HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Mart 2016 Salı - 09:33

Çıray’dan çok sert sözler: Oslo’da MİT görevlisi…

CHP Karşıyaka İlçe Örgütü'nün düzenlediği panelde konuşan CHP İzmir Milletvekili ve Dilekçe Komisyonu Üyesi Dr. Aytun Çıray, bir partilinin terör hakkında sorduğu soru üzerine AKP iktidarının terörün tek sorumlusu olduğunu söyledi.

Çıray’dan çok sert sözler: Oslo’da MİT görevlisi…

AK Parti iktidarının sorumlularına ülkemizde terör olaylarının neden bu kadar arttığını soran Çıray, “Bu gün gelinen noktaya nasıl gelindi? Oslo'da bir İngiliz hakem önünde PKK ile yapılan görüşmelerde MİT görevlisi gülerek 'Şehirleri bomba ve patlayıcı deposuna dönüştürdünüz' demedi mi? O gün şehirlerin patlayıcı deposu haline geldiğini bilen MİT bugün patlayacağını bilmiyor mu? Güneydoğuda bu kadar kazı yapılacak bu kadar patlayıcı döşenecek ve AKP devleti bilmeyecek mümkün mü? Yanlış Ortadoğu siyasetiniz bizi IŞİD’ denilen belâya da bulaştırdı. Yani Türkiye önceden bilinen katliamlar yaşıyor” dedi.

KARDEŞLERİN ARASINA KARDEŞLİKLERİ KONUSUNDA FİTNE SOKTUNUZ
Dr. Aytun Çıray, ‘Çözüm süreci’nin içinin boş, aslında seçimlerden seçimlere oy almaya endeksli, PKK ile anlaşmalı, çatışmalı ve çatışmasızlık dönemlerinden oluşan bir yalan süreci olduğunu anlattı. AKP çekirdek kadrosunun Atatürk'ün kurucu değerlerine karşı oldukları için modern yurttaş kavramını sabote ettiklerini ve insanımızı önce ırklara bölüp sonra ümmet kavramı üzerinden birleştirmeye kalktıklarını ifade eden Dr. Aytun Çıray sözlerini şöyle sürdürdü: “Her gün ırklarımızı ve mezheplerimizi tadat ettiler. Bir eve girdiğiniz zaman ve o evde dört kardeş varsa onlara ayrı ayrı her gün Ahmet, Mehmet, Ayşe, Fatma siz kardeşsiniz diye seslenmezsiniz. Onların kardeş olduğunu siz de biliyorsunuz kendileri de biliyor. O zaman ne yapmış oldunuz? Kardeşlerin arasına kardeşlikleri konusunda fitne soktuğunuz. Atatürk'ün istediği modern yurttaşlar olarak, kökümüz kökenimiz, inancımız ne olursa olsun kapımıza gelip de size Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Boşnak, Alevi Sünni kardeştir diyenleri kapınızdan kovabilirsiniz. Biz kardeş olduğumuzu zaten biliyoruz. Bizim ırkımızı inancımızı ne sayıp duruyorsun, deyiniz. Kimliklerimiz bizim onurumuzdur, inancımızı kendi işimizdir kimseyi ilgilendirmez bölücülük yapmayın, deyiniz. Modern devlette yurttaş vardır ve devlet yurttaşın inançlarına kimliğine kördür. Kimse bana kimlik siyasetini sol diye yutturmaya kalkmasın.”

Bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin geçmişe dönük acıları olduğunu ve bölücü siyasetçilerin bunları sürekli kaşıyarak geçmişimizden husumet ürettiklerini ileri süren CHP İzmir Milletvekili, AKP’nin fitne ile otokrata meşruiyet sağlamaya çalıştığını söyledi.

MUHATAPLARINA SORUYORUM: ‘KÜRT SORUNU’ ÇÖZÜLDÜĞÜNDE NE OLMUŞ OLACAK?
“Türkiye'de herkesin AKP’ye ve onun borazanlarına sorması gereken soru şu: yıllarca bir çözüm sürecinden bahsettiniz, çözümün sonuna geldiğimizde yani size göre ‘Kürt sorunu’ çözüldüğünde ne olmuş olacak? Bir milletin ferdi olarak ben bunu bilmek istiyorum. Nasıl bir ülkede ne yaşamış olacağım. Bunu Türkiye'de bilen var mı? Çözümün sonucunun ne olacağını bilen var mı? Bir soyut kavramdan bahsediyorlar: çözüm. AKP iktidarı çözüm süreci diye diye çözdü işte… Her gün insanlarımızın öldüğü, şehit olduğu bir ülke haline getirdi güzel ülkemi,” diyen CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray sözlerini şöyle tamamladı:

BENİM KÜRT KARDEŞİM “BIKTIM BU PKK ZULMÜNDEN” DİYOR
“Ben size çözümü söyleyeyim mi? Çözüm daha çok demokrasi, çözüm insan hakları, çözüm yurttaşlık, çözüm bilim, çözüm hukuk, çözüm akıl, çözüm hak ve özgürlükler, çözüm birinci sınıf demokrasi ve çözüm modern büyük Türkiye. Benim Güneydoğu’da yaşayan Kürt kardeşim ne istiyor biliyor musunuz? Önce güvenlik içinde özgürlük istiyor. Aş, iş, refah istiyor. İzmir’de yaşayan akrabası gibi esnaf dükkânının kepengini kendi iradesi ile açıp kendi iradesi ile kapatmak istiyor. Alsancak’ta el ele yürüyen kuzeni gibi o da sevdiğiyle Ofis’te gezmek istiyor. Bıktım bu PKK zulmünden diyor.”

 
‘Bornova Çocuk Dünyası’na ilk adım!
 
Denizli’de ‘PKK’ operasyonu: 17 gözaltı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Pause 15 Mart 2016 Salı 10:50

Kürt sorununu bu kadar iyi biliyorsa CHP, neden kürt yoğunluklu illerde hep sıfır çekiyor.Acaba CHP; kürt vatandaşların ihtiyaçlarına proje üretemediği için olabilir mi.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Bornova Çocuk Dünyası’na ilk adım!
Bornova Belediyesi, çocuklar için oyunla eğitimi bir araya getirecek ‘Bornova ...
Torbalı TOKİ'ye rekor başvuru!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’nin Torbalı’da yapacağı binalar ...
Tarihi dokunuş: 108 yıllık fabrika Kent Koleji olacak
Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Halkapınar’daki 108 yıllık ...
 
Dayko'nun çehresi değişti!
Konak Belediyesi’nin kent içi trafiği rahatlatmak adına yol genişletme ...
Barışın notaları Buca’dan yükseldi!
“Friends in Music” projesi kapsamında Buca’ya gelen Almanya’nın Düsseldorf ...
Başkan Arslan’dan şantiye mesaisi
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, İzmir’in en modern şantiyelerinden ...
 
Kadınlar istedi, Başkan Soylu yapıyor!
Menderes Belediyesi tarafından Barbaros Mahallesinde yol kenarında gözleme ...
Büyükşehir'de gergin meclis! Başkan patladı: Efelik yapmayın!
Ankara saldırısı üzerine konuşmalar Büyükşehir Meclisi’nde gerginlik yarattı. ...
Selçuk'ta vatandaş istedi, belediye yaptı
Vatandaşlardan gelen talepler üzerine harekete geçen Selçuk Belediyesi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva