HABERLER>POLİTİKA
14 Mart 2024 Perşembe - 13:22

Cumhur İttifakı adayı Dağ: Körfez Geçiş Projesi'ni sıfırdan gündeme alacağız!

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “Körfez Geçiş Projesi olması gereken işlerden biri… 2011’de başladı, davalarla zaman kaybedildi, davalar olumsuz sonuçlandı. Yeniden gündeme alacağız. Kuzey bölgesinde yaşayan hemşerilerimizin İnciraltı yönüne geçişi noktasında talepleri var. Sıfırdan gündeme alıp devamlılık sağlayacağız" dedi.

Cumhur İttifakı adayı Dağ: Körfez Geçiş Projesi ni sıfırdan gündeme alacağız!

EGEDESONSÖZ- Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Haber Global TV’de yayınlanan programda seçim sürecini değerlendirdi.

Dağ şunları söyledi:

Saha çalışmaları enerjik ve sıcak gidiyor. Hem hemşerilerimizin enerjisi çalışma azmimizi artırıyor. Yoğun çalışma içindeyiz. Sahada aldığımız enerji bu yorgunluğu vermiyor. Dünkü mesai bu sabah 07:00’de bitti. 11.00’de yeniden başladık.

Sahurda hal esnafımızla buluştuk, onlarla görüştük, onların beklentilerini, ulaşım konusunda taleplerini belirttiler. İzmir’in bir ucundan metropolüne kadar çalışıyorsunuz. Fiziki yorgunluk olabiliyor ama İzmirli hemşerilerimizden aldığımız teveccüh yorgunluk bırakmıyor. Sorumluluğumuzun ne kadar yüksek olduğunu görüyoruz. Kendimizi hazırlıyoruz.

VATANDAŞLARIN BEKLENTİSİ
Bu bir yerel seçim… Yerel seçimde İzmirlilere hizmet etme noktasında çalışacağız. Karşıdan gelen beklenti de o oluyor. Bu seçimde şehri kim iyi yönetecek ona bakalım. Bağımsızlarla birlikte 27 aday var büyükşehirde. Güçlü olacak olanlar belli. Bunların içinde bir işletmeyi kimi yöneteceği sorun. Ekip, finans, zaman yönetimini nasıl yönetebiliyor ona bakalım. İzmir’de bu kez ciddi anlamda bir talep, istek, heyecan var. Projelerin konuşulmasını arzuluyorum.  İzmir’in önümüzdeki  5 sene çok çalışan, ciddi hizmet üreten büyükşehir başkanına ve onunla aynı çalışkanlığı gösterecek ilçe belediye başkanlarına ihtiyaç var. Biz belediyede başarılı olmak zorundayız. Belediyede işçisiyle, memuru ile çalışanların başımız üstünde yeri vardır. İzmir’de de açık bir şekilde yönetim noktasında kim daha iyi yönetecek, proje üretip hayata geçirecek hesaba katılacaktır.

MENEMEN-BUCA ARASI 20 DAKİKAYA DÜŞECEK
Benim İzmir ile ilgili hayallerim çok ötesi… Mecburiyetlerimiz var ve ulaşım önceliğimiz, alt yapı sonra gelen nokta… Sosyal belediyecilik de aynı şekilde… Otoyolda trafik oluşuyor artık. Yeni Çevre Yolu’nu hızlıca hayata geçirmek lazım. İzmir-İstanbul Otoyolu’nu 6 senede bitiren iktidar, daha kısa sürede burayı bitirir. Menemen-Buca arasını 20 dakikaya düşecek proje.

KÖRFEZ GEÇİŞ PROJESİ’Nİ SIFIRDAN GÜNDEME ALACAĞIZ
Körfez Geçiş Projesi olması gereken işlerden biri… 2011’de başladı, davalarla zaman kaybedildi, davalar olumsuz sonuçlandı. Yeniden gündeme alacağız. Kuzey bölgesinde yaşayan hemşerilerimizin İnciraltı yönüne geçişi noktasında talepleri var. Sıfırdan gündeme alıp devamlılık sağlayacağız.

Diğer şehirlerden geri kalmış noktadayız turizmde… Antalya ve Muğla 30 yılda öne geçti. Sağlık turizminin merkezini İzmir yapalım istiyoruz. Dertlerimizden biri bu… İnciraltı bölgesi buna çok uygun. Sağlık Turizmi açısından bu konuda adım atmak isteyen herkesin önünü açacağız.

1 AY İÇİNDE İZMİR’İN TÜM SOKAKLARI TERTEMİZ OLACAK
Önceki döneme dair olumsuz şeyler söylemekten imtina ettim. Çünkü İzmir’i seviyorum. İzmir’in marka değerini düşürecek bir yaklaşımda olmayacağım. 1 Nisan’da greve geldiğimizde 1 ay içinde İzmir’in tüm sokakları tertemiz olacak.

HÜKÜMETİN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM, İŞLERİ ANKARA’DA TAKİP EDECEĞİM
1 Nisan’da mazbatayı alırsak sonuçta genel iktidarız ve hükümetin belediye başkanı olacağım. İşinizi takip etmezseniz o yatırımların gelmediğini göreceksiniz. Bizim İzmir mesaisinin yanında Ankara mesaimiz olacak. Önümüzdeki 5 sene çok farklı olacak. Kampanya döneminde bir rüzgar oluştuysa bu rüzgarı ben 12 yıldır yaşıyorum. İzmir’de bize siyaseten farklı bakanların bile teveccühle bakıyor. 5 yıllık dönemde İzmir’in gönlüne girmek olacak.

 
Askeri eğitim uçağı düştü: 1 şehit!
 
Karşıyaka borçları aksatmayacak
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
otogar metrosu 14 Mart 2024 Perşembe 22:14

10 senedir otogar metro yapmayan siz verimli olmayan garanti geçiş ücretli tup geçitmi yapacaksınız. izmire bir raylı sistem yapsadınızda görseydık madem boş vaadler

Yorumu oyla      0      0  
Yobaz savar 14 Mart 2024 Perşembe 19:10

İsleri ankaradan takip edecem ne demek akp olmadi mi islere engel oluyoruz demek. İzmiri bekleyen deprem tehlikesi var ve yapilarin buyuk cogunlugu hasar gorecek veya yikilacak yeni yapilasmalarda ovalarda tarim arazilerinde oldugu icin onlarinda istikbali parlak degil hele bir menemen belediyesi var ki pamuk tarlalarini imara açti. Kentsel dönüşüm oncelikli olacagina baskan adayinin derdi biran once yandaslarina ihale yaratma pesinde bu sehrin onceligi ne ucube tup gecit ne de ikinci cevre yolu projesi ile ornekkoy uzerindeki ormanlari talana acmak degildir.

Yorumu oyla      0      0  
Murat 14 Mart 2024 Perşembe 17:39

Çok küçük bir bölgeye hizmet eder o köprü. Bu kaynak şehir içinde metro, tramvay, battı-çıktı gibi çok daha doğru yerlerde harcanmalı.

Yorumu oyla      0      0  
hayal diyenlere ve mehmet karakulak adlı yorumcular 14 Mart 2024 Perşembe 16:15

Marmaray ve avrasya tuneli projeleri yid projeler değil ve de mutlaka gerekli projelerdi,ne CHP ne de başkası karşı çıkmadı.Hatta desteklendi bile.AKP artık bu yöntemle büyük proje yapamaz.Yid ile yapılan projeler maalesef kangren dir.Hitap ettiği kesim sadece kuzey batı aksına dır.Ayrıca iç körfezin akış dinamiğini bozabilecek lüzumsuz bir projedir.Bu ekonomik şartlarda buna hayal satmak denir.

Yorumu oyla      0      0  
OY YOK 14 Mart 2024 Perşembe 15:31

ŞİMDİYE KADAR NEDEN YAPMADINIZ SEÇİME 3 AY KALA ÇIK MEYDANA SALLA İZMİR YEMEZ

Yorumu oyla      8      3  
BİR KAMU ÇALIŞANI 14 Mart 2024 Perşembe 15:24

Madem bugün Tıp Bayramı...Sayın DAĞ ben bir kamu çalışanıyım. Alerji sorunundan dolayı bundan 2 yıl önce aşı verildi. Parasını peşin ödememe rağmen aşı bulunamadı. Geçen 2 yılda yaşadığım eziyet ve bundan kaynaklı kamu zararı bir tarafa, O zaman 2.500 lira olan ve devletin %80 miktarını geri ödediği aşı şimdi 9.000 tl. olmuş ve devlet hiç geri ödeme yapmıyor. Bu mu dur sizin sağlıkta yaptığınız iyileştirme...

Yorumu oyla      7      3  
hayal diyenlere 14 Mart 2024 Perşembe 15:14

avrasya ve marmaray içinde hayal diyen arkadaşlar şimdi en önde gidip biniyorlar. Bol keseden sallayan arkadaşlar avrasya tüneli geçişi otomobiller için 80 TL, minibüsler için 120 TL, motosikletler için ise 31,20 TL olarak belirlenmiş sen ise buraya 250 tl diyorsun. Atılır da böyle de sallanmaz ki

Yorumu oyla      3      8  
Mehmet Karakulak 14 Mart 2024 Perşembe 15:04

İstemezükçüler toplanmış yoruma yine. Yok 250 olacakmış yok 500 olacakmış. Geçme kardeşim sen dolanırsın körfezi binersin yine vapura gıygıy 1 saatte geçersin o zaman. Merak etme vapur kalkmayacak , yollar yerinden sökülmeyecek. Hoş bakımsızlıktan çukurlardan söküledebilir bak. Bir açın artın İzmir’in önünü bıktık sizden yeter.

Yorumu oyla      2      9  
Çiğlili 14 Mart 2024 Perşembe 14:54

Kazanamayacağınız için gündeme alamayacaksınız.

Yorumu oyla      7      7  
Dr. MURTAZA 14 Mart 2024 Perşembe 14:50

Sayın DAĞ bugün "14 Mart Tıp Bayramı". Sayın Genel Başkanınızın söyleminden sonra yurtdışına çıkan onca pırıl pırıl doktorlarında gününü kutladınız mı acaba? Bu yoğunlukta unutmayın istedim de...

Yorumu oyla      9      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhur'un adayı Çiftçioğlu meydan projesini anlattı: Çarşı canlanacak, Karşıyaka kazanacak!
Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, kentin vitrini olacak ...
AK Parti Bayraklı adayı Kırkpınar: Belediye hizmetleri değil ideoloji konuşulsun istiyorlar!
Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, mahalle ...
CHP'li Tugay: Adaylar içinde belediyecilik tecrübesi olan tek kişiyim!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları arasında sadece kendisinin belediyecilik ...
 
AK Partili Kırkpınar: Kınık’ta gerçek belediyecilik anlayışı devam edecek
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Kınık’ta belediye tarafından ...
CHP adayı Tugay, meslektaşlarıyla buluştu
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, 14 Mart Tıp ...
CHP Karşıyaka Adayı Ünsal: Sendikalarla dayanışma içinde olacağız
CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı B. Yıldız Ünsal, işçi ve memur sendikalarını ...
 
CHP Buca adayı Duman'dan, rakibi Öztekin'e salvo: İktidarın koltuğuna sığındı!
CHP Buca Belediye Başkan adayı Görkem Duman’ın Kuruçeşme’deki seçim ofisi ...
Cumhur İttifakı adayı Doğruer: Bergama'da başarıya imza atacağız!
Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Doğruer, Cumhur ...
Ve Soyer sahaya indi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 31 Mart’ta yapılacak yerel ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva