HABERLER>POLİTİKA
30 Eylül 2018 Pazar - 11:41

CHP Lideri ittifak stratejisini anlattı!

Belediye meclisi adaylarını 'fermuar sistemi' ile belirlemeye hazırlanan CHP’nin listelerde; bir genç, bir kadın, bir erkek adaya yer vereceği öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun 'ittifak' için "Bazı yerlerde belediye başkanı bizden, yardımcıları diğer partilere yakın isimlerden olabilir" dediği belirtildi.

CHP Lideri ittifak stratejisini anlattı!

CHP’nin Bolu Abant’taki kamp programının ikinci gününde, yerel seçim hazırlıkları konuşuldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığındaki toplantıda, milletvekillerinin çoğunluğu, belediye başkan adayları belirlenirken, parti örgütünün ve kamuoyunun görüşünün alınmasını, “katılımcı” bir politika izlenmesini talep etti. Milletvekillerinin ardından konuşan Kılıçdaroğlu’nun ekonomideki gelişmeler konusunda, “Krizden çıkışın olduğunu anlatmak ve halkın umudunu kırmamak lazım. Topluma çözüm önerileriyle gitmek zorundayız. Her milletvekili arkadaşım sorumlu ve görevlidir. Sahaya çıkın, kahvehanelere gidin, ev ev gezin dolaşın. CHP’lilerin olmadığı yerlere gidin, vatandaşı dinleyin. Partimizin çözüm önerilerini anlatın” dediği belirtildi.

EKONOMİK GELİŞMELER HALKA ANLATILACAK
Bu çerçevede, milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinden oluşacak heyetlerin bir kez daha ekonomik gelişmeleri halka anlatmak üzere görevlendirileceği, Parti Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığındaki Ekonomi Masası’nın da düzenli olarak basın açıklaması yapacağı kaydedildi.

Kılıçdaroğlu’nun belediye meclisi adaylıklarında gençler ve kadınlara öncelik tanınması gerektiğini belirterek, “İl örgütleri anlaşsın. Belediye meclis üyeliklerini alanında uzman olan gençlere ve kadınlara emanet edelim” dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun belediye meclis adaylıklarında, bir genç, bir kadın, bir de erkek olmak üzere bir “fermuar sistemi” uygulanabileceğini söylediği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun belediye başkan adaylarının nasıl belirleneceği konusunda ise, “Parti örgütü ne derse o olur. Örgüt bir aday üzerinde uzlaşsın hemen açıklayalım” dediği ifade edildi.

"HEPİNİZDEN ETKİN MUHALEFET İSTİYORUM"
Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kılıçdaroğlu’nun yeni yasama dönemindeki Meclis çalışmalarına ilişkin olarak ise “Meclis’i işlevli kılmalıyız. Hepinizden etkin bir muhalefet istiyorum. Artık çoğunlukta değiller” dediği kaydedildi. Ak Parti ile MHP arasındaki ittifakı da değerlendiren Kılıçdaroğlu’nun, “CHP’den korktukları için ittifak yapmak zorunda kalıyorlar” yorumunu yaptığı kaydedildi. Kılıçdaroğlu’nun, milletvekillerinden gelen “ittifak” soruları üzerine ise, “Partiler arasında ittifak olmayacak, tabanla birlikte hareket edeceğiz. Bazı yerlerde belediye başkanı bizden, başkan yardımcıları diğer partilere yakın isimlerden olabilir” dediği öğrenildi.

VEKİLLERE SORDU
Toplantılarda, milletvekillerine içerisinde bir dizi sorunun olduğu formlar dağıtıldı. Formlarda, “Belediye başkanlarının halka mesajı ne olmalı?”, “Belediye politikaları nasıl belirlenmeli?” gibi sorular yer aldı. Böylece, yerel seçim hazırlıkları ile bir süre sonra açıklanacak Yerel Seçim Strateji Belgesi’ne ilişkin milletvekillerinin katkılarının alınması amaçlandı.

"BELEDİYECİLİK BİZİM İŞİMİZ"
Kampta Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, sunum yaptı. Sunumda, 2011 yılından bu yana gerçekleştirilen seçimlere ilişkin sonuçlara ilişkin veriler yer alırken, 2014 seçimlerinde, az farkla kaybedilen ve kazanılan belediyeler ayrı bir kategoride değerlendirildi. Sunumda, “Araştırma” ve “iletişim” olmak üzere ikiye ayrılan çalışma alanlarına ilişkin şu bilgiler yer aldı:

- Araştırma İzleme Sabit Ekibi: Saha araştırmaları yürütecek ve rakip partilerin söylemlerinin ve CHP’nin aday adaylarının seçmen üzerindeki etki analizini çıkaracak.

- Veri ve Durum Yorumlama, İçerik Üretme ve Dinamik Yorumcular: Bu ekip ise araştırma ekibinin ürettiği verileri, parti politikaları ve seçim stratejisi filitrelerinden geçirerek yorumlayacak, alternatif fikirler üretecek.

- İletişim Ekibi: Diğer iki ekipten gelecek veriler ışığında çalışmalar yapacak. Bu verileri siyasi mesaja, farklı toplum gruplarının diline uygun hale getirecek.

Toplantıda, ekonomi üzerinden, “AK Parti’nin Türkiye’yi yönetemediği” vurgusunun yapılmasının faydalı olacağı belirtildi. Görevlerinden istifa eden AK Partili belediye başkanlarının durumuna da vurgu yapılarak seçmene, “Siz seçiyorsunuz, onlar görevden alıyorlar” diye seslenilmesi konusunda da uzlaşmaya varıldı. Toplantılarda, kampanya sloganları da konuşuldu. “Belediyecilik bizim işimiz” söyleminin öne çıktığı belirtildi.

 
Ünlü oyuncu hayatını kaybetti!
 
Konak'ta 'Paylaşan Kentler' buluşması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'den adaylara 'yeni imaj' önerisi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başkanlığında gerçekleştirilen MHP ...
Başkan Yücel'den AK Partili o isimlere sert sözler!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Menemen’de düzenlenen ...
Başkan Yücel'den net talimat: Adaylık açıklayanlar bir an önce görevi bırakmalı!
İlçe başkanları toplantısının içeriğine dair konuşan İl Başkanı Yücel, ...
 
AK Partili Kırkpınar: 15 Temmuz üniversitelerde kürsülerde araştırılmalıdır
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, 15 Temmuz darbe ve işgal ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Can Dündar bir ajandır
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier tarafından resmi törenle karşılanan Cumhurbaşkanı ...
AK Partili Kaya: Kocaoğlu’nun aday olması bizim için büyük avantaj!
İzmir Milletvekili Kaya 2019 yerel seçimleri hakkında konuşurken, “Aslında ...
 
MHP Karşıyaka aşure dağıttı
Kültürel etkinlikleriyle göz dolduran MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı, Aşure ...
'2001’e göre daha ağır bir krizle karşı karşıyayız'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Abant'ta gerçekleştirilen CHP TBMM ...
İYİ Parti, İzmir’i neden açıklamıyor?
Geçtiğimiz haftalarda 54 ile başkan atayan genel merkezin İzmir için herhangi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva