HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ekim 2022 Çarşamba - 19:18

CHP ve Cumhur İttifakı karşı karşıya geldi... Büyükşehir'de 'Deniz Yücel' tartışması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin olağan meclisinin ikinci oturumu CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel üzerinden yürüyen tartışmalara sahne oldu. MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, CHP sıralarını Yücel'in kullandığı sözler üzerinden hedef aldı.

CHP ve Cumhur İttifakı karşı karşıya geldi... Büyükşehir de  Deniz Yücel  tartışması!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan meclisinin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yokluğunda Başkan Vekili Mustafa Özuslu başkanlık yaptı.

ŞAHİN: SOYER’E ECDADIMIZLA İLGİLİ BİR PROBLEMİ OLMADIĞINI GÖSTERME FIRSATI TANIR
İzmir’in simge alanlarından yer alan Enternasyonal Fuar alanında bulunan Türk büstlerine dikkat çekerek 9 Eylül günü yaşanan polemiklere vurgu yapan Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, “Kültürpark'tan kaldırılan 16 Türk büyüğünün büstleridir. Yerine konmalıdır. Sayın Soyer’i 9 Eylül törenlerine gölge düşüren ve ülke gündeminde tartışmalara yol açan ecdadımızla ilgili sözleri, önergemizin kabulü durumunda toplumsal barışa ve uzlaşıya zemin hazırlayacaktı. Değerli meclis üyelerinin bizim bu yaklaşımımızı öngörü eksikliği ile reddettiğini düşünüyoruz. Eğer bu önergemiz meclisce kabul edilseydi, sayın Soyer’in ecdadımızla ilgili bir sorunu olmadığına inanacaktık. Önümüzdeki meclis birleşimlerinde önergemizi yineleyeceğiz. Umarım ve dilerim ki sayın meclis konuyu bu perspektiften ele alır ve sayın Soyer’e ecdadımızla ilgili bir problemi olmadığını gösterme fırsatı tanır” ifadelerini kullandı.

KEYFİ BİR TUTUMLA MECLİSTEN AYRILMIYORLAR
Geçtiğimiz  meclis oturumunda yaşanan tartışmalar ile ilgili CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in meclis üyelerine yönelik yaptığı açıklamalara da tepki gösteren  Şahin, “Geçtiğimiz günlerde CHP meclis üyelerinin yoklamayı imzaladıktan sonra meclisi terk ettikleri hatta karar yeter sayısının altına düşüldüğü görülmüştür. Kamuoyunda takip ettiğimiz kadarıyla CHP İzmir İl Başkanı Sayın Deniz Yücel meclis üyelerine yönelik bir uyarıda bulunmuş. 'Siyaseten bedeli olacak' çıkışını yapmıştır. Bu meclisin her bir üyesi onuruyla sorumluluklarını yerine getirmektedir. Sayın il başkanının çıkışını doğru bulmadığımızı, bu uyarının İBB yönetimine yapılması gerektiğini ifade ediyoruz. Çünkü kendisi de İBB Meclis üyeliği yapmış olan sayın Yücel, öncelikle meclis üyelerinin meclisi neden terkettiklerini irdelemelidir. Tekrar ediyorum, hepsi birbirinden onurlu ve liyakatli meclis üyelerini istisnalar hariç keyfi bir tutumla meclisten ayrılmıyorlar. Sayın Yücel meclis gündemlerini ve oylanan konuları incelerse ne demek istediğimizi çok iyi anlayacaktır. Her bir meclis üyemiz attığı imzalardan hukuki olarak hesap verme durumunda kalabilir. Nitekim geçmiş dönem İBB Belediye başkanımız Aziz Kocaoğlu döneminde alınan meclis kararlarından bazıları ile ilgili soruşturmalar devam etmektedir” dedi.

AYDIN: PARTİ TÜZEL KİŞİLİĞİMİZİN İZMİR’DEKİ EN YETKİLİ KİŞİSİDİR
Şahin’in konuşmasının ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili  Murat Aydın, “Siyasetin polemik üzerinden yürütülmesine her zaman tereddütle ve tedirginlikle baktım. Çünkü burada pek çok kişi emek ve zaman harcıyor. Bu emek ve zamanı olabilen en etkili ve verimli şekilde kullanmak hepimizin görevi. Bunu zaman zaman yeterince başaramıyoruz ve faydalı olmayacak tartışmalara zaman zaman girdiğimiz doğrudur. Ancak bu mecliste ilk kez bir grup başkanvekili başka bir partinin grup çalışması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin’in İl Başkanımıza yönelik sarf ettiği sözleri reddediyoruz. Sayın Deniz Yücel il başkanı sıfatıyla tıpkı kendi partilerinin il başkanı gibi CHP’nin meclis grubunun başkanıdır. Meclis grubu ile ilgili çalışmalar yapmak, görüşler ileri sürmek yeti ve sorumluluğuna sahiptir. Parti tüzel kişiliğimizin İzmir’deki en yetkili kişisidir. Grupta söylendiği iddia edilen, söylenip söylemediği belli olmayan, çünkü grup toplantıları gizli ve kapalıdır. Başka bir partinin grubunda söylendiği iddia edilen sözlere dair bir yorum yapmak bu meclis genel kurulunda ilk kez oluyor. Bunun bir grup başkanvekili düzeyinde yapılması daha üzücüdür. Sayın  grup başkanvekiline, bunun tavır davranış ve yönetim anlayışını sorgulamak yerine, kendi grubunun yaptıklarını, kendi partisini sorumluluklarını, çalışma yöntemlerini, daha önce söyledikleriyle bugün söyledikleri çatışmayı ve çelişkiyi değerlendirmesine sunarım. İl Başkanımız ile ilgili söylenenleri CHP grubu olarak reddediyoruz” ifadelerini kullandı.

BOZTEPE: DİKKATLİ OLMANIZI RİCA EDİYORUM
AK Parti sıralarından söz alarak Başkan Vekili Mustafa Özuslu’yu eleştiren Hüsnü Boztepe ise, “Sizin grup başkanvekilliğiniz bitti ve siz başkan vekilisiniz. Kim konuşsa cevap veriyorsunuz. Bize meclisler de gerginlik yaratmada, İzmirliler için kent adına konuşalım. Bundan sonra sizden ricamız siyaseti belediye başkanımız yapabilir, grup başkanvekiliniz yapabilir. Ancak siz herkese cevap vermek zorunda değilsiniz. Lütfen bundan sonra daha dikkatli olmanızı rica ediyorum” diye konuştu.

YILDIZ: EYLEME BAKTIĞIMIZDA SÖYLEM İLE UYUŞMADIĞINI GÖRÜYORUZ
AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız da MHP’li Şahin’in sözlerine destek verirken, “CHP’nin değerli grup başkanvekilinin  konuşmasında ‘Siyasette polemiklerden bıktım’ ifadesinden memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. Çünkü pazartesinden çarşamba gününe büyük bir değişiklik olmuş. Pazartesi günü Özgür beyin ifade ettiği çalışmalara ne hikmetse bugün aksi bir konuşma yaptı. Bi baktık tomalara girdik bir baktık farklı konulara girdi. Polemikler bizim işimiz değil. Net ifadeler kullanıyoruz. Bu mecliste biz defalarca bir konuyu gündeme getirdik ve onun öznesinde konuşmaya çalıştık ancak CHP grubu hep bir geriye götürmeyi ilke edinmişlerdi. Şimdi MHP grup başkanvekilimiz konulara baktığımızda  bir vurgu yapmak isterim. Grupta yapılan konuşma üzerinden konuşma yapmadı, basına yansımış konuşma üzerinden konuşma yaptı. Asıl sorgulayacağınız şey grupta konuşulanların basına yansıması. Sayın Grup Başkanvekilinden ricacı olacağım, kendisi hatip konuşurken ona karşı çok hoş tavır sergilemiyordu. CHP için zor olan, AK Parti neyi eleştirdiyse bir temel dayanağı vardır. Son 1,5 yılımız kaldı. İzmir meselelerini tartışırken lütfen konunun temeli üzerinden tartışalım. Pazartesi günün ki tavrınıza baktığımızda Sayın Tunç Soyer’e göre daha demokratik bir yönetiminiz var. Ancak en demokratik meclis İzmir meclisi dediniz. 3,5 yıl boyunca eylem ve söyleme bakmak lazım. Bu süreç boyunca gündem dışı konuşmalar, dilek ve temenniler ne kadar değişti mecliste. Bugün imzadan sonra bulunma zorunlulukları yok, uğultu çıkarma mecburiyetleri hiç yok. Dinlemeyeceklerse zaten çıkabilirler. Ancak demokratik meclislerde istikrar olur. Eyleme baktığımızda söylem ile uyuşmadığını görüyoruz. Diliyorum ki kalan süreçte bir sistem oluşturma kararı alırsınız” diye konuştu.

ÖZUSLU: İNSANLARIN YAPTIKLARI İLE DEĞERLENDİRMEK GEREKİYOR
İddialar hakkında konuşan Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Yönetmeliğe göre meclis yönetmeye çalışıyoruz. Gündem dışı konuşmalarda 10 dakika süre veriliyor denildi. Gündem dışı konuşmalarda yönetmeliğe göre meclis başkanı söz hakkı verip vermemekte özgürdür deniliyor. Biz böyle bir şey mi yapıyoruz. Gündem dışı konuşacak arkadaşlar söz veriyoruz ve 10 dakikayı aşmamalarını istiyoruz. Maddeler üstünde konuştuğumuzda gruba başkanvekillerinin hak ettikleri süreyi fazlasıyla konuştuklarını söyleyebiliriz. Zaten yapılan tartışmalar ve tutanaklara baktığımızda söylenen her şey söyleniyor. Söz kısıtlaması, ifade edilmemesi gibi bir durum olmadı. İnsanların yaptıkları ile değerlendirmek gerekiyor” dedi.

KÖKKILINÇ: KİM TARAFINDAN SÖYLENİRSE SÖYLENSİN…
Son olarak söz alan CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılıç, MHP’li Şahin ve AK Partili Yıldız’ın sözlerine tepki gösterirken, “Selçuk’taki meclis üyemiz özellikle devlet hastanesini olduğu yerde kirlilikten bahsetti ve molozlardan bahsetti. Ben daire başkanımıza sordum ve kendisinin de böyle bir ihbar aldığını ve orada temizlik yaparak sorunu kaldıracaklarını belirtti. Partimize ve meclis üyelerimize eleştiriler getirdi Hakan Bey. CHP üyeleri laik ve cumhuriyete dönük iradesini her zaman rotaya koymuş, mecliste çoğulcu demokrasinin gerçekleşmesi için elinden geleni yapmış bir gruptan bahsediyoruz. Bu konuda demokratik olmamak ise  meclis üyelerimizin itham edilmesini çok haksız buluyorum. 3,5 yıldır geç saatlere kadar meclis üyelerimiz söz alıp tartışıyorlar. Genel siyasete çekme konusunda bir itham oldu. Ancak bu zaten hayatımızın içinde var. Biz siyasi etik değerlere çok önem veren bir partiyiz. Hiçbir zaman AK Parti’nin içindeki siyasetle ilgilenmedik ve burada dile getirmedik. Ancak CHP’nin kendi içindeki eleştirel yaklaşımlar ve konular ile kendi içlerindeki görüş alışverişlerini her ne kadar basından aldık, dile getirdik, deseler de ben siyasi etiğe yakıştıramıyorum. Basında yer alan haberler tekzip imkanı olan haberlerdir. Kim tarafından söylenirse söylensin CHP’nin kendi içindeki iletişimi hiçbir şekilde bu mecliste gündeme getirilemez” dedi.

 
İzmir'de zehir tacirlerine baskın!
 
Kalın'dan F-16 açıklaması: Olumlu bir adım
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
zülfikar 12 Ekim 2022 Çarşamba 19:39

Kendinden başkasını düşünmeyen bir il başkanı,yakışmıyor CHP ye...

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin tiyatro atölyeleri başlıyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin her yıl düzenlediği tiyatro atölyeleri ...
Su kesintisinde son durum... İZSU'dan detaylı açıklama ve kesintisiz çalışma!
Menemen’in Yahşelli Mahallesinde, GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından ...
Sektörün kalbi İzmir'de atacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde hazır giyim sektörünü buluşturan ...
 
Başkan Kılıç’tan ‘Buca Cezaevi Planı’ için öneri: Ya takas ya kamulaştırma!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Buca Cezaevi'nin planlanma süreci ile ...
İzmir'de iki ilçe Gediz Elektrik mağduru... 12 saatlik kesinti!
Gediz Elektrik’in kazı çalışmaları sırasında patlayan su borusu İzmirlileri ...
Çiğlili çocuklar eğlenerek öğrendi!
Çiğli Belediyesi tarafından, çocukların kişisel gelişimine destek olmak ...
 
Başkan Eriş krizin boyutunu anlattı: Ödemiş'te 35 bin inek kesime gitti!
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, girdi maliyetlerinin artması sebebiyle ...
Soyer'den 'üst düzey' tarım brifingi... Brüksel'de İzmir zirvesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Birliği kentlerinin ...
Bayraklı’da dönüşümün parolası: Kooperatifleşme modeli
Mahalle ziyaretlerini sürdüren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva