HABERLER>POLİTİKA
3 Aralık 2021 Cuma - 16:43

Yıldırım, İzmir depremini hatırlattı: Belirsizlik yönetilemez!

Balıkesir’de konuşan AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, "İzmir'de geçen 30 Ekim'de deprem oldu. 117 vatandaşımızı kaybettik, 1 yıl içinde gidenleri geri getiremedik ama kalanların acısını dindirecek tedbirler aldık. Evlerini yaptık ve kendilerine teslim ettik. Seller oldu, yangınlar oldu, bunların hepsini yönetebildik ancak belirsizlik yönetilemez" dedi.

Yıldırım, İzmir depremini hatırlattı: Belirsizlik yönetilemez!

AK Parti Genel Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Balıkesir'de ziyaretlerde bulundu, açılışlar yaptı. Bigadiç ilçesinde, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Balıkesir milletvekilleri ve çok sayıda kişinin katıldığı törende Binali Yıldırım, Kızılay tarafından sürdürülen '81 İl, 81 Anaokulu Projesi' kapsamında yapımı tamamlanan Hatice Koç Kızılay Anaokulu'nun açılışını yaptı. Yıldırım, buradaki konuşmasında, "Bir zamanlar neyi konuşuyorduk? ‘Kız çocuklarımız okula gidemiyor’, ‘Okuma konusunda fırsat eşitliği tam sağlanmıyor’, ‘Kırsalda bazı yavrularımız eğitimden mahrum kalıyor’. Bugün bunlar geride kaldı. Elhamdülillah alfabe okuryazarlığımız hemen hemen tamamlandı ama şimdi artık dijital çağdayız. Şimdi bir de bilgisayar okuryazarlığı var. Bilgi toplumunun bir ferdi olmak artık bilgisayar okuryazarlığından geçiyor. Elhamdülillah, o da gençlerimiz sayesinde oluyor. Biz dijital göçmeniz, onlar dijital yerli. Bizi bu çağa taşıyacak olan da bizim yavrularımız. Şimdi okul öncesi eğitim çok önemli. O yüzden bu anaokulu ve buna benzer hizmetler çok anlamlı” dedi. 

Son yıllarda dünyanın düzeninin değiştiğine değinen Yıldırım, İzmir'de meydana gelen doğal afetlerden bahsederek şu ifadeleri kullandı:

"Dünyanın düzeni değişti, ‘Çivisi çıktı’ derler ya hakikaten öyle. Bu bir kriz değil, bu bir belirsizlik. Krizi yönetmek mümkün; tedbir alırsınız, bir yangın, bir felaket, bir deprem. Nitekim İzmir'de geçen 30 Ekim'de deprem oldu. 117 vatandaşımızı kaybettik, 1 yıl içinde gidenleri geri getiremedik ama kalanların acısını dindirecek tedbirler aldık. Evlerini yaptık ve kendilerine teslim ettik. Seller oldu, yangınlar oldu, bunların hepsini yönetebildik ancak belirsizlik yönetilemez. Şu anda karşı karşıya olduğumuz şey sadece Türkiye değil, dünya olarak belirsizliktir. Belirsizlikle ilgili o kadar büyük sorunlar var ki ne kadar zengin olursanız olun, ne kadar güçlü ülke olursanız olun, topu topu yarım gramlık bir mikrop bütün dünyayı dize getiriyor. Bununla karşı karşıyayız. Yarının, 1 haftanın, 2 ayın, 6 ayın, 1 senenin bizi nereye götüreceğini de kimse bilmiyor. Asıl problem de burada başlıyor. Belirsizlik olunca belirsizliğin yönetimi imkansız. O yüzden bu zor günleri daha çok birbirimizle dayanışma, daha çok birbirimizle empati yaparak birlikte zorlukları aşmaya bakacağız. Bunlar da gelip geçecek. Bu zorlukların da üstesinden geleceğiz. İhtiyacımız olan birbirimize olan sevgimiz, dayanışmamız. Zorlukları paylaşarak azaltacağız, mutlulukları da paylaşarak artırarak yolumuza devam edeceğiz. Küresel olarak yaşanan bu zorlukları istismar etmeye kalkanlara ve buradan nemalanmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.”

 
Kılıçdaroğlu'nun TÜİK ziyaretine tepki
 
Tasmasız gezdirilen pitbull spor yapan kadına saldırdı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yönetim Bilimi 3 Aralık 2021 Cuma 17:56

O yönetene göre değişir. Yönetmek öngörülü olmaktır.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'nun TÜİK ziyaretine tepki
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ...
'2030 Engelsiz Vizyon Belgesi' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuya engelli öğretmen ataması töreninde konuştu. ...
CHP eski İzmir Milletvekili'ne hapis cezası
CHP'nin eski genel başkan yardımcısı ve eski İzmir Milletvekili Zeynep ...
 
CHP'li Purçu'dan engelliler için kanun teklifi
3 Aralık Dünya Engelliler Günü; 1992 yılından bu yana Birleşmiş Milletler ...
CHP Lideri Kılıçdaroğlu TÜİK'te: İçeri alınmadı!
Twitter'dan açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye İstatistik ...
Ekonomide yol haritasını açıkladı... Çin'i örnek verdi!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kurmaylarına ‘ekonomide yeni dönem yeni ...
 
Dışişlerinden 'Osman Kavala' açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin, Avrupa İnsan ...
YİK, Paris Anlaşması gündemiyle toplandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ...
Tanju Özcan'dan Cumhurbaşkanı'na destek, CHP'li Öztrak'a tepki
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Milli kurtuluş savaşında faiz indirme ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva