HABERLER>POLİTİKA
21 Mayıs 2022 Cumartesi - 19:37

CHP Lideri'nden birlik çağrısı: Ülke elden gidiyor!

Hak, hukuk, adalet çağrısıyla CHP, 'Milletin Sesi' mitingi için Maltepe'de toplandı. Konuşmasında halka seslenen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Ülke elden gidiyor, birlikte mücadele etmek zorundayız" dedi.

CHP Lideri nden birlik çağrısı: Ülke elden gidiyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu  Maltepe Miting Alanı'nda vatandaşlara seslendi. Konuşmasının temelinde; birlik, beraberlik, kardeşlik vurgusu olan Kılıçdaroğlu, "Bize ve söylediklerime inanıyorsanız bize katılın" dedi.

İzmir'den büyük bir ekip miting alanında hazır bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Milletvekilleri; Ednan Arslan, Mahir Polat, Murat Bakan, Atila Sertel, Sevda Erdan Kılıç, Bedri Serter, Tacettin Bayır, Belediye Başkanları; Abdül Batur, Ali Engin, Rıdvan Karakayalı, Mithat Tekin, Erhan Kılıç, Mustafa İnce halkın arasından CHP Lideri'ni dinledi.

-İzmir'den İstanbul'a giden CHP örgütünün fotoğrafları için tıklayınız

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar:

"İktidar değişti, hak hukuk geldi diye yetinmeyeceksiniz. Bir hata gördüğünüz zaman eleştirmekten çekinmeyeceksiniz. Biz kazanacağız, söz veriyoruz, biz kazanacağız. Ülkemiz ağır bir buhranın içindedir. Bu ekonomi adaletsiz yönetimin sonucudur. Enflasyon yükseldi, onlar emeklilere tek bir zammı dahi çok görüyor.  En değerlilerimizi kaybediyoruz, gençlerimiz yurt dışına gitmek istiyor. 550 bini gitti bile. Onların hamasi söylemlerinden de, yalanlarından da bıktık. Ağızlarını açtıklarında 2053, 2071, Almanya bizi kıskanıyor, maddelerde gizli anlaşmalar var. Bunlar yalan. Uzun süredir söyleyecekleri elle tutulur hiçbir şey kalmadı artık. Uzun zamandır değişim rüzgarları esiyor. Türkiye değişime hazır. 

Kollarımızı sıvayıp hemen çalışmaya, ekonomiyi yeniden inşa etmek zorundayız. Kul hakkı yiyenlerin kim olduğuna bakmadan kafalarına inmek zorundayız. 


Biz 5'li çetelerin kurduğu düzeni bozacağız. Bunlara, mafyalara, baronlara ses çıkarmayanlar, iyilikte yarışan belediyelerimize baskı kuruyorlar. Ama belediye başkanlarımız, bütün kumpasları aşarak halka hizmetlerini sürdürüyor. 

İki kadın gazeteci, sadece işlerini yaptıkları için tehdit ediliyor.

Kendini derin devlet olarak ilan edenlere olur da bu onurlu gazetecilerin tırnağına zarar gelirse siz kendinizi unutun. 

Ben suçla mücadeleye inanıyorum. Bunların hepsini toplumdan söküp atmaya inanıyorum. Ülkeye gelen sığınmacıların ülkelerine geri gönderilmeleri gerektiğine inanıyorum. Bu sınırları koruyamayanlar devleti yönetemezler. Devletimiz artık bu yükü taşıyamıyor. Bu nedenle gitmek zorundalar. Davulla, zurnayla, kardeşçe göndereceğiz. Biz ırkçılığa karşıyız. Asla bu temiz milletin alnına bir kara leke sürülmesine asla izin vermeyeceğiz. OBİT teşkilatını kuracağız. Suriye'ye Orta Doğu'ya barış getireceğiz. İlkemiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta Barış Dünyada Barış' ilkesidir. Herkese, 84 milyona 'Ülke elden gidiyor, birlikte mücadele etmek zorundayız' diyorum. Tıpkı Atatürk'ün önderliğinde kazandığımız gibi, eski tartışmaları bir tarafa bırakıp mücadele etmek zorundayız. 

Biz birlikte iktidar oluyoruz. Ve ben iktidar olduğumuzda asla değişmeyeceğim, ben neysem oyum! Kibar olmayı, dinlemeyi, anlamayı değiştiremem. İyi insan olmayı zayıflık olarak gösterenler,bir yüzükle yola çıkıp bugün milletin celladı haline geldiler. Kendi celladınızı seçmeyin. Vicdanımızı dinlemek zorundayız.

CHP'de geçmişte şöyle yaptı böyle yaptı diyorlar. Evet hatalar oldu. Biz hatalarımızdan ders çıkarmasını bilen bir partiyiz. Allah şahidimizdir ki kendimizi geliştirmek için çok çaba harcıyoruz. Tam anlamıyla mükemmel olmasak da mükemmel bir göreve talibiz. İşsizlere iş sağlamak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bölgesinde saygın bir ülkeyi yeniden inşa etmek. Bu söylediklerimize inanıyorsanız, akıllı bir ekonomi yönetimi istiyorsanız, Silivri korkusu olmadan konuşmak istiyorsanız, Harp Akademisi öğrencileri serbest bırakılsın istiyorsanız, eğitime ve sağlıka güzel bir bütçe ayrılsın istiyorsanız, 128 Milyar doların kime satıldığını öğrenmek istiyorsanız, ödediğiniz vergilerin nereye gittiğini öğrenmek istiyorsanız, asgari ücretli açlığa mahkum olmasın istiyorsanız bize katılın. Çocuklarınızın geleceğini düşünürsenız bize katılın."

 
Erdoğan: Geleceğe yine omuz omuza yürüyeceğiz
 
İzmir'de futsal rüzgarı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 21 Mayıs 2022 Cumartesi 22:01

Sayın genel başkan,belediye başkanları sizi ziyaret etmekten başka işleri yok,şimdi de mitingler ile zaman kayıbı oluyor,iktidar partisi yıpranmış gidiyor,sizde boş zaman diliminde göstermelik işler yapmaktan görevlerinizi yapmıyorsunuz,belediyeler gerçek işlerini bırakıp kimi cumhurbaşkanı adayı olarak kamuoyuna şirinlik maskesi ile deklare ediyorlar kimi temizlik ve imar işlerini bırakmışlar ziraat gibi söylemleri bir hayli çok ama ne ürün ne de mahsülü var göstermelik işler,en ufacık bir depremde binalar yıkılıyor,manda yoğurdunu siz de tüketiyorsunuz iktidarda aranızda hiç fark yoktur,halk anasını babasını ziyarete gidemiyor siz partililer uzak yakın fark etmeden toplanmak adına keyif yapıyorsunuz lütfen seçimler geliyor hizmet yapın ve veriniz artık tıpış tıpış oy vermek olmayacak...

Yorumu oyla      10      5  
sezarın hakkı sezara 21 Mayıs 2022 Cumartesi 20:37

güzel bir miting. sanatçılar . gerçek sanatçılar da orada. hele ki Mansur yavaş sahneye çıktığında çığlıklar yükseldi. Buda Kemal beye yeteri kadar mesaj vermiştir diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      12      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Babacan: Milletin cebindeki parayı erittiler
DEVA Partisi, Demokrasi Meydanı'nda yapılması valilik tarafından engellenen ...
AK Parti İzmir'de önemli zirve… Eski başkanlar bir araya geldi!
‘Dünden Bugüne Yol Arkadaşlarımızla İstişare ve Değerlendirme Toplantıları’ ...
İngiltere Başbakanı Johnson ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İngiltere Başbakanı Johnson ile görüşmesinde, ...
 
'Türkiye'de 54 bin 300 tatbikat yapacağız'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu yılın ''Afet Tatbikat Yılı'' olduğunu ...
'Kolombiya ile ticaret hacmimiz ikiye katlandı'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kolombiya ile 2021'de ticaret hacmimiz ikiye katlanarak ...
Faik Öztrak'tan SADAT açıklaması
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ...
 
MHP'li Şahin ilk kez Soyer'i hangi konuda takdir etti?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 3 yıllık performansına ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na tepki
Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri temel atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı ...
CHP mitingine katılacak partiler belli oldu
CHP'nin Maltepe'de yapacağı "Milletin Sesi" mitingine kısa bir süre kaldı. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva