Bu düşüncesini destekleyen çok önemli bir yapılanmayı İzmir'de gerçekleştirdi. Başbakanlığı İzmir'e taşıdı ve burada Başbakanlık Ofisi'ni açtı. Bu ofis gece gündüz İzmirlilerin emrinde olacak. Başbakanlığın bütün birimleri burada temsil edilerek bir hizmet bürokrasisi bir hizmet alanı oluşacak. İzmir, Türkiye siyasetine ve geleceğine yön verecek bir şehirdir" diyerek ve bu düşüncelerini sözde bırakmayarak her zaman İzmir'in yanında oldu. Olmaya da devam ediyor. Başta ulaşım olmak üzere; İzmir'in sanayi ve tarım yatırımları hızla devam ediyor. İzmir'i kalkındırmak ve Başbakanımızın şehrimize ilişkin nihai hedefine ulaşmak için çalışırken; İzmirli hemşerilerimizin de her geçen gün bizlere verdiği güven ve desteğin arttığını da görüyoruz. "

İzmir’de yaşayan herkesi Başbakan ile İzmir havaalanında buluşmaya davet eden İl Başkanı Delican, “Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nu 7 Mart 2016 Pazartesi günü saat: 21.30’da İzmir Adnan Menderes Havaalanı’nda coşkulu bir kalabalıkla karşılayacağız. İzmir Adnan Menderes havaalanında Sayın Başbakanımıza gerçekleştireceğimiz coşkulu karşılamaya tüm vatandaşlarımız davetlidir” dedi.

 
CHP’de yeni yöntem: Hangi İzmirli hangi ilden sorumlu?
 
Aydın'da bebekler kansere çekilmiş!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
konak 6 Mart 2016 Pazar 09:18

Bakanlar kurulunu o toplamiyoki artik tayyipten firsat bulamiyo bakanlar surekli kacaksarayda

Yorumu oyla      11      5  
seçil özen 5 Mart 2016 Cumartesi 14:09

Sayın il başkanım tamam da Başbakanlık İzmir ofisi neden çalışmaz,hani her ay gelecekti?? hani bakanlar kurulu İzmir"de tolanacaktı? hani İzmirin mega projeleri hızlı bir şekilde başyayacak tı? İnciraltı hakkında herkes konuşuyor sizin bir düşünceniz yok mu? veya çok mu umutlandı İZMİR..

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de yeni yöntem: Hangi İzmirli hangi ilden sorumlu?
CHP Genel Merkezi yeni bir çalışma modeli için kolları sıvadı. Örgütlerin ...
Kılıçdaroğlu’ndan ‘sivil darbe’ çıkışı!
Ankara’daki STK’lar buluşmasında konuşan CHP Lideri, “Eğer Anayasa'ya ...
CHP’li Özel: ‘Dayıbaşılık’ kurumsallaşacak!
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, kamuoyunda 'kiralık ...
 
Konak’taki cami tartışması tam gaz: ‘AVM’yi tercih ederler!’
Konak’ta protokol cami tartışmaları devam ederken AK Parti İlçe Başkanı ...
CHP İzmir Mardinliler Federasyonu’nu ağırladı
Mardinliler Federasyonu Genel Başkanı Ferhan Ademhan ve Yönetim kurulu ...
AK Partili Kaya’dan CHP ve HDP’ye ‘terör’ salvosu!
AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, TBMM’de ...
 
AK Parti’den CHP’ye ‘aile şirketi’ çıkışı: Listeyle vurdu!
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Boztepe sosyal ...
Erdoğan: Suriye'nin kuzeyine bir şehir kuralım
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilay ödül töreninde konuştu.
Nazlıaka gözyaşlarını tutamadı: Yüreğim yanıyor!
CHP’den ihraç edilen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, gözleri dolarak ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva