HABERLER>POLİTİKA
20 Mayıs 2022 Cuma - 16:03

MHP'li Şahin ilk kez Soyer'i hangi konuda takdir etti?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 3 yıllık performansına en sert eleştirilerde bulunan Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Büyükşehir Belediyesi'nin beğendiği sadece bir çalışmasının olduğunu söyledi. Şahin Ramazan ayı kapsamında verilen iftar yemekleri ve erzak paketlerinin hoşuna gittiğini belirterek "CHP'nin iftar yemeği vermesi hoşuma gitti. Şu kadar kişiye de ramazan paketi gönderdik demiş. Bozuk saat bile günde 2 kez doğruyu gösterir" dedi.

MHP li Şahin ilk kez Soyer i hangi konuda takdir etti?

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in göreve gelmesinin ardından Cumhur İttifakı üyelerinden sık sık 'icraat' eleştirileri gelirken, yerel yönetimlere karşı en sert tepkiler Milliyetçi Hareket Partisi'nden gelmişti.

AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi birçok programda yan yana gelip karşılıklı teşekkürler ederken, CHP ile MHP'nin hiçbir programda yan yana gelmemesi ve selamlaşmaması dikkatleri çekmişti. Büyükşehir'in çalışmalarına yönelik 'Hiç mi iyi bir şey yok' sorusuna MHP'li isimler 'Olsa söyleriz' yanıtını vererek tepki gösterirken, SONSÖZTV'ye katılan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin 3 yıl aradan sonra ilk kez Büyükşehir'in bir çalışmasını takdir ettiklerini vurguladı.

CHP'NİN İFTAR YEMEĞİ VERMESİ HOŞUMA GİTTİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 3 yıllık döneminde beğendiği hiçbir çalışmanın olup olmadığı yönündeki soruya yanıt veren Şahin, "İyi bir şey gördüm... Bu kadar bizi kandırmasını, güzel sözlerle İzmirlileri uyutmasını söyler de iyi bir şey demez isem ayıp olur... Paylaşımlarına yazmış, 'Ramazan boyunca şu kadar kişiye iftar yemeği verdik' demiş. CHP'nin iftar yemeği vermesi hoşuma gitti. 'Şu kadar kişiye de Ramazan paketi gönderdik' demiş. Bozuk saat bile günde 2 kez doğruyu gösterir... Ben zor zamanımızda insanımıza hizmetin yanındayım. Bunlar dışında bir çalışma görmedim. Görürsem söylerim. 3 yılda devlet katkısı 38 milyon TL. 12 milyar TL'de borçlanmış toplam 50 milyar... Ben bu paranın çok daha faydalı yerlerde kullanılabileceğini düşünüyorum. Bunların bu parayı nasıl nereye harcadığı görünmüyor... Sadece çöp alan, otobüs çalıştıran, yolların tamiri yapan bir belediye dışında bir şey görünmüyor. Biz yatırım yapan, yol yapan, trafiği rahatlatan bir belediye istiyoruz. Ancak böyle bir şey görmüyoruz" ifadelerini kullandı.

KARŞIMIZDA PAGOS CEPHESİ VAR
Cumhur İttifakı'nın karşısında 'Pagos' cephesi diye adlandırdığı partilerin olduğunu dile getiren Şahin, "Genel Başkanımız adını koymuş... Bizim ittifakımız Cumhur İttifak'ı… Karşımızda Pagos cephesi var. Bunu her toplantıda görüyoruz. Herkes bunun ne anlama geldiğini anlıyor. Pagos cephesi; İP ile CHP'nin, HDP'nin , PKK'nın nasıl iç içelik yaşadığını görüyoruz. Bunu İzmir Belediyesi'nde görüyoruz" diye konuştu.

FERASET SAHİBİ İZMİRLİLER BUNU GÖRMÜYOR MU?
Kullanılan ifadelerin kime yönelik olduğunun sorulmasına üzerine konuşan Şahin, "Bireysel bir olay değil, her şeyi kastediyorum... İzmir'de, Yunan'ın denize döküldüğü yerde Agamemnon ismini verecek kadar Rum sevdalısı bir belediye ve bunlara destek veren İP'in birlikteliğini görüyorum. HDP, İP ve CHP bir arada. Feraset sahibi İzmirliler bunu görmüyor mu?" diye sordu.

CHP'LİLER İLE HDP'LİLERİN KUCAKLAŞMASINI GÖRMÜYOR MUYUZ?
Bazı alanlarda İYİ Partili isimler ile Milliyetçi Hareket Partili isimlerin yan yana geldiğinin hatırlatılması üzerine 'Arkadaşlarımız rahatsız oluyor' çıkışında bulunan Şahin, "Birçok arkadaşımız bundan imtina etti ve utanıyor. Giden arkadaşlarımız böyle bir birliktelikten utanıyor. Mecburi olarak orada bulunmak zorunda olanlar bile... HDP ile CHP birlikte mi? Birlikte. İP'liler ile HDP'lilierin kucaklaşmasını, CHP'liler ile HDP'lilerin kucaklaşmasını görmüyor muyuz? Belediyedeki HDP ağırlığını görmüyor musunuz? 'İP'liler belediyeye 50 adam koyacak diye böyle bir zulme neden göz yumuyorlar?' diyorum. Ne alıyorlar da ses çıkarmıyorlar? Benim bildiğim 3 yıldır İBB'ye 6 bin kişinin üzerinde çalışan alınmış. Bunların kaçı İP'den kaçı HDP'den kaçı CHP'den? Benim baktığım bu... İP İl Başkanı 60 kişiden bahsetti... 60 kişi için mi sustun?" sorusunu sordu.

BUNLARI SÖYLEYEBİLEN VAR, SÖYLEYEMEYEN VAR
İYİ Parti'ye geçenlerin pişman olduğunu ve bunu kendilerine ilettiklerini belirten Şahin, "İstifa edip bize gelen de var orada kalıp 'Özür dilerim hata etmişim' diyenler de... Son 1-2 aydır ilçelerden bize geçen arkadaşları ben yayımlıyorum zaten. Yüzlerce, binlerce var... Bunları söyleyebilen var, söyleyemeyen var. Özür dileyip hata etmişim diyor insanlar... Hata etmişim diyene ne diyebilirsin ki kucak açmaktan başka..." diye konuştu.

Kendisinin partisi için sadece bir il başkanı mı olduğunun sorulmasını yanıtlayan Şahin "Ben il başkanıyım desem yanlış olur. Ben 30 yıldır bu şehirde hizmet eden, teşkilatın mutfağında çalışan hizmetkarım. Şimdi de onların hizmetindeyim" ifadelerini kullandı.

BİZLERE İNSAN MUAMELESİ BİLE YAPMIYORLAR
Muhalefet tarafından sıkça dile getirilen 'bağımsız' vurgusuna değinen Şahin, "Yargı canları isteyince bağımsız, istemeyince bağımlı mı oluyor? Koca bir yargıya böyle bir suçlama yapmak kadar abes bir durum yok. Onların yargılarını biz biliyoruz... Onların yargıları vardı; Tunç Soyer'in babasının 12 Eylül savcısı olduğu; bize, insana ve Türk Milliyetçilerine nasıl baktığını biliyoruz. Mahkeme tutanaklarını buradan okusam utanırlar. Bizlere insan muamelesi bile yapmıyorlar" dedi.

NİYE MİLLET BAHÇESİNE KARŞILAR?
CHP'yi projeler üzerinden eleştirirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Çeşme Projesi hakkındaki tutumu üzerine konuşan Şahin, "Bunlar Çeşme'de 20 milyar dolar yatırım yapılacak diye daha önce görüş alıp bir araya gelirken, şimdi hayır olmaz diyorlar... Ben o zaman da olumlu görüş vermelerine şaşırmıştım. Bizim yaş kuşağımız… CHP millet bahçesi, havalimanı, yol, santral yapılmasına karşı. CHP'nin Türkiye'de baraj yapımına bile karşı olduğunu gördük. CHP her şeye karşı. Böyle güzel kelimeler kullanarak açıklama yaptıklarına bakmayın. Niye millet bahçesine karşılar? Havaalanına karşıydılar, 'Şimdi havaalanı pistlerini bozmayın' diyorlar. Niye bozulmasın? Bunlara cevap vermiyor CHP" ifadelerini kullandı.

İlk başta CHP'li isimlerin projeye destek verdiğini nereden bildiğinin sorulmasına da yanıt veren Şahin, "Bütün odalar ve iş insanları heyecanlandı yatırımdan kaynaklı. Ancak CHP karşı çıktı. Neden? Alan betonlaşacakmış… Çeşme'ye şu kadar yeşil alan kazandıracak bir şey yapacağız deseler ona da karşı çıkarlar" dedi.

HADİSELER BAKTIĞINIZ YERE BAĞLI
Çeşme Projesi'ni desteklediklerini de vurgulayan Şahin, "Hadiseler baktığınız yere bağlı. Bir yerden bakarsanız, burası bozulmasın derler. Millet bahçesine de raporu veren aynı kişiler... Biz destekliyoruz projeyi. Bu ülkenin yatırım yapılmasına, insanların evlerine ekmek götüreceği bir işin yapılmasına niye karşı olalım? Her geçen gün nüfusu artan bir ülkeden, refah payı artan ve daha fazlasını isteyen devletten ve koca ülkeden bahsediyoruz. Gelişmeyip aynı mı duracağız? Durarak nasıl bu insanları doyuracağız? Bunların niyeti ne? Çalışmayalım bir şey yapmayalım mı?" diye sordu.

İBB DEPREM HEYKELİNDEN BAŞKA BİR ŞEY YAPMADI
İzmir'de yaşanmış olan deprem sonrasında Büyükşehir Belediyesi'nin sadece deprem heykeli yaptığını ve rapor hazırladığını vurgulayan Şahin, "Deprem 30 Ekim 2020'de oldu İzmir'de. 1 yıl 7 ay oldu. İBB deprem adına ne yaptı? Ben Tunç Soyer'in paylaşımlarına baktım. 2 Mayıs 2022'de bir paylaşım yapmış... 19 ayda raporu çıkarmışlar ancak. Dirençli evlerde huzurla oturacağız demişler. Ne yaptınız ki nerede oturacaklar?  19 ayda İBB deprem heykelinden başka bir şey yapmadı. Bir heykel yaptı bir de rapor çıkarmış. Allah razı olsun. Raporu çıkardı ya alayımız kurtuldu! Günah be kardeşim! 4 güzel kelime ile bunu bize yedirip beğeni almak ancak İzmir'e özgü bir şey olur" ifadelerini kullandı.

LÜTFEN İNANMAYIN!
Yüzülebilir körfez iddiası hakkında ise yapılan bazı açıklamalara tepki gösteren Şahin, "Hani körfezde yüzecekti 3'üncü yılında? Tunç Soyer geçen hafta paylaşım yapmış canlı sayısını had safhada arttığını, tür çeşitliliğinin arttığını söylemiş... Yüzülebilir körfez hedefine adım adım ilerlendiği belirtilmiş... İnsan Allah'tan korkar ya. Soyer, 3 yıldır körfezde ne yaptın da temizlendi körfez? Bizi kandırıyor bu adam. Çok güzel yeni yeni kelimeler buluyor. Öyle naif kelimeler buluyor ki… Depremsellik, mikro bölgelendirme, mikrobiyolojik iyileşme… Böyle ilginç kelimeler ile bizi kandırıyor bu adam. Vatan ve millet sevgisinde hiç tereddüt yaşamayan CHP'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum: Lütfen inanmayın. Yemeyin bu sözleri. Bunlar yalan. Körfezdeki suçu da Gediz'de buldu. Kirlilik oradan buraya mı geliyor yani? Bizi kandırmasınlar" dedi.

DAVAYI TAKİP EDECEĞİZ
Gaziemir'de tartışmalara neden olan kentsel dönüşüm ile ilgili de kooperatife dikkat çeken Şahin, "Kooperatif konusu uzun bir konu... Bunu sadece Aktepe-Emrez'de küçük bir model ile yapıyorlar. Biz bunların daha büyük alanları kapsamasını istiyoruz. 6366 sayılı alanlarda belediye kendi şirketleri ile 4734 sayılı kamu ihale kapsamına girmeden protokol ile inşaat yapma yetkisi var. Bu yetkiyi İBB yanlış yerde yanlış alanda kullanıyor. Orada kooperatif kuruyorsun ancak 1 tane o bölgenin insanı yok. Orada kooperatif kuruyorsan, o bölgenin insanlarından oluşmalı. Başarılı olur ama neye ve kime hizmet ettiği belli olmayan bir hizmet olur ona bakmak lazım. Milli Emlak'a ait 800 bin metrekare alanı İBB 12 bin TL'ye almış. Buna da 3 emsal vermiş ve bin 200 konut çıkıyor. Bunu da kendi atadığı 7 kişiden oluşan kooperatife veriyor. Bu dairelerin kazancı belediyeye verilse de belediye o bölgede başka bir şey yapsa eyvallah. Burada bölgeden kimsenin bulunmadı küçücük bölgeye yönelik bir çalışma yapıyor. Orada 10 bin konutluk alan var neden tamamını yapmıyor diye soruyoruz biz de... Orada farklı bir konu var ve bu sebeple dava açtık. Davayı takip edeceğiz" diye konuştu.

 
'Tokatçı' antrenör hakkında federasyondan açıklama
 
Şampiyonlar Ligi'nde sahne alacak kişi belli oldu
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Otogar metro ne oldu? 21 Mayıs 2022 Cumartesi 10:13

Adam sürekli aynı şeyleri söylüyor.

Yorumu oyla      2      3  
tabela partısı 21 Mayıs 2022 Cumartesi 00:49

çeşme projesı hakkında bişi bılmıyorsun ıktıdar ne derse ona ıyı dıyorsun..derdınız sadece meclıste kalmak izmiri düsündüğünüz yok..

Yorumu oyla      2      3  
SOKAK 20 Mayıs 2022 Cuma 16:21

Allah aşkına ve de yine Allah aşkına... Bugün banka kazançları açıklandı. Ve bazıları 35 kat kâr elde etmiş. Biz sokaktakilerde 100 kat fakirlerdik. Neden bunları konuşmuyorsunuz Sayın ŞAHİN. NOKTA

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na tepki
Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri temel atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı ...
CHP mitingine katılacak partiler belli oldu
CHP'nin Maltepe'de yapacağı "Milletin Sesi" mitingine kısa bir süre kaldı. ...
İsveç Dışişleri Bakanı'na PKK yanıtı
İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, ülkesinin PKK'yı Türkiye'den sonra terör ...
 
Kılıçdaroğlu: Rüşvet yiyenlerin hep karşısında oldum
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur'da üye katılım töreninde ...
Metin ÖNEY yazdı... Erkendi, geçti…
Metin ÖNEY yazdı... Erkendi, geçti…
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle buluştu
Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen "Kütüphane Söyleşileri" kapsamında gençlerle ...
 
AK Parti'de Özkan'ın görevi sona erdi
AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın görevi sona erdi. Özkan'ın yerine ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere mesaj
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal Türküleri Lansmanı ve Temsilci ...
Yunanistan'ın 'Pontus' açıklamalarına sert tepki
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Yunanistan makamları tarafından mesnetsiz ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva