HABERLER>GÜNCEL
18 Kasım 2020 Çarşamba - 17:33

CHP’li vekil Mart'tan bu yana yaşanan ölümleri açıkladı: İzmir için kahreden haber!

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, İzmir'de koronavirüs salgınına ilişkin Egedesonsöz'e açıklamalarda bulundu. Adıgüzel, "Mart ayından beri İzmir'de koronadan ölen vatandaşlarımızın sayısı 1705... Bugün, 43 kişi hayatını kaybetti. İzmir, Ankara'nın önüne geçti, ikinci sıraya yükseldi" dedi.

CHP’li vekil Mart tan bu yana yaşanan ölümleri açıkladı: İzmir için kahreden haber!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, ulusal bir televizyon kanalında İzmir'in koronavirüs karnesini açıkladı. Adıgüzel'in ifade ettiği rakamlar, İzmir'de korku yarattı. Egedesonsöz'e, verilerin doğru olduğunu, İzmir'in koronavirüs vakaları açısından üçüncü sıradayken ikinci sıraya yükseldiğini anlatan Adıgüzel, "Bu rakamları, pandeminin en yoğun olduğu mart, nisan aylarında bile görmemiştik. İzmir'de yaşanan depremin, bu artışta büyük rolü olduğunu düşünüyorum" dedi.

ÜÇ İLDE VEFAT SAYISI, TOPLAMDA 14 BİN 819

Açıkladığı rakamların, İzmir Büyükşehir Belediyesi Cenaze İşleri Şubesinin resmi verileri olduğuna işaret eden CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, şunları söyledi:

"Aynı bilgileri İstanbul için de aldım, Ankara için de aldım. İstanbul'da dün 164, Ankara'da 38 kişinin öldüğünü söyleyebilirim. İzmir'de,  Mart ayından bu yana covid testi pozitif olmuş ve vefat etmiş kişi sayısı, dün akşam itibariyle 1705'tir. Bunlar Sağlık bakanlığının doktorları tarafından onaylanmış, başhekimleri tarafından bildirimi Sağlık bakanlığına yapılmış rakamlardır. Defin için gönderilmiş kesin rakamlardır bunlar. Bu rakamlar, sadece pozitifler... Bir tıbben pozitif olmayıp, temaslı olduğu için hayatını kaybedenler var. Onu da hesaba katarsak, facia ortaya çıkıyor. Üç ilimizde yaşayan insan sayısı 25 milyon. İstanbul'da koronadan ölenlerin sayısı, 10 bin 334... Sağlık bakanlığının Türkiye için verdiği 11 bin 704 rakamının neredeyse tamamı İstanbul için zaten. Ankara için 2780, İzmir için 1705.. Üçünü topladığınızda zaten 14 bin 819 yapıyor."

İNSANLARI REHAVETE SOKAN, SAĞLIK BAKANININ KENDİSİDİR

"İnsanlara rehavete kapılıyorsunuz, maske kullanmıyorsunuz, dikkat etmiyorsunuz, demek, Sağlık bakanının görevi değil. Niye? Çünkü insanları rehavete iten kendisidir. Sanki bir şey yokmuş gibi davranıyor. Bunu niye yapıyorlar? Bu, bunların politikası, biz bu işi iyi yönettik, dünya bizi kıskanıyor, meselesi. Halbuki bu rakamları ortaya koyduğunuz zaman, dünyanın en kötü ilk dört ülkesi içinde oluyoruz. Kötü bir durumdayız. Bunu ortaya dökünce insanlar ne talep edecekler? Önlem alın, mesela tam kapatın. Tam kapatma yapmaları lazım ,baştan beri söylüyoruz. Bunlar tam kapatmayı, sağlık için yapmıyorlar. Bunlar kapatmayı, veriye bilgiye yapıyorlar. Bu tablonun özeti bu. Gerçek rakamları ortaya koyduğunuzda evlerine kapanan insanlar devletin kendine sahip çıkmasını isteyecek. Sosyal devlet 15 gün vatandaşına bakabilmeli. Bunlar hazırda bir şey bırakmadıkları için kara gün paralarını bile yandaşlara garanti dolar ödemeli firmalara aktardıkları için, elde avuçta bir şey yok. O yüzden ne yapacaklar? Durumu ufak gösterip milletin bu işleri talep etmesini, kargaşa çıkmasını istemiyorlar. Bu tür öngörülerde haklı çıkmak istemiyorum ama sonuçta bir yandan bilim insanıyım. Ben Eylül ayında dedim ki, salgının başında Ankara, İstanbul ve İzmir geliyordu, yaz ayı içerisinde Anadolu'ya yayıldı. Çünkü insanlar bağına bahçesine köyüne gitti. Eylül ayında dedim ki, dönüş başladı dikkat. Batıya, İstanbul, İzmir, Ankara dikkat edelim. Zaten vardı vakalar, deprem de tuzu biberi oldu."

 
Başkan Soyer'den Buca Cezaevi yorumu: Ortak akılda buluşuruz!
 
Büyükşehir Belediyesi 'Afet Bilim Kurulu' oluşturdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer'den Buca Cezaevi yorumu: Ortak akılda buluşuruz!
Buca Cezaevi'nın yıkılmasıyla ortaya çıkacak 74 dönümlük alanın nasıl ...
İzmir'de 7'nci kattan düşen kadın kurtarılamadı!
İzmir'in Buca ilçesinde, bir apartmanın 7. katından düşen kişi yaşamını yitirdi. 
Nedim Demirağ toprağa verildi
Hürriyet Gazetesi'nin 17 yıl Ege Bölge Temsilciliği'ni yapan ve ardından ...
 
Müdürden öğretmene saldırı olayını kınadılar
Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube'nin yaptığı eylemde, Menemen'de öğretmen ...
CHP'li vekilden flaş iddia: Dün İzmir'de 50 kişi koronavirüsten öldü!
CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Tele1'de katıldığı "Gün Ortası" ...
Kılıçdaroğlu'nu tehdit eden Çakıcı'dan yeni açıklama!
Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ...
 
AK Partili Dağ: Deprem sürecinde bazı CHP'liler kirli siyaset yaptı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Henüz ...
Ceset torbası verip, 'siz indireceksiniz' dediler!
Kadıköy'de koronavirüs hastası 87 yaşındaki bir kişi, evinde hayatını ...
İzmir'deki pastanede 'yalınayak' hırsızlık... Derin uyku telefondan etti!
İzmir'in Konak ilçesinde, sandalyede uyuyakalan pastane sahibinin cep ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva