HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ocak 2022 Cuma - 19:36

Menemen'de pazar yeri tartışması!

CHP’li Meclis üyesi Deniz Karakurt ve arkadaşlarının, yeni açılan Halil Alkaya kapalı pazar yerindeki tezgah ve dükkanların kimlere, kaç liraya verildiği, dükkanların kaç liraya kimlere ihale edildiği yönünde bilgi verilmesini içeren önergesi, karşılıklı atışmalara sebep oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu, “Herkesin haberi var, sizin haberiniz yok mu” diye çıkışınca, Karakurt, “Biz, ihalenin gizlendiği yönünde bir önerge vermedik, kime, kaç liraya verildi, onu öğrenmek istiyoruz. Sokaktaki iddiaları gündeme getirdim. Bundan sonraki ihaleler canlı yayınlansın” yanıtını verdi.

Menemen de pazar yeri tartışması!

EGEDESONSÖZ - Menemen Belediye Meclisi 2022 Ocak ayı ilk oturumu, Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıya pazar yeri ve vicdan azabı çıkışları damga vurdu. CHP’li Meclis Üyesi Deniz Karakurt ve arkadaşlarının, geçtiğimiz günlerde açılan yeni pazar yeriyle ilgili önergesi, tartışma yarattı. Pazar yeri tezgah ve dükkanların ihalesiyle ilgili halkın bilgilendirilmesi, iki tezgahtan fazla olmaması şartı olduğu halde daha fazla sayıda tezgah olduğu iddialarının dolaştığı, tezgah sahiplerinin pazarcı olmadığı gibi söylentilerin olduğu ifade edildi. Önergede, tezgahların, dükkanların kimlere, ne kadar ücret karşılığı verildiğinin açıklanması talep edildi.

DEMİRCİOĞLU: BİLBOARA ASILAN İLANLARLA İHALE DUYURULDU

AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu, pazar yerindeki tezgah ve dükkanların ihalesinin bilboardlara asılan ilanlarla duyurulduğunu, günler öncesinden paylaşımlar yapıldığını hatırlattı, “Herkesin haberi var, sizin haberiniz yok. 15 dükkandan 36 ay kira bedeli olarak 7 milyon lira gelir elde edildi.” diye çıkıştı. Deniz Karakurt, önergelerinin yanlış anlaşıldığını, ihalenin gizlendiği yönünde bir önerge vermediklerini belirterek, “Bizim istediğimiz ihale sonucunun ne olduğudur. Kimlere ihale edildi, kime kaç tezgah verildi, bunları bilmek istiyoruz. Şu anda sokakta bu konuşuluyor. Şeffaf bir belediyecilik istiyoruz. İhaleler Türkiye genelinde canlı yayımlanıyor. Veb sitemizde yayımlayalım biz de. Şaibeler ortadan kalksın, bundan sonra yapılacak ihalelerde şeffaflık olsun istiyoruz” yanıtını verdi.

İNANLI: CİDDİ BİR ÇALIŞMA YAPTIK, KİMSEYE FAZLADAN TEZGAH VERMEDİK

MHP Grup Başkanvekili Bahadır İnanlı, pazar yeri ihalesiyle bizzat kendisinin ilgilendiğini belirterek şunları söyledi:

“Bu süreç devam ederken birlikte olabilseydik keşke. O zaman hiç arayıp sormadınız. Katkınız olmadı.  Fiyat belirlenmesi konusunda hassas davrandık. Odalarımız, pazarcılarımızın üye oldukları derneklerle istişare yapılarak kararlar alındı. Bizden önce yapılmış tahsisler vardı. Bu konuda ciddi bir çalışma yaptık ve kimseye fazladan tezgah vermedik. Pazar yerimiz açıldı. Açılışta da keşke beraber olabilseydik. Listeleri de yazılı olarak paylaşırız. Dükkan ihaleleri tamamen açık yapıldı. Açık artırma suretiyle rakamlara ulaşıldı.”

PEHLİVAN: PAZAR YERİ KONUSUNDA ÖNERGE DEĞİL, TEŞEKKÜR BEKLİYORDUK

Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, bu tartışmalara şu sözlerle nokta koydu:

“Bahadır beyin bu çalışmada çok ciddi katkıları vardır. Bizler de meclis üyesi arkadaşlarımızla, bürokratlarımızda destek olduk. Kendisine teşekkürü borç biliyorum. Pazar yerlerinin, pazarcımızla, vatandaşlarımızla buluşturulması zor süreçti. Üç yıl boyunca bunu birlikte yaşadık. Çok şükür bitirdik ve hizmete açtık. Mutlaka serzenişte bulunanlar olacaktır. Ama orada yüzde 98’lik başarı gördüm. Hepimizin başarıdır. İhalelerin canlı yayın yapılması konusunu görüşelim. Bizim bu konuda hem canlı yayınlanması ve kişilerin belirtilmesi konusunda bilgilendirilmesi yönünde sıkıntımız yok. İhalelin başından sonuna kadar canlı yayınlamasak da video kaydına aldık. Bunu temenni olarak kabul ediyoruz. Bilgilendireceğiz. Önergenin gündeme alınması oylandı. OyçokluğuYda gündeme alınmadı. Önergeden çok teşekkür bekliyorduk. Çok iyi rakamlara kiraladık. Menemen belediyesi için bir gelir oldu.”

SOSYAL MEDYADAKİ PAYLAŞIM DA GERİLİM YARATTI

AK Partili Meclis üyesi Hanifi Can’ın, CHP’li Meclis üyesi Deniz Karakurt’un sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımı meclise taşıdı. Can, “Deniz Hanım, hazır olun, yakında sokağa çıkacağız, oy kullanmak için... diyor. Acaba bizim bilmediğimiz bir seçim mi var? Buradaki seçimi kaybetmesinin psikolojisini mi yaşıyor?  Burada seçim olmuştur ve AK Parti kazanmıştır” dedi. Deniz Karakurt, bu çıkışa şu yanıtı verdi:

“Arkadaş, okuduğunu pek iyi anlayamıyor herhalde. Her defasında açıklamaya utanıyorum. Sosyal medyada yazdığıma, sosyal medyada cevap verin. Yazdığım yazının benim başkan vekilliğimle en küçük bir alakası yok. 15 Temmuz vurgusu yapıldı. CHP’nin sokağa çıkma taraftarı olmadığını, sokağa ancak oy kullanmak için çıkarız, anlamında bir yazı paylaştım. Seçim, ister 2023’te, ister 2022’de olsun, biz o zaman sokağa çıkarız, dedim. Sosyal medya paylaşımlarının meclise getirilmesinden rahatsızlık duyuyorum. Satın aldığınız seçimi durup durup gündeme getirmeyin. Belli ki vicdan azabı çekiyorsunuz.”

DENETİM KURULUNA ÜÇ KİŞİ SEÇİLDİ

Menemen Belediye Meclisinde Başkanlıktan gelen önergeler de görüşüldü. AK Partili  Selahattin Yeşilkaya, CHP’li İhsan Perçin ve Bağımsız Üye Hasan Ünal, bir yıl boyunca görev yapmak üzere Denetim Kurulu’na seçildi. Meclisin Ağustos ayında tatil yapması oy çokluğuyla kabul edilirken, İYİ Parti Grup Başkanı Halil Akbulut “İzin yapmayalım. Geçtiğimiz senelerde yapmadık. Çünkü Menemen koskoca bir kent oldu” dedi ancak bu öneri kabul görmedi.

Seyrek’te mülkiyeti belediyeye ait olan 840 ada 2 parsel üzerinde 4 bölümden oluşan bölümün eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmak üzere İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörlüğüne tahsisi görüşüldü. 25 yıllığına daha önce bazı yerler verilmiş yerlerin ortasında kalan Doğu C bölümünde bulunan yerin öğrenci misafirhanesi olarak kullanılmak üzere 23 yıllığına verilmesi konusu, oyçokluğuyla kabul edildi.

PEHLİVAN: SAYIŞTAY RAPORLARI BİZİM İÇİN KIYMETLİ

2020 yılı Sayıştay raporu da gündeme geldi. 2 Aralık’ta tebliğ edilen raporda 32 tespitte bulunulduğu ifade edildi. İYİ Parti Grup Başkanı Halil Akbulut, geçmişten gelen sıkıntılar olduğuna vurgu yaparak, “Doğrudan temin kuralına uyulmadığı yönünde raporda bir madde var. Birtakım doğrudan temin ödemelerini sizin de yaptığınızı biliyoruz. Pazar yeriyle ilgili tespitler de ilgi çekici. Sayıştay, belediyenin borcunu 273 milyon lira olarak ortaya koymuş. Daha önce 500 milyon lira falan denmişti. Borcumuz ne kadar?” diye sordu. Menemen Belediyesi Başkanvekili Aydın Pehlivan, “Raporlar bizim için çok kıymetli. Önlemler konusunda çabalarımız var. Bürokratlarımızla takip ediyoruz, elbirliğiyle çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

ASARLIK’TAKİ O ARSA, İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE TAHSİS EDİLDİ

Öte yandan komisyonlardan gelen raporlar da görüşüldü. Asarlık Mahallesindeki, mülkiyeti belediyeye ait tapunun 363 ada 7 parsel üzerinde 100. Yıl İlkokulu/ Ortaokulunun bulunduğu parselin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisi oybirliğiyle kabul edildi. Başkanvekili Aydın Pehlivan,  1/1000 ölçekli Menemen Bütünü Uygulama İmar Planı değişikliğiyle ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le görüşeceğini açıkladı. Bu değişiklikle ilgili gündemin, oybirliğiyle gündemde bırakılmasına karar verildi.

Dilek ve temenniler bölümünde CHP Grup Başkanı Ali Yılmaz, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Seyrek Villakent arazilerini gündeme getirdi. Yılmaz, davaların sürdüğünü, bu nedenle bu konuda konuşmanın doğru olmayacağını belirtirken, “CHP ve Millet ittifakı olarak düşüncelerimizin mahkemelerce kabul gördüğünü görüyoruz” ifadesini kullandı.

 
Emekli milletvekillerine zam açıklaması
 
Son 24 saatte 157 can kaybı, 63 bin 214 yeni vaka
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da gaziler için birlik sağlandı
Karşıyaka Belediyesi Ocak ayı ikinci meclis oturumu Karşıyaka Belediye ...
'Aydın'ın Sultanları' ligin ikinci yarısına hazır
Avrupa’da CEV Challenge Cup’ta yoluna devam ederek çeyrek finale yükselen ...
Başkan Soyer 'Mera İzmir' projesini başlattı... Çoban ateşi Bergama’dan yakıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
 
Çiğli Belediyesi tedavilerini yapmıştı... Can dostlara yuva aranıyor!
Çiğli Belediyesi, kısa süre önce müşahede altına aldığı hasta ve yaralı ...
Aracın arkasında sürüklenmişti... Buca Belediyesi kucak açtı!
Geçtiğimiz günlerde bir atın aracın arkasına bağlanarak sürüklenmesine ...
Aydın'dan küçük üreticiye yem desteği
Aydın Büyükşehir Belediyesi, hayvan yetiştiriciliği yapan küçük ölçekli ...
 
Başkan Soyer: İyiliğe artı 1 ekliyoruz
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin artan yoksulluk nedeniyle başlattığı İzmir ...
Karşıyaka, Kemal Baysak'ı 1. yılında andı
Karşıyaka’nın 1994 – 1999 döneminde görev yapan sevilen Belediye Başkanı, ...
Gaziemir'de çarpıcı iddia… O komisyonun seçimleri yanlış mı yapıldı?
Gaziemir Belediyesi'nde 2019'dan beri 5 kişiden oluşan İhtisas Komisyonları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva