HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Mayıs 2013 Cumartesi - 15:09

Başkan Kocaoğlu ‘Gözü işte-aklı oynaşta’ya ne yanıt verdi?

Büyükşehir Belediye Başkanı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar’ın ‘Gözü işte aklı oynaşta olursa bu iş yürümez’ çıkışına yanıt verdi. Bayraktar’ı 9 yıldır tanıdığını kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Önümüzdeki günlerde kendisini Ankara’da ziyaret edeceğim. Bu konularla ilgili detaylı bir şekilde görüşme yapacağım” dedi. Kocaoğlu ayrıca, Vali Kıraç’ın ataması ve yağmur sıkıntısı hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Kocaoğlu ‘Gözü işte-aklı oynaşta’ya ne yanıt verdi?

EGEDESONSÖZ -  Büyükşehir Belediyesi, Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile 1 milyon liralık çiçek alım sözleşmesine imza atarken, törende Başkan Aziz Kocaoğlu’ndan da önemli açıklamalar geldi.

Hafta boyunca EXPO çalışmaları için yurt dışında bulunan Başkan Aziz Kocaoğlu ayağının tozuyla geçtiği Bademler’de gündemi masaya yatırdı. Başkan Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın bomba etkisi yaratan ‘Gözü işte aklı oynaşta’ sözlerinin yanı sıra, Vali Cahit Kıraç’ın tayini ve sağanak yağmur nedeniyle yaşanan sıkıntılar hakkında da konuştu.

Başkan Kocaoğlu, siyasilerin Büyükşehir’i ve ilçe belediyeleri bombardımana tuttuğunu söyledi. Kocaoğlu, “ “Aka kara demek, kayadan taş koparmak için sürekli kayayı taşlıyorlar. Aslı, astarı olmayan… bazen çok komik, espri konusu olacak konuda konuşuyorlar. Bunlara cevap vermek, negatif şeyleri konuşmak istemiyorum. Ancak zamanı gelince tabi ki konuşacağız, neyi nasıl yaptığımızı, kaç engeli koştuğumuzu anlatacağız. Hepimiz uyanık olmak durumundayız, neyin ne amaçlı yapıldığını bilmeliyiz. Bunu görev edinerek doğruyu çevremize anlatmalıyız. İzmir’i tanımak İzmir’i anlamak, İzmir insanına İzmir insanının gözünde bakmak kolay iş değil. Bu tür manipülasyonlarla vakit geçireceklerine bizim baktığımız nazardan bakarlarsa, İzmir’in ruhunu insanını yaşam felsefesini anlamaya çalışırlarsa, sanıyorum çok daha sağlıklı iş yapmış olurlar. Benim tavsiyem budur. Bu işlere hiç zaman harcamayalım” ifadelerini kullandı.

 
GİTMESİNİ İSTEMİYORDUK
Kocaoğlu, İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın Diyarbakır’a atanması hakkında, “Biz sayın valimizden bir İzmirli vatandaş ve belediye başkanı olarak memnun olduğumuzu her fırsatta ifade ediyoruz. Ancak bu durum merkezi hükümetin takdiridir. Sanıyorum kendisine Diyarbakır’da daha önemli bir görev veriyorlar. Bir şey diyecek halimiz yok. Ama valimizin ayrılmasını istemiyorduk. Kendisine Diyarbakır’da başarılar diliyorum. Kendisini ziyaret edeceğim. Gidişi EXPO’yu etkiler ama telafi edilmeyecek bir etkisi olduğunu düşünmüyorum. Bu çalışmaları bir kurum götürüyor. Sayın Valimizin EXPO’da kazandığı deneyim göz ardı edilemez. O deneyim bu süreçte önemliydi. Bu konular gelen valimize brif edilecektir ve EXPO’ya kaldığı yerden devam edilecektir” diye konuştu.
 
TEDBİRLERİMİZİ ARTIRACAĞIZ
Perşembe günü bastıran ve 1 saat için kenti felç eden sağanak yağmur da Kocaoğlu’nun açıklama yaptığı konular arasındaydı… Kocaoğlu kentte yaşanan büyük sıkıntı hakkındaki soruya,  “İzmir’de yağmurla yoğun bir mücadele içindeyiz. Aldığımız tedbirler var. Yeterli mi, değil. İzmir bu şekilde devam ettiği, küresel ısınmadan yağışlar anormalleştiği müddetçe tedbirlerimizi arttıracağız. Çok şükür biz bütün yağışları bugüne kadar problemsiz geçirdik. Tabi ki yağmur yağacak, belli yerlerde tıkanıklık olacak. 4 milyonluk kentten bahsediyoruz. İzmir’in çoğu yeri deniz seviyesinin altındadır. Mavişehir’i kurtardık, Hollanda’daki gibi pompa sistemi yaptık. Gereken yerlerde yukarıdan denize boşaltmayla çözmeye çalışacağız” diye yanıt verdi.
 
BAKAN’LA GÖRÜŞECEĞİM
Kocaoğlu’nun kuşkusuz en çok merak edilen açıklaması Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın demeci üzerineydi…

Büyükşehir Belediye Başkanı, ‘Gözü işte eli oynaşta’ çıkışına şöyle yanıt verdi: “Ben Erdoğan Bayraktar beyefendiyi, sayın bakanımızı TOKİ başkanlığından bu yana 9 yıldır tanıyorum. Söylediği konularda diyecek lafım yok. Önümüzdeki günlerde kendisini Ankara’da ziyaret edeceğim. Kendi bakanlığı ve bu konularla ilgili kendisiyle detaylı bir şekilde görüşeceğim”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
13 Mayıs 2013 Pazartesi 14:33

AZİZ BEYİ ELEŞTİRMEK ,BAYRAKATRIN HADDİNE DEĞİL BİR BÜROKRATA BAKANA YAKIŞIRMI BÖYLE KAHVEHANE AĞZIYLA SOKAK AVAM AĞZIYLA YORUM YAPMAK ELİ İŞTE GÖZÜ OYNAŞTA NE DEMEK SENİN ELİN NERDE SN BAYRAKTAR TOKİNİN PATRONU DIŞ BORCUMUZU SIFIRLADIK DİYE CAKA YAPIYORSUN AMA.KAÇ GARİBANI EV SAHİBİ YAPTIN BAK SENİN BEĞENMEİĞİN İZMİRİN 2 BAŞKANI ÇAKMUR . VE ÖZFATURA EVKALARDA .İZKENTLERDE YÜZBİNLEERCE AİLEYİ EV SAHİBİ YAPTI SEN İKTİDARDA BİN YIL KALSAN RÜYANDA BİLE GÖREMEZSSİN BUKADAR PROJEYİ

Yorumu oyla      13      7  
TC DEMOKRAT 12 Mayıs 2013 Pazar 11:32

Aziz Kocaoğlu İzmirin Gördüğü Gelmiş Geçmiş EN BAŞARISIZ Belediye Başkanıdır.Sayesinde Türkiyenin SEYYAR SATICILAR CENNETİ Olduk.Kaldırımlar,Meydanlar,Kemeraltı,Kordon Daha Bir Çok Yer İŞGAL Altındadır.EL ARABALI EŞKİYALAR a Hiç Bir Zabıta Dokunamıyor,İşlem Yapamıyor.Otobüsler de Hala Balık İstifi Yolculuğa Devam.Duraklarda Seyyarlar Yüzünden Otobüslere Binilmiyor.Adamın Hiç Bir Şey Umurunda Değil.Yanlız Başına Çıkıp Bir Dolaşsa,Yerin Dibine Girmesi Lazım Ama Nerde Öyle Belediye Başkanı.

Yorumu oyla      24      10  
sak 12 Mayıs 2013 Pazar 11:13

Erdoğan Bayraktar , kanser hastası genç kadının cebine para koyup dilenci yerine koyduğunda nasıl bir insan olduğunu gösterdi.Yönetci ve bakan olarak verdiği zararlar zaten ortada.O ve diğerleri birey bile değiller .Onlar Tayyibin kulları .Kula kulluk eden adam ne söylerse söylesin ,hangi makama oturursa otursun boş.

Yorumu oyla      16      5  
izmir 11 Mayıs 2013 Cumartesi 23:47

ya lütfen gerçekçi olun,aziz başkan hangi akp li bakana cevap verebilir? resmen hakarete uğruyor ama ses çıkartmıyor.bazıları da bunu 'duruş' olarak göstermeye çalışıyor.yapmayın...

Yorumu oyla      16      14  
TC partizan 11 Mayıs 2013 Cumartesi 23:09

AZİZ KOCAOĞLU AVUKATLARI ÇİĞLİDE VATANDAŞA HAKARET YAĞDIRIRKEN BÜYÜK ŞEHİRDE KENDİ MEMURUNA BÜYÜK ŞEHİR GÜVENLİĞİNE SÖYLEDİĞİ SÖZLER YAPTIĞI HAKARETLER CHP MİLLETVEKİLİ SUSAMA SARFETTĞİ SÖZLERİ AKP YE SÖYLEYEMİYOR SÖYLEYEMEZ ON YILDIR AKP YE TAYYİBE MİNNATARLIĞINI SUNAN KİM ANKARAYLA ET TIRNAK GİBİYİZ DİYEN KİM..

Yorumu oyla      22      11  
CHP 11 Mayıs 2013 Cumartesi 22:17

EY AZİZ İZMİR'İN AZİZ BAŞKANI KEŞKE KENDİ PARTİNİN VEKİLİ OLAN SAYIN M.ALİ SUSAM'A DA NAZİK DAVRANIP KÜFÜR ETMESEYDİN DE 2. BÖLGEDEN BİR VEKİL DAHA ÇIKARSAYDIK.

Yorumu oyla      24      7  
efecan 11 Mayıs 2013 Cumartesi 21:54

kentsel dönüşüm adına doğu düzgün proje olmayanları, sadece 2-3 bina yıkanları görmüyorsunuz üslublarına birşey demiyorsunuz da Aziz başkana yükleniyorsunuz. Bravo (!)

Yorumu oyla      17      9  
private35 11 Mayıs 2013 Cumartesi 21:04

Aziz beyin aziz duruşunu tebrik etmek lazım, Önce lafa bakarsın sonra söyleyene, bu çirkin yakışıksız sözler nedeniyle muhatap almamak en iyisi.İzmire hizmet etmeye çağırıyoruz bakanı laf söylemeye değil, Daha kendisi gaziemride iki adet lojman yıkmışken herhalde iş ve oynasş ilişkisi kime daha yakışır anlaşılmıştır.Üstelik tokiyle ilgili yolsuzluğu kendi diliyle söylemişken ki yolsuzlukla giden vatandaşın parası.Kendisi emaneti doğru korumasını öğrensin.

Yorumu oyla      27      26  
izmirli kardesiniz 11 Mayıs 2013 Cumartesi 18:29

kocaoglu bisey söylememis söylemez tabiki çünkü bakanın dediklerinin dogru oldugunu kendide biliyor. eli işte gözü oynasta , yan gelip yatıyor. İzmiri sel götürmüs adamın umrunda değil, bu kafayla izmir köy oldu zaten..

Yorumu oyla      39      30  
egeli 11 Mayıs 2013 Cumartesi 18:12

TC partizan, başkanın ne demesini bekliyosunuz, onlar gibi ağzını mı bozsun, bu cevap verememek veya savunamamak değil olgunca yaklaşmaktır. Başkanın şimdiye kadar iktidara yönelik ağzı bozuk bir ifade duydunuz mu?

Yorumu oyla      25      28  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bademler’de ‘milyonluk’ çiçek bayramı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yoğun tempoda geçen yurtdışı ...
Karşıyaka’nın vizyon projesine yerel yönetim Oscar’ı!
Türkiye’nin Yerel Yönetimlerinin Oscar’ları olarak bilinen ve bu yıl 5.si ...
Başkan Şenol’dan gençlere belediyecilik dersi
Lise öğrencileriyle bir araya gelen Başkan Şenol, yerel yönetim konusunda ...
 
Elele Butik’e büyük destek
Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün bünyesinde bulunan ...
Konak'ta anlamlı Anneler Günü paneli
Konak Belediyesi ve Türk Anneler Derneğinin düzenlediği ‘Anneler Melektir’ ...
Özgüven’e ziyaret akını: Son konuk Karayalçın
Osman Özgüven’e ziyaret akını devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı ...
 
Dünya mutfağı İzmir'de
Uluslararası projelerle İzmir kent yaşamını zenginleştiren Konak Belediyesi, ...
İzmir’de Oryantiring heyecanı
Türkiye’de sporda kazanılan başarılarıyla adını duyuran Konak Belediyesi, ...
TCDD’den Büyükşehir’e alt geçit kontrası!
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, İzmir ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva