HABERLER>POLİTİKA
4 Aralık 2021 Cumartesi - 13:55

CHP Lideri Mersin'den seslendi: İktidar olacağız

CHP, 'erken seçim' çağrısıyla Mersin'de ilk mitingine çıktı. TL'nin dolar karşısındaki değer kaybıyla birlikte CHP 'erken seçim' çağrısıyla sahaya indi. Kılıçdaroğlu, "Sizlerin desteği ile iktidar olacağız" dedi.

CHP Lideri Mersin den seslendi: İktidar olacağız

CHP 'Milletin Sesi' sloganıyla ilk mitingini Mersin'de saat 13:00'de başladı. 

'Eren Kış-6' (Mercan Dağları) Operasyonu'nda Mersinli Astsubay Üstçavuş Celil Mutlu'nun yaşamını yitirmesi nedeniyle miting alanında müzik yayını yapılmayacağı öğrenildi. Kılıçdaroğlu, alandaki yurttaşların "Tayyip istifa" sloganlarına, "Onun istifa etmesine gerek yok, göndereceğiz onu" ifadeleriyle yanıt verdi.

Mitinge, İzmirli belediye başkanları ve milletvekilleri katılım sağladı.

İZMİRLİ BAŞKANLAR TAM KADRO MERSİN'DE

Kılıçdaroğlu'nun satır başları şöyle: 
"Herkesin şunu çok iyi bilmesini isterim. Bizim kitabımızda umutsuzluk yok. Az önce kardeşlerim konuştu. İçim dağlanarak izledim. 21. yüzyılın Türkiye'si bunu hak etmiyor. 20 yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar. İki üniversite bitiren işsiz geziyorsa bu ayıp kime ait? Türkiye'yi bu ayıpta çekip çıkaracağız.

TÜİK rakamları üzerinden, emekli, asgari ücret, memur yani milyonlarca kişinin aylığını düşük rakamlar üzerinden belirlemeye çalışıyorlar. Bu işin uzmanları da hesap yaptılar, akademisyenler. TÜİK yüzde 3, hocalar yüzde 9 belirliyorlar. Yüzde 21 diyor TÜİK, hocalar diyor yüzde 58. Hangisi doğru?

İlk kez Türkiye tarihinde milletvekilleri bir yere giderken önümüze duvar ördüler. Mersinlilerin ve bütün Türkiye'nin huzurunda açık ve net söylüyorum, sizin duvarlarınız vız gelir bize. Vesayetin dün ne olduğunu bütün dünya gördü. Sarayın emrine giren memurlar devlet memuru değildir. Asgari ücretlinin, memurun, emeklinin hakkını savunmak sadece benim görevim değil, hepimizin görevi, ortak görev.

"İKTİDAR OLACAĞIZ"
Sizlerin desteği ile iktidar olacağız. İlk 1 hafta içinde çiftçinin bankalara, tarım kredi kooperatiflerine borçlarını sileceğiz. Traktörü, hayvanları asla haczedilmeyecek. Ziraat Bankası çiftçi dostu bir banka olacak. Mersin'in umut meydanından söz veriyorum. Çiftçiyi bu milletin efendisi yapmak, benim boynumun borcu olacak. Aynı şeyi esnaf için de yapacağız. Faize karşıysan neden bu faizler var, neden silmiyorsun? İktidar olduğumuzda ilk işlerden birisi esnaf bakanlığını kurmaktır, esnafın da yüzü gülecek. Halk Bankası'nı bir esnaf bankası yapacağız.

"EYT'LİLER HİÇ MERAKLANMAYIN"
Atama bekleyen öğretmenler, engelliler, kadro açığı olan sağlık çalışanları, EYT'liler hiç meraklanmayın. Parayla pulla işimiz yok, saraylarla köşklerle işimiz yok, bizim işimiz vatandaşın huzuru, bereketi, sofradaki bereketi. Bunu yapacağız.

Bütün kadın kardeşlerime sesleniyorum. Kim suç işlediyse, iyi hal, kravat, bunu bırakacağız. İstanbul Sözleşmesi'ni bir hafta içinde yürürlüğe koyacağız.  

"AKP VE MHP'YE OY VEREN KARDEŞLERİM..."
Herkesin şunu bilmesini isterim. Geçmişte AKP, MHP'ye oy veren kardeşlerime de seslenmek isterim. Dönem kavga dönemi değil. Birleşme, beraber olma dönemidir. Sorun memleket, bayrak sorunudur. Beraber olmak zorundayız. Türkiye'nin birliği, kalkınması, bölgesinde güçlü devlet olarak hiç kimseye karşı boyun eğmeden yürüyebilmesinin yolu beraber olmaktır. 

"BİZİM FAKİRLİĞİMİZİ DOLAR BARONLARINA SATMAK İSTİYORLAR"
Türk Lirası'nı pul yaptılar. Bulgaristan karşısında bile yerlerde sürünen bir para oldu. Türk Lirası'nı yeniden hak ettiği yere getirmek boynumuzun borcudur, herkes bunu bilmeli. Bu iktidarın görevi, yeni politika milleti fakirleştirmek. Fakirliğimizi dolar baronlarına satmak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz"

"DEĞİŞİM RÜZGARLARI ESİYOR, GELİYOR GELMEKTE OLAN"
Değişim rüzgarları esiyor artık Türkiye'de. Buna karşı durmak mümkün değildir. Hangi duvarı örerlerse örsünler, halk varsa bitmiştir. Milletin sesi tüm Türkiye'de. Hiç meraklanmayın, göreceksiniz Erzurum'dan, Hakkari'den, Kars'tan, Ardahan'dan, Tekirdağ'dan göreceksiniz. Halkın adalet, hak istediğini göreceksiniz. Duyar mı bunu saray? Ey saray duy diyeceğiz. Geliyor gelmekte olan diyeceğiz. Beraber söyleyeceğiz. Selam olsun, geliyor gelmekte olan"

 
Başkan Çerçioğlu: Kadın dostu kent, kadın dostu ülke
 
Büyükşehir'den "engelli dostu kent" adımı: İşitme engelli çocuklara eğitim desteği!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
haydar haydar 5 Aralık 2021 Pazar 22:26

yazık ki ülkemizde muhalefet sizlere kalmış. biraz iktidarı zorlayan bir muhalefet olsa ülke kimbilir nerelerdeydi. sadece laf ve şovsunuz.

Yorumu oyla      3      3  
Lombak 4 Aralık 2021 Cumartesi 20:10

Metin Feyzioğlu genel başkan olsun. Belki.

Yorumu oyla      2      3  
yorumcu 4 Aralık 2021 Cumartesi 19:25

chp nin bu kafayla iktidar olacağına genel başkan bile inanmıyordur :)

Yorumu oyla      3      3  
Vatandaş 4 Aralık 2021 Cumartesi 17:39

Sayın genel başkan,şimdiye kadar bütün seçimlerde aynı şeyleri söylemeye devam ediyorsunuz,ne seçim kazandınız ne de bu partinin başından gittiniz,cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP oy kazandıran adamıda kurt kuzu örneği gibi yediniz,gerçi o adamda kırk yıllık partisini bırakıp gitti o da bu partiye yanlış yaptı,sayın genel başkan son yerel seçimlerde 11 büyükşehir belediye başkanları alındı diye havaya erken girdiniz ama onlarda sizin çok koruduğunuz koltuğu alma modunda olduğunu bilmeyen yoktur sizde biliyorsunuz ama bilmezlikten gelip rabbi yes sir masalını dinlemeye devam ediniz...

Yorumu oyla      3      3  
örgüt 4 Aralık 2021 Cumartesi 15:40

ekremi imam oğlu yok görünmedi hiç

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Nasır İzmirlilere müjdeyi verdi... Kentsel dönüşüme katkı sağlayacak!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır bir yıl içinde İzmir'in en büyük ...
MHP İzmir'de toplu rozet töreni
Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) toplu katılımlar devam ediyor. Geçtiğimiz ...
Kemal ANADOL yazdı... CHP ne yapmalı?
Kemal ANADOL yazdı... CHP ne yapmalı?
 
Yıldırım, İzmir depremini hatırlattı: Belirsizlik yönetilemez!
Balıkesir’de konuşan AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, "İzmir'de ...
Kılıçdaroğlu'nun TÜİK ziyaretine tepki
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ...
'2030 Engelsiz Vizyon Belgesi' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuya engelli öğretmen ataması töreninde konuştu. ...
 
CHP eski İzmir Milletvekili'ne hapis cezası
CHP'nin eski genel başkan yardımcısı ve eski İzmir Milletvekili Zeynep ...
CHP'li Purçu'dan engelliler için kanun teklifi
3 Aralık Dünya Engelliler Günü; 1992 yılından bu yana Birleşmiş Milletler ...
CHP Lideri Kılıçdaroğlu TÜİK'te: İçeri alınmadı!
Twitter'dan açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye İstatistik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva