HABERLER>POLİTİKA
15 Mart 2024 Cuma - 08:33

Cumhur'un Torbalı adayı Çağlar: Saha bizi çağırıyor!

Cumhur İttifakı'nın AK Partili Torbalı Belediye Başkan adayı Özgür Erman Çağlar, DEM ve İYİ Parti'nin kendi adaylarıyla seçime girecek olmasını bir avantaj olarak görmediklerini söyledi. Çağlar, "Biz bu seçimi kazanacağız. Çünkü saha bizi çağırıyor, Torbalılı yurttaşlarımız hizmetsizliği gördü ve hizmet belediyeciliğini yapan AK Parti'yi yeniden iktidara getirmeye hazır" dedi.

Cumhur un Torbalı adayı Çağlar: Saha bizi çağırıyor!

EGEDESONSÖZ – AK Parti Torbalı Belediye Başkan adayı Özgür Erman Çağlar, SONSÖZ TV’de katıldığı programda Gazeteci Yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı. Programın gündeminde Torbalı’daki seçim havası, ilçenin çözüm bekleyen sorunları, vaat edilen projeler vardı.

MASA BAŞINDA DEĞİL, SANDIK BAŞINDA KAZANMAK
2014’teki AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in yardımcısı olan, meclis üyeliği görevlerinde bulunan Özgür Erman Çağlar, İsmail Uygur'un vefatından sonra mecliste yapılan başkanlık seçiminde Mithat Tekin'e rakip olmuştu. O seçimde CHP'li üç meclis üyesinin oyunu alan Çağlar, "Bu kez CHP'li pek çok seçmenin de oyunu alacağım" dedi:

"Siyasete başladığımdan bugüne 20 yıldır bütün seçimlerde aktif  rol aldım, sahada, mitinglerde seçim koordinasyonunda. 2014’te Adnan Başkanımla belediye meclisinde grup başkanvekilliği ve belediye başkanvekilliği görevlerinde bulundum. Hiçbir insanın düşüncesine göre hareket etmedik. İnsan olarak baktık. Elimizden geldiğince yardım olmaya çalıştık. Belediye çalışan farklı görüşte birçok insan vardı. Kimsenin hakkını yemeden çalışmaya çalıştık. Torbalılı hemşehrilerimiz bizi bildikleri için siyaset değil hizmet yapacağımızı bildikleri için bunu anlatmakta çok zorlanmıyoruz. Torbalı’da herkes az çok birbirini tanıyor hizmet için iddiamızı ortaya koyduğumu biliyorlar. O meclis seçiminde 19 CHP’li meclis üyesi vardı, bizim 12 meclis üyemiz vardı. Fotoğraf krizi de olmuştu. 3 meclis üyemiz AK Parti’ye kazandırdık. Belki fotoğraf krizi olmasa birkaç arkadaş belki fikrini değiştirip bize oy verirler miydi? Belki de o dönem kazansaydık masa başında kazanıldı denmesinden ziyade sandık başında kazanmanın hak ettiğimiz şekilde kazanmanın daha adaletli olduğunu düşünüyorum.”

TOPA BAKMAM, FUTBOLCUYA BAKARIM
CHP’li seçmende nasıl bir karşılığı olduğu sorusu sorulan Çağlar, “Farklı partili insanlarla beraber büyüdük. Çocukluğumdan beri CHP’de siyaset yapan arkadaşlarım var. Aramıza hiç siyaset koymadık. İnsanlara sen CHP’lisin başka bir partilisin demedik. Siyaset içinde olduk ama siyaset yapmadık. Bu seçimi bu stratejiyle yürüteceksiniz deseler kendimi böyle bir kalıbın içine koymama gerek yok. Siyasi ayrıştırmalardan ziyade birleştirmekten taraf oldum. Biri biriyle küsse Özgür Erman Çağlar barıştırır. Etrafımda mutsuz insan görmek istemem, negatif insan görmek istemem. Bir futbol takımında maçta herkes o topun olduğu yere vakar. Ben topa bakmam, futbolcuya bakarım. 50 kişi gülüyorsa 1 kişi gülmüyorsa o kişi neden gülmüyor diye dertlenirim. Sadece CHP’lilerden değil Torbalı’daki diğer partilerde siyaset üstü bir teveccüh olduğunu görüyorum. Samimiyetsiz olsanız karşı tarafa bunu geçiremezsiniz” şeklinde yanıtladı.

SAHA, CUMHUR İTTİFAKI’NI ÇAĞIRIYOR
Çağlar, DEM ve İYİ Parti'nin aday çıkarmasını AK Parti adayı olarak avantaj görüp görmediğiyle ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

“Sorudan bağımsız olarak söyleyeyim, biz kazanacağımıza inanıyoruz. Sahanın Cumhur İttifakı’nı çağırdığını görüyoruz. En iyi anket sahadaki ankettir. DEM Partisi ve İYİ Parti’nin aday çıkarıp çıkarmaması, biz aday çıkardığımızda hangi partinin ittifak yapıp yapmayacağı belli değildi. Diğer kurumsal partilerin ne yaptığıyla değil, kendimizin ne yapacağıyla ilgilendiğimiz için biz kendimize inanıyoruz. Torbalı’da vatandaşlarımızın hizmetsizliği gördüğünü bildiğimiz için diğer partilerden bağımsız olarak biz Torbalılılara kendimizi ifade ediyoruz. Yerel seçimler neye göre karar verir bilinmez ama aday çıkarıp çıkarmamaktan bağımsız bize diğer partilerden de geçiş olacak. Hizmetsizlikten vatandaşlarda siyaset üstü bir bıkkınlık olduğunu görüyoruz. Genel ideolojinin peşine düşmektense mahalleye hizmet gelsin diye düşünüyorlar. Hangi adayın Torbalı’nın sorunlarını çözeceğini düşünmek istiyor. Aday arkadaşlarımız da belli, vatandaşlarımızın siyaset dışında karar vermesi bekleniyor. En iyi anket sahadadır, verdiği cevap sorumluluğumuzu artırıyor. Saha bizi çağırıyor."

VATANDAŞ ÇOK ÇİLE ÇEKTİ
Torbalı’nın acil çözüm bekleyen sorunlarını sıralayan Çağlar, şu görüşlere yer verdi:

"Torbalı her yıl büyüyor. Her yıl nüfus artışı oluyor. Nüfus artışıyla orantılı bir hizmet artışı olmuyor. Torbalı’nın sorunlarını anlatmaya kalksak, programın süresi yetmez. 2014-2019 yıllarında ilçemize birçok yatırımın kazandırılmasında emeğimiz geçmişti. 2019’da seçimi kaybettikten sonra Torbalı’ya bir çivi bile çakılmadı. 50-60 bin nüfus yığılması da oldu. Yolların durumu belli. 60 mahalleyi dolaşıyorum. Vatandaş sadece yol, altyapı ve şehiriçi trafik sorunun çözülmesinde bile, köyleri dolaşıyorum vatandaş bir kasis yapılmasını bile çok büyük hizmet olarak görüyor. 230 bin nüfusa, büyük projeler yapılması, ilçeye vizyon getirilmesi lazım. Belediyede bu geçen süreç içerisinde vatandaşa dokunulamadı. Vatandaş çok çile çekti. Gerek bu yollardan, gerek kentin  meydanında Kent Meydanı Projesi'nden. Bu doğru bir proje miydi? Evet, doğru bir projeydi. 2014’te biz de bu konuda hemfikirdik. Çünkü yetmiyordu, düzenlenmesi gerekiyordu. Oranın dokusuna uygun olmalı. Pazaryeri vardı, pazarcılar zamansız bir şekilde yerinden edildi. Pazarcı mağdur, vatandaş mağdur. Pazarcı mallarını satamadı, vatandaş gidemedi, trafik keşmekeş. Kent Meydanı Projesi yarım kaldı. Bizim dönemimizde başlatılan belediye binası vardı. Yüzde 70’i tamamlanmıştı. Devlette devamlılık, idarede devamlılık diyoruz ama o belediye binası tamamlanamadı. Mecliste Mithat Tekin Bey ile de tartıştık. Kent Meydanı’nın tamamlanmasını Büyükşehir’in projesi olarak tanımlıyordu. Büyükşehir parayı verecek, meydanı büyükşehir yapacak. Büyükşehir’in yapması gereken su vb paraları alıyor. İlçelere karşılıksız hizmet götürmesi gerekiyor. Kent Meydanı bütçesini Büyükşehir karşılayacak. Karşılığında  bizim yaptığımız belediye binasının tapusunu, Pancar’daki  arazilerin tapusunu istiyor. Kanunen yapmakla mükellef olduğu görevin karşılığında Torbalı’nın mallarını istiyor. Vermeyin dedik, kendi bütçemizden yapalım dedik. Sözle olmaz bu iş güvenmeyin dedik. Madem öyle en sonunda yapsın Büyükşehir, yapıncaya kadar tahsis edin, sonra kaldırırsınız. Protokolü iptal etme şansı var ama tapu geçti. Şimdi Hamza Başkanımız Büyükşehir’i alırsa orayı belediyemize geçireceğiz. Kaldığı yerden belediye binasını hizmete kazandıracağız. Torbalı halkının vergisiyle yapılmış belediye binasını kimseye kaptırma niyetimiz yok” dedi.

MUTLULUK EN BÜYÜK MOTİVASYON KAYNAĞI
Torbalı’da yapacağı projelerden bahseden Çağlar şunları söyledi:

“Mutluluk insanın hayatında çok önemli. Torbalı gelişiyor diyoruz, hizmetler diyoruz ama insanın önce mutlu olması lazım. Evden çıkarken, işe giderken de mutlu olmak lazım. Mutluluk en büyük motivasyon kaynağı. Gittiğiniz yerde güler yüzle karşılaşıyorsunuz. Bu projelerimizi zaten insanların mutluluğuna kendimizi adadığımı için bu doğrultuda projeler üretiyoruz. İnsanlar, Yeşilköy’den Sağlık’a kadar o yolun durumu hep konuşuldu hiç değişmedi. Biz farkındalık yarattık. Bakanlığımız ile beraber buraya yol yapacağız. Kavşak projeleri de yapacağız. Lansman toplantımızda belirttik. 1 Nisan’dan sonra da iki tane  battı çıktı projemiz var. Torbalı, Aydın’dan gelirken İzmir’in girişi kapısı. Burası Torbalı dedirtmemiz lazım. Geliyoruz, gidiyoruz yolların durumu, refüjlerin durumu ortada. Vatandaş 1 km öteden dönmek zorunda kalıyor.. Kuşçuburun’da kazalar oluyor. Bakanmız da geldi sözünü verdi. En kısa zamanda hak ettiğimiz o Torbalı’ya girişi çıkış yolunu düzenleyeceğiz. Bununla beraber stadı kulüp başkanı olduğum dönem düzenlemiştik. Bakanlığımızla da görüştük göreve gelir gelmez o stadın zemini, tribün, gençlik merkeziyle kapalı havuzu da oraya getireceğiz. Spor salonu da vardı arkasında. Oranın ihalesi de bitti. Orayı da hayata geçirdiğimiz zaman Muratbey’de spor kompleksini hayata geçirmiş olacağız. Ayrancılar’da kapalı yüzme havuzu projemizi hazırladık. Ayrancılarspor ve Torbalıspor gözbebeğimiz. Ayrancılar’da kendi maçlarında kendi sahaları yetmiyor. Güzel bir stat projemiz var. Tarımın ve sanayinin çok geliştiği Ayrancılar’da iş kazaları olduğu için travmatik hastane yapıp mikrocerrahi uzmanlarının olduğu hastane projemiz var. Bakanlığımızla birlikte sağlık kompleksini kazandıracağız, süreci hızlandıracağız. Ayrancılar’a her gittiğimizde en büyük sorunu trafikti. Meclis’te kararını almıştık. Pancar’da bağlantı yolunu yaptığımızda sanayiye giden araçlar direkt Pancar’dan çıkınca trafik yoğunluğunu alacağını düşünüyoruz. Rekreasyon alanı projelerimiz var: Fetret Çayı. 2019 yılında İzmir’den Torbalı’ya kadar iş makinelerini düğün konvoyu gibi getirmiştik. Oranın ıslahı bile çok büyük maddi külfetlerle bakanlığımızla eş güdümlü olarak çalıştırıldı. Adnan Başkanımız da çok sıkı takibini yaptı. Cuma günü Tarım Bakanımız Tire tarafına gelecek. Kendisiyle görüşme sağladığımız takdirde bu bölgeye götürüp buraya nasıl bir çalışma yapabiliriz konuşacağız. Vatandaşımız emin olsun, bu projeler yapılacak. Yapmayacağımız şeyi sözünü vermeyiz. Göreve gelir gelmez 6 ay içinde vatandaşı bu yol ıstırabından kurtaracağız. Öncelikli olan hizmetleri sırasıyla gece gündüz yapacağız. Vatandaşla inatlaşmayacağız.”

SOSYAL YARDIM BÜTÇELERİ DİĞER MÜDÜRLÜKLERİN ALTINDA KALIYORDU
Sosyal projelerini anlatan Çağlar, “Meclis üyeliği yaptığımız dönemde en çok eleştiri yaptığım konu sosyal yardımlar konusuydu. Ekim ayında bütçelerimiz oluşturulur. Bütçelerde sosyal yardımlar birçok müdürlüğün altında kalıyordu. Gençlere vaat ettiğimiz burslar var, emeklilere destek vermek için çalışma yapacağız. Üniversite okuyan gençlere her yıl 10 bin fon ayıracağız. Yaşlılarımıza, çalışmayan bayanlarımıza ve çalışan ve çocukları olan bayanlarımıza belediyenin rutin yardımları dışında katma değer katacak projeleri de katacağız. Bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Büyük bir borç olduğu duyumları geliyor, inceleyeceğim. Ne kadar borç olursa olsun ben şikayet etmek için gelmiyorum. Bizim gündemimizde böyle bir şey yok. İşçi maaşları kanun gereği, bütçenin yüzde 30’una yakın işçiler çalıştırılıyor. Çalıştırılan işçi sayısı üzerinde yüzde 38’e kadar şirketle çalışma olduğunda artabiliyor bütçe geliri. Kalan parayla ne gibi hizmetler var borçlar yapılandırıldı mı bakacağız. Torbalı büyük ve büyüyecek bir ilçe. Kaynakları olan bir ilçe. Önemli olan kaynakların doğru yerde kullanılması. Bizim dönemimizde de CHP döneminde de oldu. Vatandaş buna kızmıyor. Bir yer var, bizim dönemimizde de satıldı. Satarsın şeffaf bir şekilde. Ne sattığın belli değil, kaça sattığın belli değil. Encümen kararları, meclis kararları canlı yayınlansın vatandaş bilsin. Vatandaşa kaynağı nasıl ve nerede kullanacağınızı söylediğinizde güvenir. Bir şeyleri oldu bittiye getirdiğinizde herkes kaygı duyuyor. Bu hizmeti kim yaptı? Şeffaf ve adaletli olursanız her şeyi sağlarsınız. Kaynağı nasıl bulacağız? Bakanlıklarımızın desteğini arkamıza alacağız. Torbalı ilçesinin öz kaynaklarını yaratıp belediyenin kanun gereği asli görevlerini de eksiksiz yapacağız. Bu projeleri bakanlığımızla beraber hazırladık, bu süreci hızlandıracağız. Bakanlık olmadan bu çevreyolunu Torbalı’ya nasıl kazandıracağım?  Büyükşehir Belediyesi’nin bile ana arterlerde kanun gereği yetkili olduğu yerlerde ilçe belediyesinin yetkisinin olmadığı yerlerde bizim belediye olarak bu projeyi yapacağımızı söylememiz halka samimi olmadığımızı gösterir. Ben bu projeleri yaptırmak için Ankara’da yatmam gerekiyorsa yatacağım” ifadelerini kullandı.

YEREL SEÇİM ÖNCESİ PARTİCİLİK YAPMAM
2019’dan bu yana Torbalı’ya ne gibi hizmetler gelmedi sorusu üzerine Çağlar, “Bu anlattıklarım olsaydı eleştirilecek bir şey olur muydu? Yerel seçim öncesi particilik yapmam. Meclis üyesi olarak dersimi iyi çalışmış birisiyim. Kendi avukatlık işlerimden önce meclis tutanaklarını okurum, faaliyet raporlarını okurum. 5 yıldır faaliyet raporlarında, bütçelerde maalesef, bir proje anlamında bir şey konulamadı. Keşke konulsaydı. Mesela belediye meclisi üyesi olduğumda Mithat Başkan gerçekten Torbalı’nın hayrına bir şey yapıldığında arkalarında dururum. Destek olalım diyoruz, olduk da. Hep yapıcı siyaset yaptık. Torbalı’nın hayrına olmayacak konularda da hep dik durduk. Bundan 6 ay önce bir kredi ihtiyacı doğdu. Düşündük, taşındık. Torbalı’nın hayrına mı olacak? Tamam dedik. Oy birliğiyle ilk defa belediyenin borçlanmasına onay verdik. Siyasi pr düşünmedik, Torbalı’nın çıkarına ise yapalım. Kulübün ihtiyacı vardı. Onlar benim yumuşak karnım. Başkanım para lazım dediler. Sağdan soldan isteyerek bulunacak paralar değil. Mithat Abi’yi aradık. Ben yönlendirdim, bir protokol koyalım. Belediyenin şirketinden reklam koyalım. Ben de diyeyim ki teşekkür edeirm bunlar Torbalı’nın takımları. Nitekim dediğim gibi oldu ben fotoğraf karesine bile girmedim, ordaydım. Parayı veriyorsa belediye başkanını çekin. Biz hayata böyle bakıyoruz” diye konuştu.

BU KONUDA ÇOK BEL ALTI VURANLAR OLDU
Pancar’da Göztepe Kulübüne devredilen alanla ilgili sıkıntıları ve başkan olduğunda nasıl bir davranış içinde olacağını anlatan Özgür Erman Çağlar, şunları söyledi:

"2014’te Adnan Başkanımızla beraber göreve geldiğimizde bu yer gündeme geldi. 2009-2014 arasında Altay kulübümüze üç maddelik bir protokolle verilmiş. Altay oraya tesis yapacaktı. Protokol yapılmış ama bir çivi çakılmamış. Yapılacaksa yapılsın dedik. Sonradan feshedildi meclis kararıyla. Sonra Göztepe Kulübü geldi. Gelmeden önce o dönem İzmir’de stat arayışı vardı. Çok istiyordum, lokasyon arıyorlardı. Pancar’a gelsinler, stat yapsınlar. Hem İZBAN’a yakın hem havaalanına yakın, hem yol anlamında trafik sorunu yok. Torbalı’ya milli maçların oynanacağı bir stat kazandırıyorsunuz düşünsenize ama olmadı. Sonra Göztepe bu teklifle geldi. Düşündük, taşındık. O konuda çok bel altı vuranlar oldu. Şirket dediler. Dernekle anlaştık. O protokolü yaparken üç günümü harcadım. Üç maddelik tazminat, cezai şart maddesi olmayan şekilde verilmiş. 4-5 sayfalık yeni protokolle Torbalı’daki gençlerin faydalanması için orada yapılması planlana kolej vardı, orada bursun sağlanması için maddelere kadar yazdım. Marifet iltifata tabiidir derler. Torbalı'nın çıkarlarını o protokole koydum. Orada bir tane sahadan Torbalı’nın takımlarının faydalanacak. 100 öğrenci burslu bir şekilde kolejde okuyabilecekti. Bunun neresi kötüydü? 5392 sayılı kanun açık: Belediye, vatandaşın rantını artırır. O stat oraya gelse, önemli olan o hizmetin oraya gelmesi. Vatandaş da bunu istedi, sonra iptal ettiler. Doğru olan ne varsa ona siyasi olarak bakmamak lazım. Eğer bu olayı biz değil CHP yapıyor olsa ben yine takdir ederdim. Ben yaptım, sen yaptın söylemleri fayda getirmedi. Bundan çok çektik. Şimdi biz göreve gelir gelmez, Büyükşehir’e zaten tapuların bir kısmını verdiler. Sorun çıktığı için, satılamaz kaydıyla verildiği için mülkiyeti devredemediler. Herkes gelsin spor yapsın, spor bir lüks değil bir zorunluluk. Hukuk müdüründen personeline kadar hepimiz elimizden geleni yaptık. Şimdi orada buğday ekilmiş. Kimin ektiği belli değil. Hiç merak etmeyin, büyükşehir belediye başkanımız Hamza Dağ ile görüşüp buraya bir tesis kazandırmak için ne gerekiyorsa yapacağız.”

 
Cumhur İttifakı adayı Tunç, iddialı konuştu: Karabağlar'ı bilen yönetecek!
 
İzmir'de Sibergöz operasyonu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhur İttifakı adayı Tunç, iddialı konuştu: Karabağlar'ı bilen yönetecek!
Cumhur İttifakı’nın AK Partili Karabağlar Belediye Başkan adayı Mehmet ...
Mehmet KARABEL yazdı... Neden ‘tutun elimden’ diyor?
Mehmet KARABEL yazdı... Neden ‘tutun elimden’ diyor?
Cumhur'un adayı Dağ: İzmir'in marka değerini artıracağız!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, İzmir'in ...
 
Erdoğan: 24 şehir hastanemizi hizmete açtık!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugüne kadar toplamda 36 bin 300 yataklı 24 şehir ...
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan diplomatik temaslar!
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Burkina Faso'nun Ankara Büyükelçisi Vinta ...
'Soyer-Tugay krizi' sorusuna yanıt: Çözdük o işi!
Cemil Tugay ile Tunç Soyer arasındaki karşılıklı açıklamaları değerlendiren ...
 
CHP'li adaydan ‘uyuşturucu ile mücadele’ mesajı: Silahımla sokağa ineceğim!
Ümraniye Belediye Başkan adayı CHP’li Aykut Erdoğdu uyuşturucu satıcılarına ...
Babacan'dan İzmir'de iktidara 'sarı kart' uyarısı!
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İzmir ziyaretinde ...
Erbakan’dan iktidara: Batmaya devam ediyoruz
YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan “Enflasyon, hani düşecekti, batmaya devam ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim için çok mu 'erken'?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva