HABERLER>POLİTİKA
17 Eylül 2022 Cumartesi - 12:51

Cumhur İttifakı'ndan flaş hamle... Olaylı Meclis yargıya taşınıyor!

Eylül ayı İzmir Büyükşehir Belediyesi olağan Meclis oturumunda yaşanan tartışmalar ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediye Meclisi Cumhur İttifakı Grup Başkanvekilleri meclis oturumunun yargıya taşınacağını belirtirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP'li meclis üyelerini sert sözlerle eleştirdi.

Cumhur İttifakı ndan flaş hamle... Olaylı Meclis yargıya taşınıyor!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan meclisinin 3’ncü oturumunda yaşanan tartışmalar meclis dışına da taşındı.

Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyelerinin önerileri sonrası hazırlanan ve Aliağa’daki çevre kirlilikleri için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile işbirliği yapılması önerisi 16 Eylül’de gerçekleştirilen meclis oturumunda tartışmalar neden olmuştu.

AK Parti grubu meclisin böyle bir karar alma hakkı olmadığını belirtirken, CHP grubu ise karar alınabileceğini vurgulamış sonrasında ise önergenin ‘tavsiye’ niteliğinde kabul edilmesi ve ona göre oylanmasını önermişti. Oylama talebi sonrasında ise AK Parti grubu mecliste yeter sayının olmadığını ve sayım yapılması önerisinde bulunmuştu. Öneri sonrası meclis 1 saat araya girerken dönüşte ise yaşanan tartışmalar sonrası Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekilleri AK Parti İzmir İl Binasında basın açıklaması düzenledi

HIZAL: İZMİRLİLER VE MECLİSE ÇOK BÜYÜK BİR SAYGISIZLIK
Açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “3,5 yıldır hepimizi meclis üyesiyiz. Seçilmiş meclis üyesiyiz. Cumhur İttifakı olarak hemşerilerimiz bize İzmir'e muhalefet görevi verdi. Millet İttifakı’na da bu şehri yönetme görevi verdi. Biz muhalefet grubu olarak bugüne kadar gerek mecliste gerek diğer platformda, şehrin ve şehirlinin sorunlarını ortadan kaldırmak adına açıklamalar yapıyoruz. Bunu bazen yerine giderek bazen burada bazen de mecliste yapıyoruz. Bu yapmış olduğumuz muhalefet ile İzmir’deki bazı sorunlara parmak baktığımız İzmirliler görüyor. Ancak yapmış olduğumuz eleştiriler maalesef ki başta Tunç Soyer olmak üzere Millet İttifakı görmezden geliyor. Bunu yapmış olduğumuz açıklamalara verilen cevaplarda gördüğümüz gibi, meclisteki performanslarından net görüyoruz. Bunun en net dün gördük.  Biz bugüne kadar mecliste yapılmış tüm oylamaları yüzde 95’ine yakının oy birliği ile geçirdik. Hiçbir zaman Cumhur İttifakı Grubu olarak meclisin çalışmasını engellemek, meclisi kilitlemek gibi amacımız olmamıştır olamaz. Ancak o mecliste çoğunluk olan, o mecliste iktidar olan, bu şehri yönetmek adına İzmirlilerin oylarını alan CHP ve İYİ Parti grubu (121 kişilik grup) mecliste karar alabilme yeterliliğine bile sahip olamıyorlar. Çünkü Millet İttifakı meclis grubu içinde meclis oturumunu açımının hemen ardından sadece huzur hakkı almak için imza atan ve meclisi terk eden Meclis üyeleri var. Biz bunu dün çok net gördük. İzmir için önemli karar alınmasını içeren mecliste beklide İzmir tarihinde hiç görüşmemiş bir şey görüldü ve mecliste karar alınamadı. Sonrasında meclisten ayrılan meclis üyelerini telaş ile arayarak oturuma geri çağırdılar. Bu İzmir tarihinde hiç şahit olmadığımız ancak son dönemde sıklıkla karşılaşılan bir durum. Bu hem İzmirliler hem meclise çok büyük bir saygısızlık” dedi.

İZMİR’DE CHP KONTROLÜNÜ KAYBETTİ
Son meclis oturumunu yargıya taşıyacaklarını da belirten Hızal, “Mecliste görüşmeler esnasında bir karar alma noktasında baktık ki meclis karar yeter sayısını olmadığını gördük. Aslında bunu kendileri de gördüler, karar yeter sayısını olmadığı mecliste karar alınamaz. Yönetmelik çok açık. Mecliste karar yeter sayısını olmadığı zaman tatil edilir. Dünkü kendilerinin ara bizim tatil olarak belirttiğimiz 1 saatlik süre verildi. Sonrasında meclisin toplanması için belli usulü durumlar olması lazım. Bu usullerin yine meclis yönetmeliğinde belirtildiği gibi ilan edilmesi lazım. Bu usulü yöntemlerin hiçbirini yerine getirilmediğin söyledik ve bu mecliste karar alınamayacağını söyleyerek meclis salonundan ayrıldık. Ayrılmamızın temel nedeni toplanmayan bir meclisten bahsediyorduk. Ancak ne yazık ki tüm bunları görmezden gelerek meclis toplanmış gibi bir takım kararlar alındı. Bu kararların hukuki olmadığını belirtmek istiyorum. Biz bunlarla ilgili Cumhur İttifakı olarak hukuki yollarla başvuracağız. Bu tür olayların mürebbisi bu şehri yönetmeye çalışan CHP. Meclis grubunu bile toplayamayan 45 kişi karar alma sayısına çıkmayan bir gruptan bahsediyoruz. Bugün bu şehri, bu meclisi yönetmekte ciddi zafiyet gösteren CHP ve İttifak Ortakları ülkeyi yönetmekten bahsediyorlar. Sonra da çıkıp demokrasi havariliği içeren sözlerden bahsediyorlar. Demokratlık sözde olmaz özde olur.  Bunu bir bütün olarak gösterirsiniz. Biz bugüne kadar Meclis oturumlarında ve tüm meclislerde bir uzlaşı içinde hareket etmeye çalıştık. Alınan kararlar da bunu bizlere göstermektedir. Bizim bu uzlaşı içinde hareket etmemizden rahatsızlık duyan CHP grubunda bazı meclis üyeleri var. Bizim mecliste bazı kararlar oy birliği ile geçirmemizden rahatsızlık duyan bazı meclis üyeleri var. Tüm bu sorunların temel nedeni de bu. Onlar bundan ne kadar rahatsızlık duyarlarsa duysunlar biz İzmirlilerin menfaatine olan her konuda uzlaşı içinde olmaya devam edeceğiz. Bunu hukuki çerçeveler için yapacağız. Biz biliyoruz ki bundan sonraki süreçte de yine aynı şekilde bu uzlaşıdan rahatsızlık uyup mecliste gerginlik yaratacak meclis üyeleri olacak. Bizim içimizi acıtan üsluptan bahsedip kendi meclis grubuna hâkim olmayan CHP’nin olması. Kendi meclis grubuna hâkim olamayan CHP bu şehri nasıl yönetecek? Mecliste alınan kararlar hukuki değildir ve biz bunla ilgili yargı yoluna başvuracağız. İzmir’de CHP kontrolünü kaybetti. İzmir kontrolsüz bir şekilde kendi kendini yönetmeye çalışan bir şehir haline geldi” dedi.

ŞAHİN: GELİN GERÇEKLERDE BULUŞALIM
Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin ise, “Olanlar hoş değildi. Maalesef bu durum İzmir’in sorunlarını görmezlikten gelen sorunlardan uzaklaşmaktı CHP adına. Cumhur İttifakı olarak İzmirliler bize muhalefet görevi vermiş. Maalesef bu tutum İzmirlilerin karını ve sorunlarını görmezden gelmek. İzmirli CHP’yi iktidar yapmış ancak CHP’ye mecbur değil. Önümüzdeki seçimlerde CHP İzmir’de iktidar olmayacak çünkü İzmir’de yaptığı bir şey yok. Bir tane başlayıp bitmiş bir konu yok. İzmirliler bu yönetimden memnun değil. Ben CHP’li meclis üyelerini sorumluluğa davet ediyorum.  Meclis kararlarını yüzde 95 oy birliği ile alıyoruz, belli sorumluluğumuz var İzmirli bizim İzmir’e hizmet etmek için seçmiş. Dünkü tablo yaşananların sonuncusu oldu. İzmirli bizi hizmet için seçmiş… Allah’ın izni ile CHP’li meclis üyeleri ya da Tunç Soyer’in davranışlarını İzmirli izliyor. Allah’ın izni ile büyükşehir ve ilçelerde CHP’li bir belediye başkanı olmayacak. Gelin gerçeklerde ve doğrularda buluşalım” ifadelerini kullandı.

 
Bayraklı denize açıldı... Kanoda Başkan var!
 
İzBBŞT, Kıbrıs seyircisiyle buluştu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Az Bilmiş 17 Eylül 2022 Cumartesi 16:14

Haberi okudum. Anladığım şudur. Belediye Meclisinde yeter sayıları olduğu halde kendi meclis üyeleri almış başını gitmişler, meclisi terk etmişler. Sonra da sanki yeterli sayıya ulaşmışlar gibi karar yazmışlaralmışlar. Olacak iş değil. Bu ne biçim belediye yönetmek, bu ne biçim anlayış, ya İzmir sizden iş bekliyor. Madem böyle yapaçaktınız neden göreve TALİP oldunuz. İzmir'' de işler birikmiş halde. Körfez kokuyor. Zaman ÇOK kıymetlidir. Ah ah niteliksiz, vasıfsız, çapsız insanlar.

Yorumu oyla      2      4  
Yazık! 17 Eylül 2022 Cumartesi 14:18

CHP'li belediyeler iş yapmasın diye meclislerde sürekli olay var. Ankara-İstanbul daha da berbat. Sayı olarak da üstün oldukları için her işi kitlemeye çalışıyorlar. Topal ördek diye boşuna demediler değil mi?

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Özel'den AK Partili Dağ'a: Hamza-Balta-Taş!
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza ...
Başkan Sürekli'den otopark kararına tepki: Kimsenin mağdur olmasına izin vermeyiz!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Agora Ören Yeri'nin hemen ...
Kılıçdaroğlu'ndan altılı masa talimatı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti yönetimi ve milletvekillerinden, ...
 
MHP İzmir'de iki ilçe başkanlığına atama!
MHP Foça İlçe Başkanlığı görevine Mert Yöneyer, Çiğli İlçe Başkanlığı ...
AK Partili Dağ'dan CHP'li Özel'e: Sen eczanede PlayStation oynarken biz siyaset yapıyorduk!
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'in e-ticaret düzenlemesi ...
'İzmir'e muhtar olamazsın' dedi, AK Parti'den tepki geldi: Sandıkta tokadı yiyince görürsün!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP Grup Başkanvekili ...
 
'Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak istiyorlar'
 AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Türkiye'yi F35 meselesinde ...
CHP'li Özel, Bakan Kurum’a yüklendi: İzmir’de muhtar bile olamazsın!
Haftalık olağan değerlendirme toplantısını Cumhuriyet Halk Partisi İzmir ...
CHP’li Nalbantoğlu, ‘Erdoğan’a katılıyorum’ dedi: Soyer aynı babası gibi!
CHP PM üyesi Rıfat Nalbantoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva