HABERLER>GÜNCEL
31 Temmuz 2012 Salı - 13:22

Damacana su satışları yüzde 40 düştü!

Ege Bölgesi Su Satıcıları Derneği Başkanı Özkök: ''Bir damacana suyun en düşük 3,5 liraya satışa sunulması gerekiyor. Bunun altında fiyatla satışa sunulan damacanalar kaçak doldurulmuş olabilir. İzmir ve çevresinde damacana su satışları yüzde 40 oranında düştü. Vatandaş musluk suyuna yöneldi ancak Türkiye'nin hiçbir yerinde altyapı sağlıklı su için yeterli değil''

Damacana su satışları yüzde 40 düştü!

İZMİR - Ege Bölgesi Su Satıcıları Derneği Başkanı Tevfik Fikret Özkök, 19 litrelik bir damacana suyun en düşük 3,5 liraya satılması gerektiğini, bunun altında fiyatla satışa sunulan damacanaların kaçak doldurulmuş olabileceğini söyledi.

Özkök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı damacana su markalarının sağlığa uygunsuz olduğu yönündeki analiz sonuçlarının denetimlerin önemini ortaya koyduğunu belirtti.

Damacana suyun su satış merkezinde satışa sunulması gerektiğini kaydeden Özkök, ''Suları kömürcüde, tüpçüde barındırırsanız kirlilik söz konusu olacaktır. Suyun su marketlerinde satışa sunulması gerekiyor. Su satanların yetki belgesi olması şart. Bu yetki belgesi il sağlık müdürlüklerinin kontrolü sonucunda veriliyor'' dedi.

İzmir'de su satış yetki belgesine sahip 848 işletme bulunduğunu ancak 2 binin üzerinde iş yerinde su satıldığını belirten Özkök, sağlığa uygun su satın almak isteyenlerin öncelikle belgeyi görmesi gerektiğini söyledi.
    
''FİYATI 3,5-6 LİRA ARALIĞINDA OLMALI''
Polikarbon suyun damacanasının üzerindeki kapak, emniyet bandı, kabartma ve etiketin aynı markayı taşıması gerektiğine işaret eden Özkök, dikkat edilmesi gereken bir başka kriterin fiyat aralığı olduğunu belirtti.

Damacana suyun fiyatının en az 3,5 lira olduğunu söyleyen Özkök, ''Ulaşım, personel ücreti gibi faktörler nedeniyle bir damacana suyun fiyatı en fazla 6 lira olabilir. Bir damacana suyun en düşük 3,5 liraya satışa sunulması gerekiyor. Bunun altında fiyatla satışa sunulan damacanalar kaçak doldurulmuş olabilir'' diye konuştu.

Damacana sularla ilgili iddialar ve tartışmalar üzerine İzmir'de satışların yüzde 40 oranında düştüğünü kaydeden Özkök, ''İstanbul'da da satışların yüzde 60 oranında düştüğünü biliyoruz. Vatandaş musluk suyuna yöneldi ancak Türkiye'nin hiçbir yerinde altyapı sağlıklı su için yeterli değil. Çıkış noktasında şehir suyu temiz olsa da altyapı eksikliği nedeniyle son noktaya, tüketiciye ulaşana kadar kirleniyor'' dedi.

Özkök, Türkiye'deki bazı belediyelerin su satış istasyonlarında işlenmiş şehir suyu sattığını, ucuz damacana su satan bazı kişilerin söz konusu satış noktalarından kaçak dolum yaparak vatandaşa satış yaptığını ileri sürdü.(AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muraty 31 Temmuz 2012 Salı 18:01

fiyat üzerinden değerlendirme yapmak ne kadar doğru? 6 tl'ye satılan su en iyisidir veya 3,5 tl'ye satılan kötüdür diyebilir miyiz? kaçak doldurulmuş damacanayı 5 tl'ye satarsa sorun yok mu? olaya sadece maliyet yönüyle baktıkları için olsa gerek bu tarz açıklamalar...

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun'da 'komşu'ya kırmızı bayraklı eylem
Yunan adalarındaki orkinos çiftlikleri ile yönetmeliklere aykırı üretim ...
Ege'ye sağanak yağmur geliyor!
Tüm yurdu etkisi altına alan sıcak hava etkisini Ege’de mevsim normallerinin ...
İstanbullu hırsızlar sismometreyi bile çaldılar
Fay hattının hareketliliğini gözlemlemek için İstanbul Üniversitesi’nin ...
 
13 yaşındaki çocuk doğurmak üzere iddiası!
İzmir'in Menemen ilçesinde 13 yaşındaki G.O.'nun 37 haftalık hamile olduğu öne sürüldü.
Foça'da orman yangını paniği!
İzmir'in Foça ilçesinde ormanlık alanda gece geç saatlerde henüz bilinmeyen ...
Diyanet: Çözüm daha fazla özgürlükte
"Sorunlarımızı yasal engelleri ortadan kaldırmak, özgürlükleri çoğaltmak ...
 
'İDO şaraplı yolcuyu taşımadı'
Çantasında 4 şişe şarap bulunan kadının deniz otobüsüne alınmadığı ileri sürüldü.
Arınç: Emniyet müdürünün işgüzarlığı
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Hatay'da milletvekili ...
Cumhurbaşkanı Gül ve Türkmen liderden İzmir çıkarması
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbangali Berdimuhammedov İzmir’e gelecek.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva