HABERLER>POLİTİKA
5 Aralık 2015 Cumartesi - 11:36

CHP Narlıdere'de 'tarihi yarışta' zafer Fırat'ın!

CHP Narlıdere’de ilçe kongresinin fotoğrafı delege seçimlerinde yaşanan skandalla değişti. Mevcut Başkan Esen aday olmazken, muhalefet tam 24 yıl sonra aday çıkardı. Başkan Batur ve ilçe yönetiminin desteğini alan Fırat, muhalefetin adayı Demir'in geride bırakarak yeni ilçe başkanı oldu.

CHP Narlıdere de  tarihi yarışta  zafer Fırat ın!

Yeşim YAVUZER / EGEDESONSÖZ – CHP’de kongre maratonu tam gaz devam ederken, 7 seçimli Cumartesi günü gözler Narlıdere’deydi...

Narlıdere’de ilçe başkanlığı seçimi öncesi dengeler delege seçimleri sürecinde alınan sonuçlar ve yaşanan olaylarla şekillendi. İlçe Başkanı Cafer Esen, Genel Merkez’e kadar taşınan ‘sahte liste’ vakası sonrası yeniden aday olmama kararı alırken, yıllar sonra çift listeyle yapılan seçimlerde muhalefet büyük başarı kazandı.
 
Belediye Başkanı Abdül Batur ve ilçe yönetimi Şahir Fırat isminde buluşurken, 24 yıl sonra aday çıkaran muhalefetin adayı milletvekili aday adayı Ergin Demir oldu.



Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan kongrede 280 delegeden 276'sı sandık başına gitti. Şahin Fırat 155 oyla yeni ilçe başkanı olurken, Ergin Demir 121 oyda kaldı.



CHP Narlıdere'nin Fırat başkanlığındaki yeni yönetiminde Zühal Arabacı, Necla Arda, Haydar Bulut, Yenal Cengiz, Mehmet Doğan, Gençay Kaya, Tülay Kocabıyık, Özlem Mutlu, Hıdır Özdemir, Hanım Pişkin, Suat Sevin, Halil Sürücü, Servet Şahin ve Açelya Uğuz yer aldı. Seçim sonunda Fırat ve Abdül Batur’un yanı sıra Ayşe Arslan, Rahşan Çamtepe, Önder Demirdöven, Dilek Durmaz, Ali Güventürk, Memet Mustafa Karahan, Meltem Kaya, Sırrı Kılıç, Selahattin Özel, Ali Tübek ve Mehmet Türkbay da il kongre delegesi seçildi.

Kaybeden listede kimler vardı?
Demir’in seçimi kaybeden yönetim kurulu listesinde Gönül Selvitopu, Seyyah Erdem, Sefa Dönmez, Zahide Gülten Unutmaz, Merdan Salman, Canan Çal, Fatma Faat, Mustafa Kahraman, Serdar demir, Cemal Kaya, Ulusal Aras, Turgut Yılmaz, İsmail Kılıç ve Metin Tok vardı. 
 
KONGREDE NELER YAŞANDI?

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongrede seçim öncesi 2 aday birbirlerine başarı dilerken, divan başkanlığına Selahattin Özel seçildi.

Delegelerin doldurduğu salonda yapılacak seçimi Belediye Başkanı Abdül Batur'un yanı sıra adı CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ile Ali Yiğit ve il başkanlığı adaylığı konuşulan isimlerden CHP Eski PM Üyesi Hüseyin Saygılı, CHP İzmir Eski Milletvekili Mustafa Moroğlu, Milletvekili Adayı Ülkümen Rodoplu da yakından takip etti.



Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından mevcut İlçe Başkanı Esen'in konuşmasıyla başladı. Birlik beraberlik ve barış mesajı veren Esen, "Selahattin Özel'in divan için ortak aday gösterilmesi kongremizin barış içinde geçeceğinin göstergesidir" dedi. Divan Başkanı Özel de barış mesajları vererek 2 adayı kürsüye çağırdı. Adaylar delegeleri el ele tutuşarak selamladı.



KILIÇDAROĞLU ÜLKENİN TEMİNATI!
Belediye Başkanı Abdül Batur, ülkenin içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek, "1 Kasım'dan sonra ortaya çıkan tablo çok nemli. Ülkesini seven, ülkesi için bir şey yapması gereken ve özellikle sosyal demokrat tabanın birlik beraberlik ve dayanışmayı en üst noktaya çıkarması en önemli eylem olacaktır. Karamsarlığa kapılmadan, ülkenin geleceği ve istikrarı için ve özellikle şu anki ortaçağ zihniyetindeki iktidarın karanlık düşüncelerinin, 2023’teki alternatif cumhuriyeti yaratma çabalarına karşı dimdik ayakta durmalıyız. Hepimize çok büyük görevler çıkıyor. CHP, Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği ayakta kalan tek kurum... Diğer tüm kurumlar, ortaçağ zihniyetindeki kurumlar haline getiriliyor. Tek ayakta duran CHP, ona da sahip çıkmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. Batur ayrıca ifadelerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sahip çıkılması gerektiğini söyleyerek, "Ülkenin teminatı Kemal Kılıçdaroğlu'dur" dedi.



MÜCADELENİN ADRESİ İLÇE ÖRGÜTLERİDİR
Kongrede konuşma yapan diğer isim; İzmir Eski Milletvekili Mustafa Moroğlu örgütlenmenin önemine "Bu partide en zor olan şey ilçe başkanlığı görevidir. Mücadelenin alanı ilçelerdir" sözleriyle dikkat çekti.
 
Moroğlu, “Kötülüklerin sıradanlaştığı bir dünyada ve ölümlerin sıradanlaştığı bir coğrafyada yaşıyoruz. Arkadaşlarımızın birer birer yok olduğunu görüyor, ölülerin bile senin ölün benim ölüm diye ayrıldığı bir Türkiye'de yaşıyoruz. Diyarbakır'da öldürülen polislere 'şehit' denilen, Tahir Elçi'ye 'öldü' denilen bir Türkiye'de yaşıyoruz. O kanallar ve gözlerimiz bize öyle şeyler öğretti ki çocuklarımıza yarışmayı ve önde olmak için birbirlerini ezmeyi öğrettik. Asıl başarı iktidar olmak değil sorunu çözmektir. Yönetmek isterseniz; yoksulları, ayrıştırılan ve öldüren insanları düşünürsünüz. İktidar olmak için ölülere basmayı öğrenirsiniz, iktidar olunca da ellerinizi havaya kaldır 'başardık' dersiniz" dedi.
 


CHP PM Eski Üyesi Hüseyin Saygılı da konuşmasında barış vurgusu yaptı. Saygılı, “Bu karanlığı sadece parlamentoya sıkıştırılmış bir mücadeleyle aşılabileceğine inanmıyorum. Sadece seçtiğimiz vekillerle bu işin altından kalkabileceğimize inanmıyorum. Elbette bu mücadele saygıdeğerdir ama yeterli gelmeyecektir. Ülkemizde bir Kürt sorunu var, her gün gençler öldürülmekte neden konuşmuyoruz. Kaos yaratarak iktidarlarını sürdürüyorlar. Protesto hakkımızı yasal olarak yapmadığımız sürece, dayanışmayı ve alanlara dökülmediğimiz sürece, demokrasimizi hayata geçirmemiz ve onu gelişmemiz mümkün değildir. Özgürlük ve barışın bedeli vardır. Bu bedeli ülkemiz insanı ödemektedir. Özgürlük ve barışın bedelini solcular sosyal demokratlar ve aydınlar ödemiştir" ifadelerini kullandı. Saygılı ayrıca, “Umutluyum, umutlu olmak için de nedenim var. Anadolu toprakları hikayelerle dolu... Zalime zulme karşı geleneği, bizi aydınlatmakta… Saray’dan da IŞİD’çilerden de korkmuyoruz. CHP’nin ilkeleri ve devrimci ruhu ışığa şartlanmıştır” dedi.



‘SALONDA İKTİDAR IŞIĞI YOK’
İzmir Milletvekili Adayı ve Güzelbahçe Eski İlçe Başkanı Ednan Arslan, kongrede özeleştiri yaptı. Salonun beklenen coşkudan uzak olduğunu ve konuşmaların ardından protokolün salonu terk ettiğini belirterek tepki veren Arslan, “Ben karşımda zorla dernek kuruluna getirilmiş gibi üyeler görüyorum. Heyecanı yaratacağız. Bir araya gelip düşüncelerimizi dile getireceğiz, sonra da iktidar olacağız. Ne yazık ki, bu salonda o iktidar ışığı yok. O açından ilçe başkanının işi bundan sonra daha zor. Ben çok daha güzel salonlar, çok daha coşkulu kongreler gördüm” dedi.



Narlıdere İlçe Başkanı Adayı Ergin Demir, heyecanını ifade ederek, “Bu heyecanım, içtenliğim ve samimiyetim sürdüğü sürece devam edecek. Ben, Atatürk’ün iki eseri sayesinde buradayım. Kurduğu Cumhuriyet sayesinde Elazığ’dan çıkıp, okudum, makam mevki sahibi oldum ve şimdi de CHP sayesinde ilçe başkanı olmak üzere karşınızdayım. Solcu bir genç oldum, solcu bir asker oldum ve solcu bir emekli oldum. Siyasete atılma kararını verdiğimde arkadaşlarım, senin gibi düzgün bir insanın siyasette başarılı olması imkansız dediler. Cevabım, ‘siyaseti kirleten biz siyasetçileriz, temizleyecek olan da biz siyasetçileriz’ oldu. Bunun bir örneği karşımızda; kimsenin dürüstlüğünden şüphe etmediği Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu” ifadelerinde bulundu. Kadınlara ve gençlere seslenen Demir, “Kim ne derse desin hiçbir zaman şevkinizi ve hevesinizi kırmayın. Atılmak istiyorsanız, atılın yol alın. İnsanlar sizde o performansı görürse sahip çıkacaktır. Unutmayın korkaklar her gün, cesurlar bir gün ölür” dedi.
 
KİMSENİN ADAMI DEĞİLİM, CHP ADAMI VE NEFERİYİM
Yılmaz Güney’in “Adam olmak bir gruba bir ekibe dahil olmak değil; adam olmak bir duruşa sahip olmaktır” sözünü hatırlatan Demir, “Ben bu duruşa sahip olduğumu düşünmüyorum. Ben hiçbir grubun ve ekibin adamı değilim, CHP’nin adamı ve neferiyim. Bir geçmişim var, bundan dolayı huzurunuzdayım” diye konuştu.
 
KISTAS PARTİYİ İLERİ TAŞIMAK
Tek kıstasın partiyi ileriye taşımak olduğunu ifade eden Demir, bir sonraki seçimde 1 Kasım’daki oy oranı olan yüzde 64’ün altında oy alınması durumunda istifa edeceğini söyledi.



NARLIDERE’DE SİYASİ HUZURU YAKALAYACAĞIZ
Narlıdere’de siyasi huzurun yakalanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Başkan Adayı Şahin Fırat ise partiye artı oy getirmek için geliştirdikleri projeleri şu sözlerle anlattı: Alınacak tüm kararları oy birliği veya oy çokluğu ile alacağız. Mahalle örgütlenmelerine önem vereceğiz. Muhtarlıklarla ivedilikle örgütlenmeyi sağlayacağız. Bunu 1 ay içinde yapacağız. Her mahallenin sorunlarıyla ilgilenen ekipler kuracağız. Bu sorunların çözümü için çalışacağız. En önemli projemiz, herkesin siyaset yapmasının önünü açacağız. Yeter ki CHP şemsiyesi altında siyaset yapmak ihtiyacı hissetsin. Bu siyasal huzursuzluğu tamamen kaldıracak bir proje. Delegeyi ben seçmeyeceğim, bir yerlerde yazmayacak. Her mahalle kendi delegesini kendisi seçecek. Seçilmeyen de beni yazmamışlar ifadelerini kullanmayacak. Demek ki çalışmıyorsunuz, üretmiyorsun. Mahalledeki parti üyesi de seni sistemin dışına itiyor. Bunu uygulamam için hiçbir engel yok. Bunu da göreceksiniz. Sokak arkasında, kapı köşesinde farklı farklı siyasetler yapma ihtiyacı hissetmeyeceksin. İnsanlar görüyor, kimin ne yaptığını ve yapacağını görüyor.”
 
YÜZDE 72 SÖZÜ!
Demir’in ‘Yüzde 64’ açıklaması sonrası Fırat’tan da iddialı bir çıkış geldi. Fırat, “Siz nasıl bakarsanız insanlar da size o gözle bakar. Ben de buradan söz veriyorum yüzde 72’nin altında bırakmayacağım” dedi. Fırat ayrıca “İlçe yönetimini mahalleler belirledi. Biz de onların bu iradesine saygı gösterdik ve cinsiyet kotası hariç aynen aktardık. Ben il delegasyonunu oluştururken ben sade bir parti üyesi olarak, sabahlara kadar mahsenlerde emek verdim. Bu liste Narlıdere CHP örgütünün tercihleridir. Bağımsız ve gerçek özgür iradeyi göreceksiniz” dedi.



İSİM BENZERLİĞİ GERGİNLİĞİ
Kongrede adayların konuşma yaptığı sırada salon kapısı bir anda karıştı. Listeye ilçe kongresi delegesi Kemal Bal yerine eski belediye çalışanı Kemal Bal’ın T.C. kimlik numarası gerginlik yarattı. Tartışma kısa süreli arbedeye dönüştü.

OYLAMA ÖNCESİ LİSTE KRİZİ!
Kongrede oylamaya geçilmeden önce bir de çift liste krizi yaşandı. Ergin Demir ve Şahin Fırat’ın yedek listesinde yer alan bir delege tüzük çıkmazına yol açtı. Delege salonda olmadığından ötürü her iki listeden de düşürülmesi önerisi gelirken, salonda tüzük tartışması yaşandı. Bu esnada seçim kurulundan divan kuruluna uyarı geldi. Oylama işlemine geçilmesi yaklaşık 15 dakika gecikti. Daha sonra taraflar arasında varılan anlaşma gereği, çift yazılan delegenin Fırat’ın listesinden düşürülmesine karar verildi.

 
Jenaratör bozuldu, 18 hasta öldü
 
Baro-üniversite el ele: Başkan Aylanlar ölmesin!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de MHP’li Başkan’dan ‘Oğan’ patlaması: Kafama sıkarım!
Selçuk İlçe Başkanı Görür, MHP’de genel başkanlığa aday olan Oğan’la görüşme ...
Türsen seçime 2 kala noktayı koydu: Aday…
Belediye Eski Başkanı Durak, İl Eski Başkanı Engin, Belediye Başkanı Akpınar ...
Davutoğlu'ndan mesaj yağmuru: Rusya, başkanlık ve Elçi!
Başbakan Davutoğlu, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ...
 
CHP Buca Adayı Kaya: Ortak akıl ve vicdanla hareket ediyoruz
CHP Buca İlçe Başkanlığına adaylığını açıklayan ve çalışmalarını sürdüren ...
Köstem CHP’den istifa etti: Sitem dolu veda
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buca Belediyesi Eski Meclis Üyesi Levent ...
Bahçeli: Saray’da tezek yakılsın!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Hayat boyu ...
 
Dervişoğlu’ndan Bahçeli’ye sert çıkış: Soğuk savaş dönemi…
Akşener'e destek veren MHP eski İzmir İl Başkanı Dervişoğlu, Bahçeli’nin ...
CHP'de ilçe ilçe sandık raporu: Kimler başkan oldu?
İlçe kongreleri hafta sonu yapılacak seçimlerle tamamlanıyor. Cumartesi ...
CHP Karşıyaka Adayı Yıldırım: İktidar ışığı yakacağız!
Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Yönetiminde Örgütlenmeden Sorumlu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva