HABERLER>POLİTİKA
6 Şubat 2023 Pazartesi - 11:36

CHP’li Torun’den ‘deprem’ açıklaması: Tüm belediyelerimiz seferber oldu!

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7,4 büyüklüğündeki deprem ile ilgili partisinin genel merkezinde basın açıklaması düzenleyen CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Genel Başkanımız hemen MYK'yı topladı ve bölgedeki valilerle, belediye başkanları ile irtibat halinde oldu. Ülkenin 4 bir yanından belediye başkanlarımız da teyakkuza geçti. AFAT önderliğinde tüm belediyelerimiz seferber olmuş durumda. 10 ilimize yardım ulaştırmak için yoğun çaba içindeler. Şu an 174 araç, 818 personel ile deprem bölgesine destek sağlıyoruz” diye konuştu.

CHP’li Torun’den ‘deprem’ açıklaması: Tüm belediyelerimiz seferber oldu!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen MYK toplantısının ardından kameraların karşısına geçen CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Kahramanmaraş’ta gerçekleşen deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP OLARAK HAREKETE GEÇTİK
Tüm belediyelerin teyakkuzda olduğunu belirten Torun, “Bu sabah acı bir olayla uyandık. Gerçekten zor bir gün Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,4 büyüklüğündeki deprem 10 ilimizi etkiledi. Deprem haberini alır almaz CHP olarak harekete geçtik. Genel Başkanımız hemen MYK'yı topladı ve bölgedeki valilerle, belediye başkanları ile irtibat halinde oldu. Ülkenin 4 bir yanında belediye başkanlarımız da teyakkuza geçti. AFAT önderliğinde tüm belediyelerimiz seferber  olmuş durumda. 10 ilimize yardım ulaştırmak için çaba içindeler. Şu an 174 araç, 818 personel ile deprem bölgesine destek sağlıyoruz. Bu yardımların arasında 45 yardım kurtarma aracı, iş araçları, gıda destekleri bulunmakta. 8 mobil mutfak bölgeye gönderilmiştir. Bu rakamlar her an artmaya devam ediyor. Hazırlıklarını tamamlayan belediyelerimiz araçlarını göndermeye devam ediyor. Belediyelerimiz  ve örgütümüz ayrıca evleri yıkılan ya da ağır hasarlı olan vatandaşlarımızın çevre illere yönlendirmek için gerekli çalışmaları yürütüyorlar” ifadelerini kullandı.

10 İLİMİZDE BÖLGEDEYİZ
Kılçdaroğlu’nun tüm süreci takip ettiğini vurgulayan Torun,“Genel başkanımızı yürütülen çalışmaları an ve an takip ediyor. Sürekli bilgilendirme yapıyoruz kendisine. Olağanüstü bir gayret içindeyiz. Vatandaşlardan istediğimiz kamu görevlilerine yardımcı olmalı ve hasarlı binalara girmemeliler. Gün dayanışma günü. Hep birlikte yaralarımızı saracağız. Şu anda MYK üyelerimizin her biri farklı bir ile görevlendirildi. Bir koordinasyon içinde elimizden geldiğince çalışacağız. Önceliğimiz göçük altından vatandaşlarımız çıkarmak. Ardında binalarına girmeyen vatandaşlarımızın da gerekli ihtiyaçlarını karşılamak içinde seferberliğimiz başlattık. Belediyelerimiz süratle olay yerlerine intikal ediyor. Acımız büyük. Ancak bunu da dayanışarak atlatacağız. İnşallah can kaybımız artmaz. Göçük altındaki vatandaşlarımız bir  an önce kurtarılır ve tüm çabamız da 10 ilimizde bölgedeyiz” diye konuştu.

 

 
Altay'da görev sırası kaleci Eren'de
 
Müstakil ev alev alev yandı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alp kılıç 6 Şubat 2023 Pazartesi 20:02

izmir konak belediyeside dahil mi 4 ay önce çevre il müdürlüğünden kentsel dönüşüm için izin istedik deprem risk raporu için 3 aydır belediye dosyayı inceleyip bize bilgi bile vermediler sevk etmedi isterseniz bilgi ve belgeleri gösteririm hangi yüzle kaqmpanya açıyorsunuz yardım için sen önce deprem risk raporu için kendi belediyene bak bizde chp ye yo veriyorduk şimdi adınızı duymak istemiyoruz

Yorumu oyla      6      3  
Vatandaş 6 Şubat 2023 Pazartesi 16:12

Sayın genel başkan yardımcısı Seyit Torun,deprem bölgesi için yardıma koşmayan bir Allahın kulu yok içimiz kan ağlıyor elbette ki belediyelerde bu konuda gerekenler sonuna kadar yapacaktır gün birlik ve beraber olma günüdür...

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Şahsım aleyhine kampanya var
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aydın'da gençlik buluşmasına katıldı. Erdoğan, ...
AK Partili Dağ: Bu Mayıs'ta bir başka bahar yaşayacağız!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'in Bayındır ilçesinde ...
Bahçeli'den, konsoloslukların kapatılması açıklaması
MHP lideri Bahçeli, Tekirdağ'da "Aziz Milletim Sıra Sende" temalı açık ...
 
'Beşli çetelerden bütün o paraları alacağım'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin üye katılım töreninde ...
Meclis'te bu hafta EYT mesaisi
TBMM Genel Kurulu, bu hafta Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili ...
Bakan Kurum müjdeyi verdi: Şimdi sıra İzmir'de!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İlk Evim projesi ...
 
Sürekli'den meslek odalarına Şehir Hastanesi tepkisi: Art niyet taşır!
AK Partili Sürekli, Şehir Hastanesi açılışının yakın bir tarihe ertelenmesine ...
Sarıgül, Manisa'da partililerle buluştu
Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Manisa'da ...
Şentop: Başkanlık sistemi yeni bir tartışma değil
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Üsküdar Valide ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva