HABERLER>GÜNCEL
22 Haziran 2022 Çarşamba - 09:10

Çiğli'de gurbetçilere şeytani plan!

Çiğli Tapu Müdürlüğü görevlileri, son yılların en büyük dolandırıcılık olaylarından birini dikkatleri sayesinde ortaya çıkardı. Gurbetçilerin arazilerini sahte belgelerle değerinin çok altında satmaya çalışan dolandırıcıların oyunu, Tapu Müdürü Murat Yiğit ve ekibinin dikkatine takıldı.

Çiğli de gurbetçilere şeytani plan!

Yeni Asır'dan Tolga Tekin'in haberine göre; İzmir Çiğli'de gerçek sahipleri yurt dışında olan biri 13 milyon TL, diğeri ise 10 milyon TL değerindeki iki ayrı araziyi sahte kimlik çıkararak 1-2 milyon lira gibi çok ucuz fiyatlara satmaya kalkan dolandırıcılar, Tapu Müdürü Murat Yiğit ve ekibinin dikkati sayesinde suçüstü yakalandı. Yiğit, daha önce de İstanbul Tuzla'da 10 milyon liralık bir araziyi sahte belgelerle satmaya kalkışan sahtekarları adalete teslim etmişti.

10 KAT UCUZA GİDİYORDU
Harmandalı'da asıl sahibi Almanya'da yaşayan bir vatandaşa ait 13 milyon TL değerindeki bir araziyi 1.5 milyon TL'ye dublör sahte kimlikle satmak isteyen 3 kişilik şebekeyi satış sırasındaki kimlik ve imza işlemleri sırasında fark eden Murat Yiğit, durumu hemen emniyet yetkililerine bildirdi. Polis ekiplerinin Çiğli Tapu Müdürlüğü'ne gelmesi sonucu şahıslar suçüstü yakalanarak tutuklandı. Diğer sahtekarlık olayı ise geçen hafta Salı günü gerçekleşti. Yine Harmandalı'da 10 milyon TL değerindeki araziyi, uzun süre yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına verilen sahte mavi kart kullanarak satmaya kalkan 2 kişi suçüstü yakalandı.

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR
Her iki olayda da gerçek mal sahiplerinin yurt dışında oldukları ve bu arazileri satmaya kalkan şahısların sahte kimlikle e-devlet şifresi alıp internet üzerinden tapu işlemi başlattıkları öğrenildi. Araziyi satacakları kişilerle birlikte Çiğli Tapu Müdürlüğü'ne gittiklerinde ise belgelere imza atarak başvuru işlemi yaptıkları aşamada görevli memurların kimlik ve imza kontrolleri sırasında sahtekarlık olayının ortaya çıktığı öğrenildi. Tapu Müdürlüğü ekiplerinin büyük bir dikkat ve titizlikle imza uyumluluğu eşleşmesi ve kimlik belgelerini detaylı incelemesiyle mavi kartın sahte olduğu tespit edildi. Bunun üzerine emniyete haber verildi. Satış işlemleri yapılırken şahıslar suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Suçüstü yapılan iki ayrı operasyonda yakalanan şüphelilerden E.K, A.Y. ve M.A. tutuklandı.

BÜYÜK VURGUN ÖNLENDİ
Büyük bir vurgunu önleyen Çiğli Tapu Müdürü Murat Yiğit, "Daha önce de bu tür olayların önüne geçtik. Vatandaşlarımızın, taşınmazlarını korumak asli görevimiz. Dolandırıcılar, sahte kimlik çıkararak bununla PTT'den e-devlet şifresi bile alıyorlar. Ancak bize satış işlemi için başvurduklarında kimlik ve imza kontrolünde olayıri de yakalandılar. Kimliğin sahte olduğu ve imzanın tutmadığını fark ettik. Bu tür dolandırıcılar, genelde üzerinde konut olmayan arazilerin kendilerine ait olduğunu sahte belgelerle gösteriyor. Vatandaşlarımız e-devlet şifresini kimseyle paylaşmasınlar" dedi.

 



YİGİT, VATANDAŞLARI UYARDI
Yaptıkları her işlemin memur ve Müdür/Müdür yardımcısı kontrolü olmak üzere en az 3 kez kontrolden geçtiğini ifade eden Yiğit, "Vatandaşın malına zarar gelmemesi için her işlemde satıcının kimlik, imza kontrolü, mal sahibi fotoğraf karşılaştırılması ve vekaletli işlemlerde vekalet teyidi alınarak çok sıkı kontrol altında işlemler ifa edilerek herhangi bir sahtecilik olayının meydana gelmemesi için her türlü önlemi alıyoruz. Vatandaşlarımızdan sözleşme yapmadan evvel taşınmaz sahipleriyle beraber müdürlüğümüze gelerek tapu kayıtlarını incelemelerini ve bilgi almalarını öneriyoruz. Mal sahiplerinin e-devlet şifresi alarak mevcut taşınmazlarını mutlaka arada bir kontrol etmeleri ve e-devlet'te SMS hizmeti sayesinde cep telefonlarına taşınmazla ilgili bir hareket anında TAKBİS sistemi üzerinden direkt SMS ile bilgilendirileceklerdir" ifadelerini kullandı.

 
Benzine 25 kuruşluk indirim geliyor
 
Kemal ANADOL yazdı... Partilerin anatomisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... O gücünü ‘sevgi’den alan bir öğretmen!
Mehmet KARABEL yazdı... O gücünü ‘sevgi’den alan bir öğretmen!
Konak'ta asfalt çalışmaları tam gaz!
Konak’ta asfalt seferberliği sürüyor. Ekipler, bu yılın 15 Mart-15 Haziran ...
Engin ÖNEN yazdı... Ağır tahrik, hafif karar!
Engin ÖNEN yazdı... Ağır tahrik, hafif karar!
 
İzmir'in geleceğe açılan kampüsü: Güzelbahçe Kampüsü
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın, kente dünya çapında, ...
KK/KCK operasyonu: 20 gözaltı kararı
Mersin'in Tarsus ilçesinde terör örgütü PKK/KCK soruşturması kapsamında ...
MSB acı haberi duyurdu: 1 asker şehit!
Pençe-Kilit operasyonu bölgesine terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ...
 
MSB: Topçu Uzman Çavuş Fatih Özkaya şehit oldu
Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, "Kıbrıs Türk Barış ...
Can salında ölüme ittiler!
İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçelerinde Yunanistan unsurlarınca Türk kara ...
Gökdelen inşaatında acı kaza... İşçiler iş bıraktı!
İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Mahall Bomonti inşaatının şantiyesinde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva