HABERLER>POLİTİKA
2 Nisan 2023 Pazar - 13:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 97 tesisin açılışını yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün 15.00'te Bağcılar'da yapımı tamamlanan 97 tesisin açılışını yapacak. İlçeye kazandırılan eserlerin arasında Yaşlı Yaşam Merkezi, E-Spor Merkezi ve engelliler için duyu bütünleme temelli su içi terapi havuzu öne çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 97 tesisin açılışını yapacak

15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı'ndaki toplu açılış töreninin ev sahipliğini Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir yapacak. Bakanlıklar ile Bağcılar Belediyesi'nin yaptığı ve aralarında Bağcılar Belediyesi Hizmet Binası, Bağcılar Hükümet Konağı, okullar, spor kompleksleri, yaşam merkezleri, park ile camilerin de bulunduğu 97 tesisin toplu açılışı öncesi konuşan Özdemir, tarihi bir gün yaşandığını söyleyerek katkılarından dolayı Erdoğan'a teşekkür etti.

"E-SPOR MERKEZİ, GENÇLERİN İKİNCİ ADRESİ OLACAK"
Dijital çağın sporu olarak tanımlanan E-spor alanında oyuncuların yetiştirileceği, ulusal ve uluslararası turnuvaların yapılacağı Bağcılar Belediyesi E-Spor Merkezi'nin Türkiye'nin en büyük e-spor merkezi olacağını belirten Özdemir, "İki katlı E-Spor Merkezi'nde 162 kişilik yarışma salonu, takım ve koç odaları, canlı yayın odası, oyun tanıtım ve oyun satış alanı, etkinlik alanı, fuaye alanı, kafeterya, idari ve teknik birimler bulunuyor. Modern bir şekilde tasarlanan binada profesyonel e-spor oyuncularının eğitimi ve ulusal ve uluslararası turnuvalar yapılabilecek. Yüksek teknolojik cihazlarla donatılmış bu alanda gençler, dijital dünyada yeteneklerini sergileme imkanı bulacak" diye konuştu. 

"ULU ÇINARLARIN KALİTELİ ZAMAN GEÇİRECEĞİ ÖZEL BİR MEKAN"
5 katlı inşa edilen Yaşlı Yaşam Merkezi'nin ise kuşakların kaliteli zaman geçireceği modern bir tesis olarak ilçeye kazandırıldığını aktaran Özdemir, "Toplam 6 bin metrekareden oluşan alanın 500 metrekaresinde oturum alanına, 5 bin 500 metrekare ise bahçeye sahip bulunuyor. Ulu çınarlarımız her türlü donanıma sahip modern tesiste sakin, rahat ve huzurlu bir ortamda hoşça vakit geçirecekler. Torunlarıyla birlikte Kur'an öğrenme ve okuma, kütüphane, el işi, müzik, takı, hobi, akıl oyunları, resim ve sanat atölyelerinde hoşça zaman geçirecekler. Kullanışlı tesiste kuaför salonları, kafeler, duş alanları ile dinlenme, fizik tedavi, egzersiz, beslenme ve diyet odaları da yer alıyor. Yine sağlık görevlisi, psikolog, diyetisyen, fizik tedavi uzmanı, yaşlı bakım elemanları hizmet verecek. Geniş yeşil alanların yer aldığı tesiste ayrıca yürüyüş yolları, dinlenme amaçlı oturma grupları, süs çiçekleri, ağaçlar, park ve havuz bulunuyor. Tesisin bahçesinde çocuk oyun alanı ile küçük bir amfi tiyatro da yer alıyor" ifadelerini kullandı. 

"TÜRKİYE'NİN İLK DUYU BÜTÜNLEME TEMELLİ SU İÇİ TERAPİ HAVUZU"
Özdemir, "Türkiye'nin ilk duyu bütünleme temelli su içi terapi havuzunda ise uzman ergoterapist ve fizyoterapistler tarafından 2 - 60 yaş grubundaki bütün engellilere; duyu bütünleme eğitimi, su içi terapi, egzersiz ve serbest yüzme eğitimi verilecek. Tedavi hizmetinin yanında yetenekli engelliler de lisanslı yüzücü olarak yetiştirilerek Paralimpik yarışmalara hazırlanacak. 30 dakika olarak belirlenen terapi sürecinde havuzun çocukların gözünde güvenli ve eğlenceli kılınması adına yüzen su topları, basket potası seti, futbol kale setleri ve buna benzer birçok materyal bulunuyor. Özellikle otizm ve zihinsel engel gruplarının doğru yöntem ile nörogelişimsel bozuklukların büyük bir ölçüde iyileşmesi sağlanacak. Su içi bisikletten koşu bandına kadar her şey var. Özel olarak tasarlanan havuz içerisinde; engellilerin görsel ve işitsel sistemini destekleyen ışık ve ses materyalleri, kademeli olarak derinleşen havuz içi platform sistemi, sudan korkan çocuklar için terapi alanı, su içi bisiklet ve koşu bantı gibi fiziksel kapasiteyi artıracak materyaller gibi farklı özellikler bulunuyor" dedi. (DHA)

 
TBMM son mesai haftasına giriyor
 
Danla Bilic takıntılı hayranından şikayetçi oldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı.. 3 Nisan 2023 Pazartesi 16:08

Lütfen açılacak olan 97 tesis hangileri neler yapılmış bilmek istiyoruz Açıklarmısınız 97 tesisi.. Varsa öyle birşey. her gitiiği yer de açılışı yapılacak 70-80-90 yüzler falan tesis sayıları neler bunlar açıklayın .. kaç kişi istihdam olmuş ne yapılıyor ne üretiliyor halkımıza nasıl yerler kazandırılmış açıklayın.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Millet Partisi'nden YSK'ya 'ret' tepkisi
Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, parti isimlerinin Millet İttifakı'nca ...
Temayül yoklamasına neden girdiğini anlattı: Büyük bir partinin sıradan bir parçasıyım!
Partisinin temayül yoklamasına kendi isteği ile girmesini yorumlayan Türkiye ...
İYİ Partili Bezircilioğlu oyu attı, mesajı verdi... Seçilen vekillere sıkı takip!
Temayül yoklamasında kullandığı oy sonrası açıklamalarda bulunan İYİ Parti ...
 
İYİ Parti İzmir'de aday adayları kantara çıktı... Gözler sonuçlarda!
İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı’nda milletvekili aday adayları üyelerin kantarına ...
'Tarım sigortasını zorunlu hale getireceğiz'
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Sözleşmeli üretim modeliyle hem ...
Kılıçdaroğlu: Saygısızlık benim varoluşuma aykırı
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ...
 
Erdoğan’ın ‘muhalefet yardım yapmıyor’ sözüne CHP’li Torun’dan yanıt… Tek tek açıkladı!
Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep ...
Roman dernekleri kime destek verecek?
Roman Dernekleri Federasyonu ve İstanbul Roman Kanaat Önderleri Fedarasyonu, ...
Erdoğan'dan Akşener'e: Rezene çayı öneririz!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ’da Afet Konutları Temel Atma ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva