HABERLER>POLİTİKA
21 Haziran 2021 Pazartesi - 11:04

CHP'li Sındır: Esnafı yaşat ki insan yaşasın!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bayındır’da Esnaf Ve Sanatkarlar Odası ve Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret etti. Pazarcı ve çarşı esnafı gezisinde salgınla, vergiyle, zamla tükenen esnafın Meclis’te sesi olmaya devam edeceklerini söyledi.

CHP li Sındır: Esnafı yaşat ki insan yaşasın!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bayındır’da Esnaf Ve Sanatkarlar Odası ve Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret etti. Bayındır CHP İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalışma programına CHP İzmir İl yöneticileri, ilçe yöneticileri, kadın kolları başkanı ve yöneticileri de eşlik etti.

“ESNAF BORÇ DEĞİL, KARŞILIKSIZ NAKDİ DESTEK İSTİYOR”
Girdiler nedeniyle esnafın çok zor durumda olduğunu ifade eden Sındır; “Esnaf borç değil, karşılıksız nakdi destek istiyor. Borçlarının faizsiz taksitlendirilmesini talep ediyor. Kira, işyeri masrafları ve ağır vergiler altında ezilen esnafımız Türkiye’nin dört bir yanında kepenk indiriyor. 2021 yılında her gün ortalama 260 esnaf kepenk kapattı. Son 5 ayda 40 bin esnaf iflas bayrağını çekti. İktidarın esnafa verdiği göstermelik destekler, esnafın yaralarına merhem olmuyor. Pandemide yurttaş, esnaf, işçi, emekçi yalnız bırakıldı. Salgının başladığı günden bu tarafa yüzbinlerce esnaf ticari faaliyetine son verdi. Ekonomik krizin derinleştiği son bir yılda esnafımız borç batağına sürüklenirken iktidar, esnafımıza hibe değil borç desteği sağladı. 128 milyar doları buharlaştıranlar, sosyal ve ekonomik hayatın olmazsa olmazı esnafımızın sıkıntılarını görmezden geldi, yok saydı” dedi. 

“İŞSİZLİK, YOKSULLUK, HAYAT PAHALILIĞI SON BULACAK”
Toplumun tüm kesimlerinin zor günlerden geçtiğini ifade ederek sözlerine devam eden Sındır, “Milletin parasını geçmediğimiz yollara, köprülere, uçamadığımız havaalanlarına, gitmediğimiz hastanelere değil can çekişen esnaflarımıza hibe desteği olarak verin. Salgınla, vergiyle, zamla tükenen esnafımızın Meclis’te sesi olmaya, haklarını aramaya devam edeceğiz. Esnafı yaşat ki insan yaşasın. Kira stopajını, SSK primini, muhasebe stopajını, damga vergisini, kurumlar vergisini kaldırın dedik, AK Parti dünyayı kasıp kavuran bir salgında bile esnafı görmezden geldi. Salgının faturasını halka kesen, salgının en ağır hesabını esnafa ödeten, emeğini alın teriyle harmanlayan esnafımızın taleplerine kulak tıkayan iktidardan halkımız ilk genel seçimlerde yetkiyi alacak. İktidar değişecek, işsizlik, yoksulluk, hayat pahalılığı son bulacak” dedi.

“KOOPERATİF VARSA KALKINMA VARDIR, GELİR ADALETİ VARDIR”
Bayındır Esnaf Ve Sanatkarlar Odası ve Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ziyaretleri esnasında sözlerini sonlandıran Milletvekili Sındır şöyle konuştu: “Gittiğimiz her yerde örgütlenmenin ve kooperatifçiliğin önemini anlatıyoruz. Kooperatifçiliği yaşatıp, sürdürülebilir kılmanın; ülkemizin kalkınmasında ve ekonomik zorlukların aşılmasındaki önemini biliyoruz. Kooperatifçiliğin toplumsal bir olgu olduğunu ve özünde dayanışmanın yattığını her zaman dile getiriyoruz. Üreten ve ürettiğini hakça, adilce paylaşan bir Türkiye hayaline ulaşmamızda kooperatifler çok önemli yer tutacak. Kooperatif varsa kalkınma vardır, gelir adaleti vardır.”

 
Altay bombayı patlatıyor!
 
Göztepe'de Rodriguez bilmecesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AYM, HDP iddianamesi için kararını verdi!
Anayasa Mahkemesi, HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada ilk incelemeyi ...
Kısıtlamalar esneyecek mi? Gözler kabine toplantısında!
İki haftada bir yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, NATO toplantısı ...
Mehmet KARABEL yazdı... Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz!
Mehmet KARABEL yazdı... Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz!
 
AK Parti’den Başkan Soyer’e ‘içme suyu’ eleştirisi
İzmir’in bazı ilçelerinde yaşanan şebeke suyu sıkıntısı sonrasında AK ...
Başkan Soyer’den ‘iktidar’ mesajı
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Gaziantep’te 200’ü aşkın ...
AK Parti İzmir’den, en özel ‘Babalar Günü’ kutlaması
AK Parti İzmir İl Sosyal Politikalar ile Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler ...
 
CHP'li Bakan'dan kamuda tek maaş önerisi
CHP İzmir Milletvekili Avukat Murat Bakan’dan kamuda çalışanların ikinci ...
Erdoğan'dan İzmir'deki saldırı ile ilgili açıklama!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, HDP İzmir İl binasına ...
CHP'de gözler belediyeler zirvesinde... İzmir'den Gaziantep'e çıkarma!
CHP'li belediyelerin iki yıllık çalışmalarının değerlendirileceği "CHP ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva