HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Kasım 2021 Perşembe - 15:43

Çiğli kadına yönelik şiddete kayıtsız kalmadı!

Çiğli Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde "Kayıtsız Kalma" sloganıyla farkındalık yaratacak geniş kapsamlı bir saha çalışması düzenledi.

Çiğli kadına yönelik şiddete kayıtsız kalmadı!

Çiğli Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nün öncülüğünde gerçekleştirilen saha çalışması, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan ve yönetimi, CHP Çiğli Kadın Kolları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernek yöneticileri, kadın muhtarlar ve vatandaşların yoğun katılımıyla belediye binası önünde başladı. Kadınların da katılımıyla farklı noktalarda "Şiddete Hayır" boyama etkinliği ve şiddetle mücadele konusunda toplumsal refleksin oluşturulmasına yönelik bilinçlendirme çalışması yapıldı. Kadınlar şiddetle mücadele ile ilgili duygu ve düşüncelerini turuncu kağıtlara döktüler.  Şiddetsiz bir dünya isteyen kadınlar “Artık öldürülmek istemiyoruz” diye haykırdılar. Çalışmalara katılanlara, bu yıl kadınlara yönelik şiddetle mücadelenin rengi olarak belirlenen turuncu renk maske ve fular dağıtıldı.

Esnafa aile içi şiddet hattı tabelası dağıtıldı
Aile içerisinde şiddete uğrayan kadınlara destek olmak amacıyla eczane, kuaför ve sağlık ocakları ve belediye binalarına Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun 0212 656 96 96 ve 0549 656 96 96 numaralı “Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı” bilgilerinin yer aldığı elektronik tabela dağıtıldı. Tabelaları dağıtan Başkan Gümrükçü, “Kadınlarımızın haklı mücadelesinde yanlarındayız. Şiddete uğrayan kadınlara danışmanlık hizmeti veren bu hattın yaygınlaşması çabasındayız” dedi.

Başkan Gümrükçü: “Mücadelede biz de varız”
Kadınlara yönelik şiddetin bir an önce son bulması adına her türlü desteği sağlamaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Utku Gümrükçü, “Kadınlara yönelik şiddet, yalnızca kadınların değil toplumumuzun tamamının sorunu. Ülkemizin ve dünya nüfusunun yarısının kadın olduğunu düşünürsek bu sorunun farkında olmayanlar utanmalı. Erkeğin ne hakkı varsa kadının da o hakkı var. Bu eşitsizlik sorununa çözüm üretmek için 1 gün bile bekleyemeyiz. Kadınların artık şiddetle değil bilimle, üretimle, kültür sanatla ve gelişmişlikle anılması gerekiyor. Çiğli Belediyesi olarak, kadınların hayatın her alanında eşit, özgür ve adil bir yaşam elde etmeleri adına üzerimize düşen sorumlulukların bilincindeyiz. 2019 yılından bu yana da kadın hakları ile ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Geçtiğimiz yıl İnsani Gelişme Vakfı tarafından Büyükşehirlerde yapılan anket çalışmaları sonucunda kadın temsili konusunda 6. ilçe belediyesi olduk” dedi.  

“Yapacak çok işimiz var”
Türkiye’yi kadın hakları mücadelesinin farkında olanların yönetmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Gümrükçü, “Kısa süre önce tüm mahallelerimizde 30 kişilik bir ekiple kadınların talep, ihtiyaç ve sorunlarını belirlemek adına bir çalışma yaptık. Bu veriler doğrultusunda hizmet ve projeleri hayata geçireceğiz. Kadın hakları mücadelesi ile ilgili daha yapacak çok işimiz, yürüyecek çok yolumuz var. Bu çalışmalarımızı kadınlarla birlikte artık tek bir çatı altında yürüteceğiz. Bunun için yeni bir bina tahsis ettik. Bu binaya da Türkiye’deki kadın hakları mücadelesinin öncü isimlerinden olan Prof. Dr. Nermin Abadan Unat’ın ismini vereceğiz. Bu mücadelenin simge günlerinden 25 Kasım’da Çiğlimizin yürekli kadınları ile birlikte alanlara indik. Şiddete Karşı farkındalık çalışmalarında bulunduk. Duyarlılık göstererek çalışmalarımıza destek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

 
'Döviz kuruyla kurulmadık, bu yolla devrilmeyiz!'
 
Bakan Kurum: 2022’de hiçbir depremzede dışarıda kalmayacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de Turuncu Bahçe ve Kadın Anıtı açıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “kadın dostu kent” vizyonu ...
İzmir'in kadınları tek ses tek yürek... 'Kadınız, eşitiz, biz varız!'
Tüm dünyada kadına yönelik şiddete farkındalık yaratmak için anılan 25 ...
Büyükşehir dava açmıştı... O planlar yeniden askıda!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı dava sonrasında Danıştay tarafından ...
 
Başkan Koştu'dan kadına şiddete ‘DUR’ çağrısı
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla ...
Başkan Sandal: Eğitimde sosyal adaleti yarattık
Eğitim ve öğretim alanındaki projeleri ile fark yaratan Bayraklı Belediyesi, ...
İKFF’ne muhteşem gala
İzmir’in en uzun soluklu sinema festivali olan 22. İzmir Kısa Film Festivali,galasını ...
 
Köy Enstitüleri fotoğraf sergisi Karabağlar'da
Karabağlar Belediyesi'nin 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Yeni Kuşak ...
Narlıdere'nin kadınları ‘şiddete hayır’ dedi
Narlıdere Kadın Danışma Merkezi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı ...
Karşıyaka’da 3. Kültür ve Çevre Sempozyumu başladı
Karşıyaka tarihine, bitki örtüsüne, mimarisine kent ve sosyal yaşamına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva