HABERLER>POLİTİKA
22 Kasım 2011 Salı - 20:26

CHP'li vekiller Meclis kürsüsünü işgal etti

CHP milletvekilleri, Grup Başkanvekili Muharrem İnce öncülüğünde Meclis kürsüsünü işgal etti.

CHP li vekiller Meclis kürsüsünü işgal etti

ANKARA - Meclis’te işgal eylemi yaşandı. Oturumu yöneten AK Partili Grup Başkanvekili Mehmet Sağlam’ın, CHP Grup Başkanvekii Muharrem İnce’ye küfür ettiği iddiası, tutanaklarla doğrulandı.
 
Bunun üzerine Sağlam’dan özür dilemesi istendi, Sağlam özür diledi ancak 30-40 kadar CHP’li milletvekili, Muharrem İnce’nin çağrısı üzerine Meclis kürsüsünü işgal etti.
 
Genel Kurul'da, Muharrem İnce, yerinden ayağa kalkarak, Sağlam'a hitaben, ''Sayın Başkan, burada sinkaflı bir söz ettiniz. Televizyonları izleyenler bizden çok daha rahat duyuyor. Şu anda Facebook ve Twitter'de bununla ilgili yorumlar yapılıyor. Sizin ağzınızdan böyle bir laf çıktı mı? Umarım çıkmamıştır'' dedi.
 
Sağlam, bunun üzerine birleşime ara verdi. Aranın ardından tutanakları okuyan Sağlam, ''Şahsıma yakışmayan bir sözün ağzımdan çıktığı belli oluyor. Böyle bir sözün ağzımdan çıkmaması gerekirdi. Özür diliyorum'' dedi.
 
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, bu sözler üzerine tüm CHP milletvekillerini kürsünün etrafında toplanmaya çağırdı. İnce'nin ayrılana kadar eylemi sürdüreceklerini belirtmesi üzerine Sağlam, birleşimi kapattı.
 
TIME’DAKİ ERDOĞAN FOTOĞRAFI
Bu arada, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın Başbakan Erdoğan'ın kapak olduğu TIME dergisini TBMM Genel Kurulunda göstermesi, tartışmaya neden oldu.
 
Genel Kurul’da söz alan Çıray, Başbakan Erdoğan'ın kapak olduğu TIME dergisini göstererek, ''Şu derginin kapağındaki ruh halini herkesten önceden gördüler. Her gerçek sanatçı gibi malzemesinin ruhuna, gerçek karakteri nüfuz etmiş. Bu fotoğrafta cumhuriyetimizin kurucu liderlerini karalamak için, var olan karanlık bakışları yakalamış. Bu fotoğraf zorba bir ruhun portresidir. Bu karanlık bakışların ardındaki zorbalığı teslim olmayacağız'' dedi.
 
BUNDAN SONRA BÖYLE
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, bazı milletvekillerinin, akıllarından ve dillerinden rahip cübbesini hiç düşürmediklerini belirterek, ''Ne kadar düşkünsünüz rahip cübbesine? Burası Müslüman bir ülke, örnek vereceksen oradan ver'' diye konuştu.
 
CHP'li Çıray'ı kastederek, ''Burada eleştiri yapılabilir ama burada bir konuşmacı Başbakan'a hakaret ettiği zaman aslında kendi genel başkanına hakaret yapıyor. Biz de aynen bir misliyle mukabele edeceğiz. Hakaret etmeyeceğiz ama acıtacağız'' diyen Canikli, CHP'lilerin latf atması üzerine, ''Tarz ve yöntem olarak bundan sonra böyle'' dedi.
 
KILIÇDAROĞLU’NUN SSK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Canikli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu 1992 yılında, İstanbul Göztepe Hastanesi genel onarım inşaatını davetiye usulü ile hemşehrisi olan Ali Özcan'ın sahibi olduğu Yapı Üretim A.Ş'ye, 21 milyar 304 milyon lira karşılığında verdiğini kaydetti.
 
İşin ancak 1998'te bittiğini ve bitiş rakamının da 466 milyar liraya çıktığını belirten Canikli, ''benim genel başkanımdan hesap sorabilmen için önce kendi genel başkanından bunun hesabını sorman lazım'' dedi.
 
Canikli, Tunceli Sağlık Meslek Lisesi inşaatının da 1993'te gene davetiye usulü ile 23 milyar liraya Tunceli'li bir müteahhide verildiğini ve 1997'de 195 milyar liraya tamamlandığını söyledi. Nurettin Canikli, ''Takiye deniliyor. 9 yıldan beri iktidardayız. Var mı öyle bir şey? Yok. Bunlar unutulmuştu ama tekrar gündeme getirildi. Takıye anlamına gelecek en ufak bir icraatımız yoktur'' dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP heyeti operasyonla ilgili ilk açıklamayı yaptı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonunu ardından İzmir’e ...
'Habur savcısının neden geldiği anlaşıldı'
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İl Başkanı Av. H. Tugay Şen, 22 ...
Kılıçdaroğlu İzmir'deki operasyon savcısına yüklendi
Grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu hükümete ...
 
Balbay: Bu işkenceyi görmenizi istiyorum
Balbay, "Zorlayarak bu salondaki sanıklardan bir terör örgütü ortaya çıkarılmaya ...
CHP'li milletvekillerinden operasyona sert tepki!
Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik şok polis baskını ve 42 kişinin gözaltına ...
Büyükşehir operasyonu AK Parti’ye de sıçradı
CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ikinci polis baskınında ...
 
CHP operasyona çok sert tepki gösterecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan son operasyon parti yönetimini ...
CHP'li İnce: ''Ben hükümeti yıkmak istiyorum''
CHP’li İnce, Oda TV iddianamesini hazırlayan savcıları sert bir dille ...
Bayır'ın Ankara raporu hazır!
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, genel merkeze sunacağı raporu hazırladı. ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva