HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ocak 2022 Cuma - 20:16

Çiğli'de 42 milyonluk krediye oybirliği!

Çiğli Belediyesi meclisinde gündeme gelen 42 milyonluk kredi kullanılması talebi oybirliği ile kabul edildi. Onaydan geçen kredinin hangi hizmetler doğrultusunda kullanılacağının açıklanmasını talep eden AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe “Grup olarak olumlu oy kullanıyoruz fakat alınacak kredinin hangi ihtiyaçları karşılayacağına dair açık bir bilgi yok. Geçen yıl alınan kredinin nerelere harcandığı hakkında bilgi verirseniz bu yıl alınacak kredinin de ihtiyaçlara mı şirketlere mi gideceğini biliriz” dedi.

Çiğli de 42 milyonluk krediye oybirliği!

Ceren Korkmaz’ın haberine göre, Çiğli Belediye Meclisi’nin Ocak ayı ikinci oturumu Çiğli Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclise, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün yokluğunda, Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer başkanlık yaptı.

Meclis gündeminde 2022 yılında hizmetlerin yerine getirilmesi için ihtiyaç duyulan 42 milyonluk kredi önerisi yer aldı. Mecliste oylamaya sunulan kredi konusu oybirliğiyle kabul edilirken AK Parti Grubu tarafından bu kredinin hangi ihtiyaçlar doğrultusunda kullanılacağının somut ve detaylı açıklanması talep edildi.

BOZTEPE: NEREYE HARCANACAĞINI BİLMEK EN DOĞAL HAKKIMIZ
Hizmetlerin yerine getirilmesi ve ihtiyaç duyulan kredinin kullanılması için Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’ye yetki verilmesi konusuyla ilgili önerge hakkında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe, “Tahmin ediyorum 2022 yılı içerisinde 40 küsür milyon liralık kredi çekilecek. Biz de grup olarak olumlu oy kullanıyoruz fakat alınacak kredinin hangi ihtiyaçları karşılayacağına dair açık bir bilgi yok. Örneğin; geçen yıl alınan kredinin nerelere harcandığı hakkında bilgi verirseniz bu alınacak kredinin ihtiyaçlara mı şirketlere mi gideceğini biliriz... Bu konuyla ilgili gerekli müdürlük geçen senenin harcama verileri hakkında bize bilgi verebilir. Geçen sene de 30 küsür milyon liralık kredi alınmıştı. Tamamı kullanıldı mı? Ne oldu? Paranın nerelere harcanarak kentimize katkı sağlayacağını bilmemiz en doğal hakkımız” şeklinde konuştu.

Bu konu üzerine söz alan AK Parti Meclis Üyesi Nedim Aslan “Çiğli’nin hizmetlerle buluşması, çekilen kredinin vatandaşa yansıması, refahının sağlanması, yapılacak olan projelerin bir an evvel hayata geçirilmesi yönünde bizim de katkımız olsun istiyoruz. Bu yönde karar aldık. Geçen sene kredilerin kullanıldığını biliyoruz ama açıklaması konusunda eksik kaldı” derken AK Parti Meclis Üyesi Özgür Kaner ise “Bizim baştan beri itirazımız; belediyenin elde ettiği gelirin şirketlere aktarılması konusu. Meclis karar alıyorsa bu kredinin nereye kullanılacağını somut bir şekilde görmek istiyoruz” diye konuştu.

KOÇER: AKLINIZDA SORU İŞARETİ KALMASIN
İlerleyen tarihte Başkan Gümrükçü’yle toplantı yapılacağı ve bu konunun konuşulacağı yanıtını veren Koçer, “Ulaşım ve Yenimahalle, Köyiçi konularında detaylı bilgiler verilecek. Zaten bizim anlayışımız; şeffaf, açık ve net olmak. Aklınızda soru işareti kalmasın. Doğru bir amaç için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız ve bilgisini de vereceğiz” diyerek Çiğli Belediyesi için çok önemli bir karar olduğunu vurguladı ve tüm meclis üyelerine teşekkürlerini sundu.

 
Gaziemir'de 'cevapsız soru' gerginliği
 
Benzin ve motorine bir zam daha!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'de 'cevapsız soru' gerginliği
Gaziemir Belediye Meclisi'nde AK Partili Uğur İnan Atmaca'nın "Bu mecliste ...
Menemen'de pazar yeri tartışması!
CHP’li Meclis üyesi Deniz Karakurt ve arkadaşlarının, yeni açılan Halil ...
Karşıyaka’da gaziler için birlik sağlandı
Karşıyaka Belediyesi Ocak ayı ikinci meclis oturumu Karşıyaka Belediye ...
 
'Aydın'ın Sultanları' ligin ikinci yarısına hazır
Avrupa’da CEV Challenge Cup’ta yoluna devam ederek çeyrek finale yükselen ...
Başkan Soyer 'Mera İzmir' projesini başlattı... Çoban ateşi Bergama’dan yakıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
Çiğli Belediyesi tedavilerini yapmıştı... Can dostlara yuva aranıyor!
Çiğli Belediyesi, kısa süre önce müşahede altına aldığı hasta ve yaralı ...
 
Aracın arkasında sürüklenmişti... Buca Belediyesi kucak açtı!
Geçtiğimiz günlerde bir atın aracın arkasına bağlanarak sürüklenmesine ...
Aydın'dan küçük üreticiye yem desteği
Aydın Büyükşehir Belediyesi, hayvan yetiştiriciliği yapan küçük ölçekli ...
Başkan Soyer: İyiliğe artı 1 ekliyoruz
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin artan yoksulluk nedeniyle başlattığı İzmir ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva