HABERLER>POLİTİKA
26 Aralık 2018 Çarşamba - 12:51

Cumhur İttifakı’nın İzmir satrancı: Foça’da doğru adres MHP’dir!

Foça’da geçmiş yıllarda ANAP’tan belediye başkanlığı yapan, AK Parti’nin adayı olarak yarışa gireni DYP’de siyasette bulunan ve 2019’daki seçimlerde MHP tarafından sahaya sürülmesine kesin gözüyle bakılan Serdar Mersin önemli açıklamalarda bulundu. Merkez sağ ideolojinin ilçedeki önemli temsilcisi konumuna olan Mersin, “AK Parti aday çıkarmaz desteklerse biz bu seçime kritiğin ötesinde favori olarak başlarız. Foça’da ittifak için doğru adresin MHP olduğunu düşünüyorum. CHP’den bıkmış seçmenin MHP’ye gelişi daha kolay olacaktır” dedi.

Cumhur İttifakı’nın İzmir satrancı: Foça’da doğru adres MHP’dir!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile AK Parti’nin arasında sürdürülen Cumhur İttifakı görüşmelerinde her geçen gün flaş gelişmeler yaşanıyor. İki parti arasında geçtiğimiz günlerde kesinleşen konuların başında 3 büyükşehirde çıkarılmayacak adaylıklar vardı.

Bu doğrultuda MHP, İstanbul ve Ankara ile birlikte İzmir’de Büyükşehir Belediyesi adaylığı noktasında AK Parti’ye destek vereceğini ilan etmişti. Fakat iki partinin 30 ilçe arasında yaptığı paylaşımda küçük ölçekte pürüzler çıkmıştı. Temasların sonuna yaklaşıldığı ve çok kısa bir süre içinde İzmir ile ilgili resmi açıklamaların genel merkezler tarafından kamuoyuyla paylaşılacağı aktarıldı.

Bu çerçevede İzmir’de ittifak masasında önemli yer tutan Foça’da dengelerin hassas olduğu vurgulandı. İlçede 1984 yerel seçimlerinde Anavatan Partisi (ANAP) adayı olarak ipi göğüsleyen ve başkanlık koltuğuna oturan Serdar Mersin’in 31 Mart 2019 tarihindeki sandık mesaisi için MHP tarafından sahaya sürülmesine kesin gözüyle bakılıyor. Fakat ittifaklar görüşmeleri noktasında AK Parti’nin ilçeden çekilmesinin hala netleşmemesi MHP’nin işini zorlaştırıyor. MHP’nin Foça konusunda ısrarcı olduğu biliniyor. İttifak dengeleri ve kendisinin olası adaylığı hakkında açıklamalarda bulunan Mersin çarpıcı mesajlar verdi.

AK PARTİ DESTEKLERSE FAVORİ OLURUZ!
Mersin, “2009’da ben AK Parti’nin Foça adayıydım. AK Parti 4’üncü partiyken 2’nci parti oldu. 2014 seçimlerinde MHP’nin adayı oldum, AK Parti’deki oyumdan daha fazlasını aldım. MHP tarihinde burada meclis üyesi dahi çıkarmamıştı. Şimdi ittifak gerçekleşirse MHP’de olması kanaatini taşıyorum. Çünkü buradaki CHP seçmeninin ve CHP’den bıkmış olanların MHP’ye daha sıcak baktığını görüyorum. Eğer MHP’de ittifak olur, AK Parti de aday çıkarmaz desteklerse biz bu seçime kritiğin ötesinde favori olarak başlarız. Seçimi alma ihtimalimiz çok yüksektir. Foça’da CHP’nin uzun zamandır başarısız yönetimi, beceriksizliği, insanların bıkkınlığını üzerine katarsak seçim herhalde kazanılacaktır diye düşünüyorum” dedi.

FOÇA’DA İTTİFAK İÇİN DOĞRU ADRESİN MHP OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM!
Mersin ayrıca, “Bu seçimde AK Parti’nin gönülden MHP’yi destekleyeceğini düşünüyorum. AK Parti seçmeni bana alışıktır, ben onların adaylığını da yaptım. O seçmenin bana oy verme alışkanlığı vardır. Hiçbir şekilde aramızda kırgınlık, kızgınlık yoktur. İttifakın MHP’de olması demek bütünlüğü yüzde yüz sağlar diye düşünüyorum. Foça’da ittifak için doğru adresin MHP olduğunu düşünüyorum. CHP’den bıkmış seçmenin MHP’ye gelişi daha kolay olacaktır. Ben burada geçmişte başkanlık da yapmışım. Anavatan Partisi kökenliyim. Doğru Yol Partisi’nde de siyaset yaptım. Merkez sağdaki seçmenin çok rahat kucaklaşacağını düşünüyorum. CHP’den hizmetsiz kalmış insanların çok daha kolay bize doğru geleceğini düşünüyorum. Doğru adresin AK Parti değil MHP olduğunu söylememin sebebi AK Parti’ye bir karşıtlık değil. İlçedeki yapı böyle... İlçeyi ve seçmeni çok iyi tanırım. 25-30 yıldır yerel siyaset yapıyorum. Doğrusunun bu olduğu kanaatindeyim. MHP’de yapılmış bir ittifak seçimi 3 ay önce kotarmış olur. MHP’de yapılmış ittifak merkez sağı ve soldaki yapıyı blok halde birleştirir” ifadelerini kullandı.  

 
Emenike, Ege ekibine mi geliyor?
 
Altay'da sağ bek için transfer hamlesi!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
anonimus 10 Mart 2019 Pazar 13:39

denizkent ucubesini unutmadik

Yorumu oyla      4      5  
Talan Bitirim. 26 Aralık 2018 Çarşamba 21:46

HUR düşünce düşüncesini pek guzel dile getirmiş. Ne varki tüm siyasi partiler derken hepsinin sağ parti olduğunu Anavatan tabanindan gelmiş çoğu partilinin Dyp, Akp, Mhp nin de temelini oluşturduğunu bilemeden yorumuna devam etmiş. Ancak atladığı bir nokta varki oda atlanacakak bir detay değil Chp sol partidir. Chp focaya yıllardır bisey kazandirmamistir. Aynen izmir e de hiç katkısı olmadığı gibi. CHP den daha iyi is yapacağı kesindir..

Yorumu oyla      9      6  
Hür Düşünce 26 Aralık 2018 Çarşamba 13:41

Serdar kardeş maşallah neredeyse bütün siyasi partileri dolaşmış. Bu nedenle siyaseti iyi öğrendiği kesin. Ancak iş yapabilir mi , orası çok meçhul. Görünen o dur ki, gelecek seçimlerde CHP' ye müracaat edecektir, adaylık için.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kani Beko'dan asgari ücret çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, 2019 yılı için belirlenen asgari ücretin ...
CHP Bornova aday adayı İnal: Esnaf bir kentin ruhudur
CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Ethem İnal Bornova Esnaf Odalarını ...
Bir tarif de Aday Adayı Yüksel’den: Başkan olacak kişinin…
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu kendinden sonra aday gösterilecek ...
 
Bakan Akar'dan CHP'li Özel'e dava!
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kendisine hakaret ettiği iddiasıyla ...
Bahçeli'den Metin Akpınar'a eleştiri!
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Terörle mücadeleyi kesintiye uğratmamak, yarıda ...
CHP Aday Adayı Öztürk'ten vizyon projesi: Menderes'e yeni meydan
CHP Menderes Belediye Başkanlığı için yola çıkan Görece Belediye Başkanı ...
 
AK Partili Şengül: İzmir halkı ağlayan belediye başkanından bıktı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, yerel seçim sürecince gösterişten ...
Mehmet KARABEL yazdı... Madem kıyamet kopacak ‘önlem alsan’ ne yazar?
Mehmet KARABEL yazdı... Madem kıyamet kopacak ‘önlem alsan’ ne yazar?
Özgür Özel'den 'önce tazminat sonra ceza' yanıtı
CHP Grup Başkanvekili Özel, Hulusi Akar'a yönelik sözleri üzerinden kendisine ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva