HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Mart 2012 Cumartesi - 09:51

Çinli metrocular gözünü İzmir'e dikti

İzmir’in yeni metro istasyonlarında kullanılan vagonları üreten Çinli CSR firması yetkilileri, Türkiye’ye yatırım yapmak için yer arayışında olduklarını söyledi.

Çinli metrocular gözünü İzmir e dikti

İZMİR - Başkan Kocaoğlu’nu ziyaret eden Çinli Genel Müdür, “Yerel bir ortakla fabrika kurmak ve tüm Türkiye’ye üretim yapmak istiyoruz. Yatırım olarak İzmir’i en uygun şehir olarak görüyorum. Çünkü ilişkilerimiz çok iyi. Türkiye’de başka şehirlerle böyle ilişkilerimiz yok” diye konuştu.

Geçtiğimiz gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle açılan İzmir’in yeni metro istasyonlarında kullanılan trenleri üreten Çinli CSR firması yetkilileri, açılış için geldikleri İzmir’de, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. CSR Genel Müdürü Xu Zongxiang ve beraberinde firma yetkililerinden oluşan heyet İzmir’de bulundukları süre içerisinde BMC fabrikasını ve Aliağa Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ettiklerini, İzmir’deki üretim seviyesinden oldukça etkilendiklerini dile getirdi.

İzmir’i turistik bir şehir olarak bildiklerini ancak gelişmiş sanayisini görünce oldukça şaşırdıklarını dile getiren Zongxiang, özellikle Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nin limana yakınlığı ve potansiyeli ile geleceğinin çok parlak olduğunu söyledi. CSR Holding’in Türkiye’ye yatırım yapmak istediğini ve yer arayışında olduklarını söyleyen Zongxiang, “Yerel bir ortakla fabrika kurmak ve tüm Türkiye’ye üretim yapmak istiyoruz. Yatırım olarak İzmir’i en uygun şehir olarak görüyorum. Çünkü ilişkilerimiz çok iyi. Türkiye’de başka şehirlerle böyle ilişkilerimiz yok” diye konuştu. Heyetin, yeni metro istasyonlarının açılış törenine katılmalarından büyük mutluluk duyduğunu kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in Çinli yatırımcılar için çok cazip bir kent olduğunu ve gelişim açısından büyük potansiyeli olduğunu belirterek, “Kentin yerel yönetimi olarak, İzmir’e yatırım planlayan Çinli girişimcilere tüm içtenliğimizle kucak açmaya hazırız. İzmir Limanı, ulaşımı ve arsa fiyatları açısından en uygun kent. Eğer fabrikanızı burada kurarsanız yerli üretim olduğu için eliniz güçlenir ve sizin için fiyat avantajı olur” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, İzmir’de planladıkları tramvay projesi için de firma yetkilileri ile fikir alışverişinde bulundu. CSR Genel Müdürü Xu Zongxiang, konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na bir de sürpriz yaptı. Zongxiang, Başkan Kocaoğlu’na İzmir için üretilen yeni metro vagonlarını görmek için 2011 yılında gittiği Çin ziyareti sırasında çekilen fotoğrafları içeren bir albüm hediye etti. Albümdeki resimleri tek tek inceleyen ve çok beğenen Başkan Kocaoğlu, teşekkür etti ve günün anısına Zongxiang’a İzmir’in simgelerinden Tarihi Asansör’ün maketini armağan etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
31 Mart 2012 Cumartesi 16:04

hep hikaye . her sene aynı masallar devam ediyor

Yorumu oyla      11      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in flamingoları çok şanslı
Dünyanın en büyük yapay flamingo üreme adası, Büyükşehir Belediyesi tarafından ...
Kocaoğlu'ndan sert stat salvosu
Büyükşehir Belediye Başkanı 'güney'e yapılacak stat konusundan belirlenen ...
Kızılay TIR’ı Gaziemir’de
Türk Kızılayı’nın diğer gezici ekiplere göre daha fazla kan bağışı alan ...
 
Başkan Kürüm miniklerle ağaç dikti
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, anaokulu öğrencileri ile birlikte ...
Metronun 'Bornova aksına' görkemli açılış
İzmir Metrosu’na iki yeni istasyon daha eklendi. Evka – 3 ve Üniversite ...
Ülgür: Anlayışımız herkese eşit hizmet
Selçuk Belediyesi, kentin sorunlarını ve gelecek projeksiyonunu değerlendirmek ...
 
Gaziemir’de toplu sözleşme hazırlığı
Gaziemir Belediyesi’nin 300 kadar sendikalı çalışanı, iki yılı kapsayacak ...
Karşıyaka'da ambalaj atıkları çöplerden ayrı toplanacak
Karşıyaka Belediyesi, elektronik atıkların, bitkisel atık yağların konutlardan ...
Narlıdere'de toplu sözleşme sevinci
Narlıdere Belediyesi ile Tüm Bel-Sen İzmir 2 nolu şube arasındaki toplu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva