HABERLER>POLİTİKA
17 Ağustos 2020 Pazartesi - 10:43

CHP'li Sındır: Muhtarlarımız vatandaşın dert ortağıdır, değer verin!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Tire’de Muhtarlarla bir araya geldi, Millet İttifakı olarak ilk genel seçimlerde iktidar olacaklarını ve Parlamenter Demokrasiyi güçlendirerek yeniden kuracaklarını söyledi.

CHP li Sındır: Muhtarlarımız vatandaşın dert ortağıdır, değer verin!

Tire CHP İlçe Başkanı Hakan Şenoyar ve Tire İyi Parti İlçe Başkanı Yüksel Şenyurt’la beraber Tireli muhtarlara seslenen Sındır, “Millet İttifakı olarak ilk genel seçimlerde iktidar olacak, parlamenter demokrasiyi güçlendirerek yeniden kuracak ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun her fırsatta dile getirdiği Türkiye’nin 5 temel sorunu olan demokrasi, eğitim, dış politika, toplumsal barış ve ekonomiye kalıcı çözümler üreteceğiz. Muhtarlar, yurttaşlarımız için çözüm odağı ve dert ortağıdır. Mahallenin, mahallelinin sorununu en iyi onlar bilir. Bu sebeple sosyal yardımların muhtarlar aracılığıyla yapılması gerekir” dedi.

“DEMOKRASİNİN İLK KURUMU”
Sözlerine muhtarların yerel yönetimlerin temel direği ve yerelde demokrasinin ilk kurumu olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Sındır, “mahallesini tanıyan, sorunları bilen ve yerel demokrasinin yapı taşı muhtarlarımızdır. Kentlerimizin, köylerimizin mahallelerinde vatandaşlarımızın sorunlarını en iyi bilen, yaşam alanlarımızın kılcal damarlarına nüfuz edebilen kişiler yine muhtarlarımız. Muhtarlık seçimleri yüzde 100 saf demokrasi seçimidir. Çünkü muhtarlar hiçbir partinin, logosunu, amblemini kullanmadan kendi adıyla çıkar ve vatandaş seçimini yapar. Fakat seçimlerde nasıl ki belediye meclis üyeleri için oy pusulası varsa muhtar adayları içinde aynı oy pusulaları olmalı. Birçok seçim bölgesinde muhtar adaylarının isimlerinin yazılı olduğu kağıtların diğer adaylar ya da diğer adayların destekçileri tarafından seçim kabininden alınıp götürüldüğü şikayetlerini aldık” dedi.

“GÖSTERMELİK TOPLANTILARDA BİTİNCE İKTİDAR MUHTARLARI UNUTTU”
Muhtarların vatandaşlar için çözüm odağı ve dert ortağı olduğunu ifade ederek sözlerine devam eden Sındır, “Bir mahalleye bir yatırım yapılacaksa önce muhtarın görüşünün alınması gerekir çünkü vatandaşın en kolay ulaştığı, derdini, sıkıntısını, talebini anlatabildiği kişi muhtarlarımızdır. AKP iktidarı muhtarlarımıza yeterli, desteği ve önemi vermiyor. Sarayda yapılan göstermelik toplantılarda bitince iktidar muhtarları unuttu. Özlük hakları sorunları başta olmak üzere kalıcı yerleri olmayan muhtarlarımız var, her sorunda ilk onların kapısı çalınıyor ama bir sekretaryaları bile yok. Hiçbir ödenekleri ve bütçeleri yok. Muhtarlar, yurttaşlarımız için çözüm odağı ve dert ortağıdır. Mahallenin, mahallelinin sorununu en iyi onlar bilir. Bu sebeple sosyal yardımların muhtarlar aracılığıyla yapılması gerekir. Tüm muhtarlarımızın Meclis’te sesleri olmaya, sorunlarını gündeme taşımaya devam edeceğiz. Muhtarlarımız vatandaşın dert ortağıdır, değer verin” dedi.  

“İKTİDAR OLACAĞIZ”
Millet İttifakı olarak Türkiye’nin parlamenter demokrasiye yeniden dönüşünü sağlayacaklarını ifade eden Sındır şöyle konuştu: “yapılacak ilk yerel seçimlerde Millet İttifakı olarak hem parlamentoda nitelikli çoğunluğu sağlayacağız hem de Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağız. Ve sonrasında güçlü bir parlamenter demokratik düzen için anayasa değişikliğini gerçekleştireceğiz. Rejim değişti Türkiye her geçen yıl, ay hatta gün daha kötüye gitti. Çiftçimiz, esnafımız, köylümüz, emeklimiz, işçimiz, memurumuz ne yazık ki sayelerinde açlık ve sefalete terk edildi. Türkiye’nin dört bir yanında yaptığımız ziyaretlerde görüyoruz ki yurttaşlarımıza artık yeter diyor. İlk genel seçimler Türkiye için bir kırılma noktası. Milletimizin egemenlik haklarının elinden alınıp, tek adam rejimine devredilmesine dur diyecek, bu karanlık dönemi sonlandıracağız. Türkiye'nin demokratik ve uygar dünyadan uzaklaştırılmasına, yanlış politikalar ve bireysel çıkarlar nedeniyle toplumun ayrıştırılmasına son vereceğiz. Anayasayı, kanunları yok sayan bu zihniyet bir daha gelememek üzere gidecek. Millet İttifakı olarak ilk genel seçimlerde iktidar olacak, parlamenter demokrasiyi güçlendirerek yeniden kuracak ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun her fırsatta dile getirdiği Türkiye’nin 5 temel sorunu olan demokrasi, eğitim, dış politika, toplumsal barış ve ekonomiye kalıcı çözümler üreteceğiz. Biz tüm yurttaşlarımızı eşit kılacağımız bir düzen için iktidar olacağız.”

 
Bornova’da ilkokul öğrencilerine de uzaktan eğitim
 
‘9 Eylül’ koşulacak… 'Maraton İzmir' belki!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mert 17 Ağustos 2020 Pazartesi 20:18

90 dk kardeşim görüşlerin ve tespitlerin çok güzel bende ilave edeyim polislerin pandemiyle alakası olmayan sağlıkçıların tüm bedavacıların ücretlendirilmesimi istiyorum gerekirse öğrenciye bedava olsun işe başlama saatlerinde indirim uygulansın ama artık şu bedavacıların yükümü çekmeyelim...

Yorumu oyla      2      3  
90 dk. 17 Ağustos 2020 Pazartesi 12:24

İzmir BB kamu hizmeti olan toplu ulaşımda 10.02.2016 tarihinden itibaren ayrımcılık yapıyor. Merkez ilçelerde ilk binişten sonraki 90 dk. süresince binişler bedava . Çevre ilçe belediye otobüslerindeki aktarma hakkı ; İzmir BB meclisince 10.02.2016 tarihinde iptal edildiğinden çevre ilçedeki belediye otobüsleri dolmuş işletmesi gibi indi bindi para ödeniyor. Kamu hizmeti olan toplu ulaşımda merkez ilçe , çevre ilçe ayrımcılığı yapan CHP li İzmir BB gerçeği varken CHP ne neden oy vereyim İzmir’deki muhtarların bedava toplu ulaşıma ihtiyacı mı var da ; İzmir BB muhtarlara bedava toplu ulaşım imkanı sağlıyor. Toplu ulaşımda ayrıcalıklı kesimler kesimler ( 60 yaş ve öğretmene indirimli muhtarlara bedava gibi ) yarattıkça ; ayrıcalıklı kesimlerin yükümü normal vatandaş çekiyor. İzmir’de Öğrenciler hariç herkesin gittiğini ödeyecek ; hakkaniyetli uygulamaya geçmek için ne bekleniyor. Merkez ilçelerde 90 dk. aktarma hakkının ; ilk binişten sonraki 1.ci ve 2.ci binişlerde 50 krş ödeyerek aktarma süresinin 120 dk. çıkartılmasının kime ne faydası olacak. İzmir’deki toplu ulaşım yıllardır bir standarda kavuşturulamadı . Gelecek günlerde ,toplu ulaşımda nasıl bir uygulama ile karşılaşacağız acaba ?

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şüpheli asker ölümleri meclis gündeminde!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, şüpheli asker ölümlerinin ...
Kılıçdaroğlu ile A'dan Z'ye: Tuncay Özkan ve Selin Sayek Böke açıklaması
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin kendisine yönelik eleştirileri ...
ALO 177 Orman Yangını İhbar Hattı teyakkuzda!
Tarım ve Orman Bakanlığı olası bir orman yangınına karşı 7/24 esasına ...
 
Fuat Oktay: Fransa macera aramasın
Doğu Akdeniz'deki gerilimle ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ...
'Hiçbir emperyal gücün gölgesini kabul etmiyoruz'
CHP lideri Kılıçdaroğlu, ABD başkan adayı Biden'ın "Erdoğan'a karşı muhalefeti ...
Devlet Bahçeli'den Biden'a sert sözler
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ABD Başkan adayı Joe Biden'ın küstah ...
 
CHP İzmir'in acı günü: Eski başkan yaşamını yitirdi!
CHP İzmir'in 1977-1980 yılları arasında başkanlığını yapan Dr. Sedat Akman hayatını kaybetti.
CHP'li Serter: Yanan her karış toprağın takipçisiyiz!
İzmir Milletvekili Bedri Serter, birkaç gün önce Çeşme'nin Ildırı mahallesinde ...
CHP’li Beko'dan flaş Çeşme yangını iddiası: İmara açmaya çalışanların işi olabilir!
Çeşme’de 200 hektarlık bir alanı etkileyen ve uzun bir mücadelenin sonucu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva