HABERLER>GÜNCEL
12 Nisan 2024 Cuma - 13:01

Çocuk gelişimine zararlı 2 bin 54 içeriğe müdahale edildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Çocukların dijital ortamda karşılaştıkları veya karşılaşabilecekleri içerikleri yakından takip ediyoruz. Bu doğrultuda çocukların sağlıklı gelişimini olumsuz etkileyebileceği değerlendirilen toplam 2 bin 54 içeriğe müdahale edildi" dedi.

Çocuk gelişimine zararlı 2 bin 54 içeriğe müdahale edildi

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, çocukların sağlıklı ve güvenilir bir ortamda yetişmeleri için büyük özveriyle çalıştıklarını belirterek, çocuklara yönelik koruyucu ve önleyici hizmetleri bu çerçevede gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Çocuğun üstün yararı ilkesini benimseyerek, her birinin güvenli ortamlarda yaşamasını sağlayacak çalışmaları kararlı şekilde sürdürdüklerine dikkati çeken Göktaş, "Son yıllarda dijitalleşme ile çocuklarımız büyük risk altında. Bu kapsamda bakanlık bünyesinde oluşturduğumuz çalışma grupları ile çocukları dijital ortamlar üzerinden karşılaşabilecekleri risklerden korurken, diğer yandan da çocuk dostu yayınları destekleyerek zararlı içeriklerle mücadele ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Çocukların dijital ortamlar üzerinden karşılaşabilecekleri riskleri tespit etmek, koruyucu ve önleyici faaliyetler yürütmek amacıyla Sosyal Medya Çalışma Grubunun aktif şekilde görev aldığını belirten Göktaş, şunları kaydetti:

"Çocukların dijital ortamda karşılaştıkları veya karşılaşabilecekleri içerikleri yakından takip ediyoruz. Onların gelişimini olumsuz yönde etkileyebilecek içeriklere yönelik hem kurumsal hem de kurumlar arası müdahale süreci yürütüyoruz. Müdahale sürecinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile iş birliği yapıyoruz. Bu doğrultuda çocukların sağlıklı gelişimini olumsuz etkileyebileceği değerlendirilen toplam 2 bin 54 içeriğe müdahale edildi. Buna ek olarak, riske maruz kaldığı tespit edilen çocuklara yönelik gerekli psikososyal desteği sağlıyoruz. İhtiyaç doğrultusunda sosyal hizmet müdahalesini de gerçekleştiriyoruz."

Göktaş, çocukların dijital ortamlardaki risklerden korunmasına yönelik yaptıkları çalışmaların yanı sıra psikososyal gelişimlerine katkı sağlaması için Çocuk Dostu Kitap Listesi hazırlayan bir çalışma grubunun da olduğunu bildirdi.

Çocuk dostu yayınların desteklenmesi ve zararlı içeriklerle mücadele amacıyla uzmanlardan oluşan bu çalışma grubunun yol gösterici rol olduğunu ifade eden Göktaş, "Çocukların gelişimlerini destekleyecek nitelikteki kitaplardan yararlandırılmasını sağlamak ve kitap seçiminde ailelere ve çocuklara rehberlik olunması amacıyla 0-18 yaş aralığındaki çocuklara yönelik basılı eserler oluşturduğumuz komisyon tarafından titizlikle inceleniyor." bilgisini verdi.

Çalışma grubunca kitapların çocuğun merak duygusunu destekleme, yaşamda karşılaşacağı zorlukları aşmak için akılcı sorun çözme yolları kullanma, duygu sömürüsü içermeme, hayal ve düşünce gücünü geliştirme gibi özellikleri taşıyıp taşımadığının da dikkate alındığını aktaran Göktaş, "Komisyon tarafından çocuk kitapları listesine mart ayında 40 yeni yayın daha eklendi. Böylece 2018 yılından bu yana çocuk dostu olarak önerdiğimiz kitap sayısı da 1638'e ulaştı." ifadesini kullandı.

 
Kirazda ilk hasat!
 
Balık tutarken düşmüştü... Arama çalışmaları devam ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tahta kaşıkla cinsel saldırı ve 'ölüm' tehdidi!
Zonguldak'ta, aynı uyuşturucu çetesine üye olduğu iddia edilen üniversite ...
Okullarda müfredat değişiyor!
Eğitimde yeni müfredat çalışmalarının son aşamasına gelindi. Yeni öğretim ...
Bayramın acı bilançosu: 48 kişi can verdi!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin 6 gününde 3 bin ...
 
CHP'li başkan makam aracını TOFAŞ yaptı
31 Mart 2024 Yerel Seçimleri kapsamında Akşehir ilçesinde yüzde 42,63 ...
150 metre sürüklendi... Genç sürücü can verdi!
Bartın’da sürücüsünün virajda kontrolünü yitirdiği motosiklet kaldırıma ...
Zeugma Mozaik Müzesi ziyaretçi rekoru kırdı
Gaziantep'deki Zeugma Mozaik Müzesi, dün 5 bin 660 kişiyi ağırlayarak ...
 
Malatya'da deprem... Çevre illerden hissedildi!
AFAD verilerine göre Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 4.1 büyüklüğünde ...
Kahvehaneye tüfekli saldırı!
Diyarbakır'da kar maskeli 2 kişi, gündüz tartıştıkları kişilere ait kahvehaneye ...
Kemal ANADOL yazdı... Sandık tartışması...
Kemal ANADOL yazdı... Sandık tartışması...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva