HABERLER>POLİTİKA
19 Haziran 2021 Cumartesi - 18:17

Erdoğan'dan İzmir'deki saldırı ile ilgili açıklama!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, HDP İzmir İl binasına yapılan ve parti çalışanı Deniz Poyraz'ın yaşamını yitirdiği saldırıyla ilgili olarak, "İzmir'deki provokatif saldırıyı kınadık, kınıyoruz ve benzerlerini de kınayacağız. Yakalanan failin önündeki ve arkasındaki tüm ilişkiler ortaya çıkartılarak en ağır cezayı da alacağına inanıyoruz" dedi.

Erdoğan dan İzmir deki saldırı ile ilgili açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP İzmir İl binasına yapılan ve parti çalışanı Deniz Poyraz'ın yaşamını yitirdiği saldırıyla ilgili  konuştu.

Erdoğan, "Gece yarısı bildirilerinden terör saldırılarına, provakatif eylemlere kadar her aracı kullandılar. 100'e yakın emekli amiralin hesapları soruluyor. Devam ediyoruz, sorulacak. Sen emekli olmuşsun. Bu devletle milletle ne işin var? Siz bu tür yanlış yollara saptıkça bunların hesabını bu ülkenin yargısı soracak.  Ben İzmir'deki son saldırıyı da aynı çerçevede görüyorum. Türkiye'de en çok saldırıya uğrayan siyasi parti AK Parti'dir. Sadece son 6 yılda 20'ye yakın teşkilat mensubumuz sırf AK Parti saflarında oldukları için şehit edilmiştir. Çeşitli örgütlerin teşkilatlarımıza saldırılarında da şehir olanlar olmuştur. -Kim olursa olsun, bu ülkenin hiçbir vatandaşının kılına zarar gelmemesi için ne gerekiyorsa yaptık, yapacağız. İzmir'deki provokatif saldırıyı kınadık, kınıyoruz. Benzerlerini de kınayacağız. Yakalanan failin önündeki ve arkasındaki tüm ilişkiler ortaya çıkartılarak en ağır cezayı alacağına da inanıyoruz. Türkiye, provokatif saldırılarla da terör örgütleriyle de suç çeteleriyle de darbecilerle de dışarıdan ülkemizi yönlendirmeye kalkanlarla da mücadele edecek güce sahiptir" diye konuştu. 

Erdoğan, "Bu davanın mensubu olanlar birbiri hakkında konuşamaz. Bırakın gidenler gitsin, umursamayın" ifadesini kullandı.

Erdoğan, muhalefete yüklenirken, "Bunlar sadece adı millet olan, illet ittifakıyla bir şeyler yapıyor. Bunlar PKK terör örgütüyle ittifak halindeler. Bir gün çıkıyorlar diyorlar bizim alakamız yok onlarla. Bunları anlamak mümkün değil. Zillet ittifakı bunlar. Dağdaki teröristlerle bir olanlara benim milletimin yol vermesi mümkün değil. Bu teröristlerle beraber olan, bizim Mehmetçiğimize kurşun sıkanlarla beraber olanlarla siz beraber olabilecek misiniz? Onlara oy verecek misiniz? CHP'li kardeşlerimize, İyi Partili kardeşlerimize sesleniyorum. Cumhur İttifakı olarak biz bu yolda milletin sesiyiz, cumhurun sesiyiz. Bu ülkede yapacağımız çok şey var.

Eğer biz bir dava adamıysak, bu davanın mensupları birbiri aleyhine konuşamaz. Bırakın gidenler gitsin. Umursamayın.

Öte yandan biz niye 2023 hedefi koyuyoruz. Bu doğrultuda Antalya'da il ve ilçeler dahil silme hepsini kazanmak istiyoruz. 2023'ün startını verdik. Bu noktada 2023 seçimi bir başka olmalı. Kazanmadık gönül bırakmayın. Muhalefet partilerinin milletin ve memleketin geleceğine ışık tutacak vizyonları olmadığını herkese anlatmalıyız" dedi. 

Erdoğan'ın HDP İzmir İl binasına yönelik yapılan provokatif saldıraya ilişkin açıklaması şu şekilde:

"Türkiye, önüne çıkan her tuzağı bozarak yoluna devam ettikçe, maruz kaldığımız saldırıların mahiyeti değişiyor. Son 8 yıldır kesintisiz yaşadığımız saldırılarda hedef doğrudan Türkiye'ydi, Türk milletinin istiklali, istikbali, kazanımları ve kazanacaklarıydı

Gece yarısı bildirilerinden terör saldırılarına, suç örgütleri mensuplarından provokatif eylemlere her aracı kullandılar. 100'e yakın emekli amiralin hesapları soruluyor. Siz yanlış yollara saptıkça bu ülkenin yargısı size hesap soracaktır.

Ayrıca İzmir'deki provokatif saldırıyı da en şiddetli şekilde kınıyoruz. Benzerlerini de kınayacağız. Yakalanan failin önündeki ve arkasındaki tüm ilişkiler ortaya çıkarılarak en ağır cezayı alacağına inanıyoruz."

 
Didim Belediye Başkanı Atabay'a sopalı saldırının görüntüleri ortaya çıktı!
 
5 milyon doz Sinovac aşısı Türkiye'ye ulaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de gözler belediyeler zirvesinde... İzmir'den Gaziantep'e çıkarma!
CHP'li belediyelerin iki yıllık çalışmalarının değerlendirileceği "CHP ...
Taraftarı heyecanlandıran haber AK Partili Dağ'dan... Alsancak Stadı'nda ilk maç ne zaman?
Katıldığı radyo programında açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan ...
CHP'li Sertel: Ziraat Bankası’nda tarımsal krediler son sırada!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, "Çiftçiyi desteklemek ...
 
CHP'de 'mor' isyan... 'İstanbul Sözleşmesi'nden değil önümüzden çekilin'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları, İstanbul Sözleşmesi ...
Kılıçdaroğlu: Kavga edeni kapının önüne koyacağım!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te CHP Belediye Başkanları Çalıştayı'nda ...
CHP’li Kılıç'tan 'mapushane' raporu: Koronayla savaş cezaevlerinde çok daha zor!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, pandemi ...
 
AK Parti’den Ödemiş çıkarması... Belediyeye eleştiri yağmuru!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Ödemiş ziyaretinde belediyeyi ...
Erdoğan'dan aşı milliyetçiliğine tepki
Antalya Diplomasi Forumu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Salgın döneminde ...
CHP heyetinden HDP'ye taziye ziyareti
CHP heyeti, HDP İzmir İl Başkanlığına taziye ziyaretinde bulundu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva