HABERLER>POLİTİKA
3 Şubat 2023 Cuma - 13:57

Çiçeği burnunda başkan anlattı: İYİ Parti İzmir’de buzlar eridi!

İYİ Parti İzmir İl Kongresi’nde TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’nun kendisi hakkında kullandığı ‘seni tanımıyorum’ ifadelerini değerlendiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, “Ben kendisinin hayır dualarını istedim. O da bizden hayır dualarını eksik etmedi. Kendisi ile çok sıcak görüşmemiz oldu. Ankara gündemi yoğun olduğu için parti büyüklerimiz Ankara'da büyük mesai veriyorlar. İzmir'e geldiğinde umarım birlikte olacağız” dedi

Çiçeği burnunda başkan anlattı: İYİ Parti İzmir’de buzlar eridi!

EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, Sonsöz TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Muhittin Akbel’in sorularını yanıtlayan Bezircilioğlu, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Millet İttifakı tarafından açıklanan mutabakat metnini değerlendiren Bezircilioğlu, “6’lı masa yani; 6  vatansever partinin, 6 Türkiye'nin geleceği için kaygılanan, daha güzel bir Türkiye hedefleyen, daha özgürlükçü, daha refah ve bizden sonraki nesiller için çok daha güzel bir Türkiye hedefleyen  6’lı masanın ortak mutabakatı geleceğe yönelik, olmasını istediğimiz Türkiye'nin sorunlarına yanıt veren bir metin. Bu da tam bir ortak mutabakat ile sağlanmış olması bilere vatandaş olarak umut vermektedir, bizi geleceğe yönelik ümitlendirmektedir. Gerçekten umutluyuz ve başaracağız. Az kaldı” dedi.

ÜST DÜZEY YETKİLİLERİMİZ İLGİLENİYOR
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı için  isminin ön plana çıkması yönündeki soruya yanıt veren Bezircilioğlu “Bu konu Ankara'daki üst düzey parti yetkilerimiz ilgilendiği konu. 6 partin üst düzey büyükleri bu konuda istişare yapıyorlar. Bizim teşkilatlar olarak görevimiz, hangi aday olursa olsun, ortak aday kim olursa olsun onun etrafında birleşmek ve başarıya koşmak için çalışmaktadır. Adayımız kim olursa olsun 6 partinin teşkilatları olarak hep beraber adayımızın Cumhurbaşkanı olması için çabalayacağız ve başaracağız” ifadelerini kullandı.

PARTİ İÇİ OLAY BİTMİŞTİR
Kongrenin Pazar akşamı kendisi için tamamlandığını dile getiren Bezircilioğlu, “Her zaman belirttiğimiz gibi, benim için kongre 22 Ocak Pazar akşamı saat 5’de bitmiştir.  Ben Sandıkların başına bile gitmedim. Kaç kaç kazandığımız ile de ilk etapta ilgilenmedim, ilgilenmeye fırsatım olmadı. Kongre kongrede kalmıştır. Kim oy verdi vermedi konusunda defter kapanmıştır. Tüm teşkilatımız bir araya getirip İYİ Parti ailesini bir araya getirerek birlik ve beraberlik içinde herkesi kucaklayarak teşkilatlarımızı İzmir’de seçimlerde tam motivasyon ile girmek. Parti içi olayımız bitmiştir. Tatlı bir rekabettir. Ülkü Başkanımız da beni çok sevdiğim kardeşimdir. İnşallah bundan sonra partimiz için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu” dedi.

HAYIR DUASINI İSTEDİM
Kongre günü kendisini kastederek ‘Ben bu arkadaşı tanımıyorum’ ifadelerini kullanan TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ile seçim sonrası konuşup konuşmadığının sorulmasına yanıt veren Bezircilioğlu, “Tabii ki görüştük. Ben kendisinin hayır dualarını istedim. O da bizden hayır dualarını eksik etmedi. Kendisi ile çok sıcak görüşmemiz oldu.Ankara gündemi yoğun olduğu için parti büyüklerimiz Ankara'da büyük mesai veriyorlar. İzmir'e geldiğinde umarım birlikte olacağız. Birlikte çalışmaya devam edeceğiz. İki vekilimiz de çok değerli ve partimizin çok değerli isimleridir. Biz onlardan her zaman bir şeyler öğrenmeye devam edeceğiz ve partimizi birinci parti yapma ve iktidar yapma hedefinde yürüyeceğiz. Müsavat vekilimizi ben aradım. Bizim kişisel olarak zaten bir sıkıntımız yok. Ben hayır duasını istediğimde de zaten çok mutlu oldum” diye konuştu.



SON DÜZLÜKTE İNSANIN ENERJİSİ DÜŞÜYOR
Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın üst kurul delegeliğine yazılmamasını‘sehven hata’  olarak nitelendiren Bezircilioğlu, “Biz çok zor süreçten geçtik. 5 adaydık. Ben ciddi anlamda mesai harcamam gereken bir süreç oldu. Son düzlükte insanın enerjisi düşüyor. Son güne kalıyor liste yazma işleri de. Tire Belediye Başkanımızın isminin yazılmaması sehven bir hatadır, herhangi bir kasıt yoktur. Ankara kongresinde de bizim yaptığımız hata telafi edilmiştir. Bazı işlerin son dakikaya kalması böyle durumlara yol açabiliyor. Ben kongre konuşmamı bile sabah 6'da hazırladım. Annem beni il başkan adayı olarak doğmadı, bazı çabalar gerekiyor. Bende bir insanım sonuçta. Sabah 7'den akşam 2'Ye kadar koşturuyoruz. Yaklaşık 222 kişilik bir liste oluşturmanız gerekiyor. Burada biz ciddi bir hata yaptık. Başkanımız ile konuştuk ve kendisine özürlerimizi ilettik. İlerleyen günlerde kendisi ile bir araya geleceğiz. Allah telafi edemeyeceğimiz hatalardan bizi korusun. çok ciddi bir yola çıktık. Görevimiz bu ili, bu ülkeyi yönetmeye talip olmak” dedi.

TEBESSÜM EDİYORUZ 
Kendisinin belediye başkanı olmak için yerel seçim döneminde istifa edeceği yönündeki iddiaya yanıt veren Bezircilioğlu, “Bu iddiadan ziyade güzel bir senaryo olmuş. Ben öncelikle beni layık görülen görevi layığı ile yerine getireceğim. Benim aklımda vekillik bakanlık, belediye başkanlığı yok. Öncelikle bize göre verilmiş. Tabii ki diğer görevlerde çok şerefli bir görev ancak ben İzmir'de şu an Sayın Akşener'in bir numaralı temsilcisi olarak görevimi şereflice ve layığınca yerine getirmek.  İzmir'de bizim kendi çapımızda bir ismimiz, çevremiz var. İnşallah İYİ Parti İzmir il başkanlığı kimliğimizle de  gerekli çalışmalar yapmak istiyoruz. Bu senaryolara bu nedenle sadece tebessüm ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HEDEFİMİZ ÜLKEYİ DÜZLÜĞE ÇIKARMAK
Hüsmen Kırkpınar’dan övgüyle bahseden Bezircilioğlu İzmir için hedeflerini belirtirken, “Kendisi üye sayımızı 30 bine yükselterek çıtayı çok yukarı koydu. Bize düşen de Hüsmen abinin bir öğrenci olarak, çıtayı daha yukarı koyarak, hem kendisine hem tüm İYİ Parti ailesine layık olmaya çalışacağız. Kendisine bundan sonra çıktığı milletvekilliği adaylığı yolunda da dualarımı ve başarı dileklerimi iletiyorum. Ben basın toplantısında da hedefimi açıklamıştım. Bizim milletvekilliği seçimlerinde İzmir'de 2'nci bölgeden 5, 1'nci bölgeden 4 olmak üzere 9 vekil hedefi ve İYİ Parti'yi İzmir’de 1'nci parti yapmayı hedefliyoruz. Sokak bizi söylüyor, insanlar bizi konuşuyor ve millet bizi çağırıyor. Bu çağrıya cevap vermenin zamanı da 100 gün sonra gerçekleşecek. Yerelde de en az 20 ilçenin belediyesini İYİ Parti belediyeciliği ile tanıştırmayı hedefliyorum. Ancak yerel seçimle olan kısmı bir süreliğine rafa kaldırmayı uygun görüyorum. Biz 6 partini oluşturduğu çok kutsal bir ittifak içindeki. İlk hedefimiz bu ülkeyi düzlüğe çıkarmak. Kurucu değerlerimizi ortaya koymak ve Cumhuriyetimizin fabrika ayarlarını tesisi  etmektir. Bunun için 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde ortak adayımız Cumhurbaşkanımızı seçtirmek ve İYİ Parti olarak da İzmir'de alabileceğimiz en yüksek oranda oy almaktır. Yerel seçimler ile ilgili bu noktadan sonra yorum yapmayı uygun görmüyorum” diye konuştu.

 SİYASET ARTIK 70'LERİN 80'LERİN SİYASETİ DEĞİL
6’lı masanın İzmir temsilcileri ile geçmişten gelen tanışıklığı olduğuna dikkat çeken Bezircilioğlu, “Benim bir avantajım var. İzmir'de çok ciddi STK'larda görev aldığım için... 6 tane partimiz CHP İl Başkanı Şenol Başkanım benim çok eski dostum. Seda Kaya kardeşim EGİAD'da 2 dönem birlikte çalıştı. Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa abim hem Altınordu hem Kemeraltı’nda. Serdar Faralyalı'ın ailesini de tanırız. Onur Sivaslı kardeşimiz ile tanıştık... İzmir'de 6 parti'nin il başkanları aslında birbirini çok iyi tanıyan insanlar. kaderin tecellisi hepsi abimiz dostumuz çıktı. Şenol başkan geldiğinde önce benim arkadaşım. Sarıldık. Ben kongre öncesi de sonrası da herkesi kucaklayacağız diye ciddi bir söylem ortaya koydum. Ben o lafı söylerken meydan okuma gibi değil de, kardeşliğimiz herkes görsün diye dedim. Siyaset artık 70'lerin 80'lerin siyaseti değil. Türk devletinin 100'ncü yılındayız. Nasıl bu ülkede 100 yıl önce Cumhuriyetimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bu ülkenin makus talihini yendiyse, bizde bugün Cumhuriyetin 100'ncü yılında 'artık söz milletin' diyeceğiz” dedi. 

SİYASETİN SEVİYESİNİ YÜKSELTECEK
İş dünyasının politikada görev almaya başlaması hakkında da net konuşan Bezircilioğlu, “Eskiden iş insanları işimize gücümüze bakalım derdi ancak ülke öyle bir noktaya geldi ki... Artık şunu görüyorum... Artık kaygılanmaya başladık. Yarın öbür gün ne olacağı ile ilgili kaygılanmaya başladık. Bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum, başımın üstünde taşımaya hazırım. Artık bu ülkenin geleceği ile ilgili elimizi taşın altına koyma zamanı geldi. Benim kadromda da 17-18 tane iş insanımız hem partimize hem yönetim kurulumuza kazandırdım. Toplumun her kesimi ile hareket edecek kesimlerin olması lazım. Bence bu siyasetin seviyesini de çok yükseltecek” dedi.

BAŞARIRSA İZMİR BAŞARIR
‘İktidar İzmir’e şaşı bakıyor’ yorumlarını değerlendiren Bezircilioğlu, “Mesele sadece iktisat kongresi meselesi değil. Yaklaşık 20 yıldır Türkiye'yi AKP yönetiyor. Yaklaşık 20 yıldır İzmir'de  CHP yönetiyor. Bu ilk defa karşılaştığımız durum değil. İzmir’de bu sürekli yaşıyoruz. Bununla ilgili şu bu haklıdır deme durumunda değiliz. Gönül ister ki bir İzmirli olarak  yerel ve genel iktidar arasında daha iyi bir ilişki olsun. Bunu kimseyi suçlamak için demiyorum. Belediye başkanımız ya da CHP’li belediyelerin de çok ciddi argümanlar var. Bir ayrıştırma olmadan yapılabilir. Mesela çok güzel bir örnek İZBAN var. Bunu başarabilmiş bir kültür... Bunu başarırsa zaten sadece İzmir başarır. Gönlümüz tabii ki bu ayrı hareket edilmeden vazgeçilmesi ve İzmir'in daha yaşanabilir bir kent olması için birlikte işler yapılmasını temenni ederiz” ifadelerini kullandı.

İZMİR HİZMETTEN MAHRUM KALIYOR
Büyükşehir’in tüm ilçelere yetişmek için elinden geleni yaptığını belirten Bezircilioğlu, “2004 yılıydı sanırım Büyükşehir yasası çıktı. Tüm büyükşehirlerde ortak sorunlar  var.  En uzak iki ilçe Kınık ve Kiraz arası 330 kilometreyi buluyor. Kolay bir iş değil. Belediyemiz de kendi imkanları çerçevesinde elinden geleni yapıyor. Bir de muhalefet belediyesi olmasının yan etkileri var. Yerel yönetim ve iktidar aynı partiden olunca yatırımlar geliyor. İzmir demokrasinin kenti olduğu için başka iktidar partisine oy vermemiş, cesur bir ilimiz.  Müfettişler gelip gidiyor, rahat bırakılmıyor, dünya bankası ile ilgi  konular geliyor... Biraz burada İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını masaya yatırmak yerine yapılan haksızlıkları konuşmak gerekiyor. Bu birlik ve beraberlik olmadığı sürece İzmir hizmetten çok miktar mahrum kalıyor” dedi.

SEYAHAT KISITLAMASI BOYUTUNA ULAŞIYOR
İzmir'in en büyük sorunun trafik olduğunu vurgulayan Bezircilioğlu, “Çevre yolu artık kaldırmıyor. İzmir bir çanak halinde. Bu çanak artık taşımıyor. 2023 yılında İzmir nüfusunu 7 milyon olacağı öngörülüyor. Bu benim kabuslarıma giriyor. Biz şu an  İzmir’de sıkıntı yaşıyoruz. Güzelyalı tarafına ofisim evim. Bayraklı tarafına 10'dan önce gitmek istemiyorum. Çok ciddi bir yol sıkıntımız var. Trafik gitgide sorunlu haline gelecek. Şehir tüm ülkenin arzu ettiği bir yerken git gide yaşanmaz hale geliyor. Bu işte seyahat kısıtlamasına gelme boyutuna ulaşıyor” ifadelerini kullandı.

 
Koca: SMA'ya karşı yeni bir dönemdeyiz
 
Kızı için aynı evde yaşadı... Eski eşi tarafından öldürüldü!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Necla Güleç 3 Şubat 2023 Cuma 22:06

Hayırlı olsun

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İsmim üzerinde mutabakat olursa itirazım olmaz'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ismi üzerinde uzlaşı olması halinde ...
CHP'li Beko'dan EYT yorumu: Dağ fare doğurdu!
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ...
'PTT’de HGS yüklemesi ile özel şirkete servet aktarılıyor'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi ...
 
CHP’li Kılıç’tan cezaevi raporu: Yaşlı ve hasta generaller için acil çağrı!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Sevda Erdan ...
AK Partili Dağ: 6'lı Masa'da güç savaşı var!
Haber Global ekranlarında yayınlanan “Başak Şengül ile Mesele Özel” programına ...
Karabağlar'da yeni başkan belli oldu... Sözüpek'den 'iktidar' mesajı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabağlar'da Mehmet Türkbay'ın görevden ...
 
CHP'de İzmir'deki 6'lı Masa toplantısı için seferberlik!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu haftalık olağan kurul ...
CHP’li Serter’den ‘erteleme’ yorumu: Hastaneyi açmak bize nasip olacak!
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, İzmir Şehir Hastanesi’nin 17 Şubat’ta ...
Murat Bakan’a sahip çıktı, Güvenlik Daire Başkanlığı’nı hedef aldı: Yazıklar olsun!
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP İzmir Milletvekili ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva