HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Mayıs 2013 Cumartesi - 15:49

CHP’nin First Lady’siyle Bornova’da miting gibi kahvaltı

Anneler Günü’ne özel 3 günlük program için İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Bornova Belediyesi’nin konuğu oldu. Kılıçdaroğlu, Bornova’ nın Kavaklıdere Köyü’ndeki kahvaltıda partili ve köylü kadınlarla buluştu. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın Eşi Rana Sındır’la birlikte katıldığı etkinlik miting havasında geçti.

CHP’nin First Lady’siyle Bornova’da miting gibi kahvaltı

İZMİR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İzmirli kadınlar ile Bornova’nın Kavaklıdere köyünde bir araya geldi.

Köy meydanında yapılan kahvaltıya Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve Eşi Rana Sındır, CHP Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı ve MYK Üyesi Düriye Taş, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, CHP Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar ve Eşi Hanife Dündar, CHP Bornova İlçe Kadın Kolları Başkanı Aynur Ateş, meclis üyeleri, partililer ve köylü kadınlar katıldı.


Başkan Sındır ve Eşi Rana Hanım tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, yüzlerce kadının toplandığı köy meydanına alkışlarla girdi. Hep birlikte yapılan köy kahvaltısının ardından Kavaklıdere Köyü Muhtarı Yunus Baycan’ı da yanına alarak konuşan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Selvi Kılıçdaroğlu’nu ağırlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Mitingleri aratmayacak görüntülerin yaşandığı etkinlikte Kadınlara yönelik hizmet ve projelerini anlatan Başkan Sındır’ın sözleri; ‘‘Bornova seninle gurur duyuyor, İşte örgüt işte başkan, En büyük başkan bizim başkan’’ şeklindeki sloganlarla kesildi.



Bornova’da, Kavaklıdere Köyü’nün güler yüzlü, neşeli insanlarıyla birlikte olmanın kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Selvi Kılıçdaroğlu, ‘‘Gönül ister ki anneler sadece özel günlerde hatırlanmasın. Kadınlarla ilgili çok sorunlarımız var. Bunları başında şiddet ve eşitsizlik geliyor. Ancak ben kadınlara güveniyorum. Haklı olduğumuz her konuda direnmeliyiz. İstersek, birlik olursak her türlü sorunun üstesinden gelebiliriz. Bunu geleceğimiz ve çocuklarımız için yapmak zorundayız’’ dedi.

CHP Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı ve MYK Üyesi Düriye Taş, tüm annelerin daha özgürce, halkların kardeşçe yaşadığı, barışın egemen olduğu tam bağımsız bir Türkiye dileyerek, tüm annelerin gününü kutladı. CHP İzmir İl Kadın Kolları Özgün Utku, Anneler Günü haftasını İzmirli kadınlar ile geçiren Selvi Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederken, CHP Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar, AKP Hükümeti’nin 2002 yılından bu yana kadınlara verdiği sözlerin hiçbirini tutmadığını belirtti. Dündar, ‘‘Kadınlarımız baskı altında yaşamasın. Töre cinayetlerine kurban gitmesin. Hepinizin Anneler Günü’nü kutluyorum. Yaşasın emekçi kadınlarımız’’ diye konuştu.



İKİNCİ DURAK URLA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Urla'da Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı.
 
Urla Ada Yaşam Yaşlı Bakım ve Huzurevi'ndeki etkinlikte huzurevi sakinleriyle sohbet eden Kılıçdaroğlu, kadınların Anneler Günü'nü kutladı.

Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "anne" denilince akla kadınların sorunlarının geldiğine işaret ederek, "Çocuk gelinler, kadına şiddet gibi sorunlar... Bu sorunların bir an önce son bulmasını diliyoruz. Kadınların bilinçlendirilmesi de önemli. Kadınlar asla mücadelesinden vazgeçmemeli" diye konuştu.
 
Etkinlikte Kılıçdaroğlu, Hakime Kardaş'a Urla'ya katkıları nedeniyle CHP İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan plaketi verdi.
     
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da kısa bir süre bulunduğu etkinlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası müzik dinletisi sundu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 12 Mayıs 2013 Pazar 01:04

izmirde oy ihtiyacı mı hasıl olmuş?

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kocaoğlu ‘Gözü işte-aklı oynaşta’ya ne yanıt verdi?
Büyükşehir Belediye Başkanı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar’ın ‘Gözü ...
Bademler’de ‘milyonluk’ çiçek bayramı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yoğun tempoda geçen yurtdışı ...
Karşıyaka’nın vizyon projesine yerel yönetim Oscar’ı!
Türkiye’nin Yerel Yönetimlerinin Oscar’ları olarak bilinen ve bu yıl 5.si ...
 
Başkan Şenol’dan gençlere belediyecilik dersi
Lise öğrencileriyle bir araya gelen Başkan Şenol, yerel yönetim konusunda ...
Elele Butik’e büyük destek
Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün bünyesinde bulunan ...
Konak'ta anlamlı Anneler Günü paneli
Konak Belediyesi ve Türk Anneler Derneğinin düzenlediği ‘Anneler Melektir’ ...
 
Özgüven’e ziyaret akını: Son konuk Karayalçın
Osman Özgüven’e ziyaret akını devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı ...
Dünya mutfağı İzmir'de
Uluslararası projelerle İzmir kent yaşamını zenginleştiren Konak Belediyesi, ...
İzmir’de Oryantiring heyecanı
Türkiye’de sporda kazanılan başarılarıyla adını duyuran Konak Belediyesi, ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva