HABERLER>POLİTİKA
9 Haziran 2023 Cuma - 13:08

CHP’li Sındır’dan ‘kurultay’ yorumu: Kasım’da yapılmalı!

Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde başlatılan kongre sürecini değerlendiren 25-26-27’nci dönem İzmir milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Partinin kurultayını bir an evvel yaparak kurultay sürecini kafasından atması lazım. Kasım ayında yapılacak bir kurultay geç kalınmış bir kurultay olmaz. Ardından aday belirlemelere 5 ay kalır bu süre de yeterli olur” dedi.

CHP’li Sındır’dan ‘kurultay’ yorumu: Kasım’da yapılmalı!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’den 25-26-27’nci dönem milletvekilliği görevini yürüten Kamil Okyay Sındır Sonsöz TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Sındır, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Programda genel seçim sonrası parti içinde başlatılan kongre süreci, değişim çağrıları ve tüzük konusu masaya yatırıldı.

TÜZÜK DEĞİŞMELİ
Parti içindeki MYK değişimi önseçim ve kongre süreci hakkında yorumlarda bulunan Sındır, tüzük değişikliği çağrısı yaparak “MYK’nın içerisindeki tüm arkadaşlarımız çok kıymetli ve değerlidir. Parti Meclisi’ne seçilmiş arkadaşlarımızın hepsi belli bir etkinliğe sahip profillerdir. Eğer MYK’yı olduğu gibi değiştirmek istiyorsanız, var olan diğer PM üyeleri arasından değiştirebilirsiniz. Tabi genel başkanımızın tercihidir. Tüzük bunu gerektiriyor. Tüzük değiştirilmeli midir? Bu parti tüzüğünün mutlaka değişmesi lazım, bu tüzük ilk Sayın Baykal döneminde yapılan bir kurultayda değişmişti. Aslında daha önce Genel Sekreter, Genel Sayman ve Genel Başkan kurultayda seçilirdi. Ardından ise Genel Başkan dışındaki genel sekreter ve sayman parti meclisince seçilmeye başlandı. En son ise Genel Başkan belirlemeye başladı. Bu değişiklikler partide sürekli anti demokratik sürece doğru evirildi. Ve en son, benim genel sekreterliğimden sonra yine bir tüzük değişikliği ile genel sekreterin de fonksiyonları daraltıldı. Bizim aday belirleme süreçlerinde daha demokratik hale gelmemiz gerekiyor.  Yani ön seçimin mutlak olması ve partinin üst yönetim organlarında her şeyin sadece genel başkanın takdirine bırakılmadan, partinin yetkili organlarına ki, kurultay en başta yetkili organ sonrasında ise parti meclisi organlarının tercihi ile MYK’nın oluşturulması hem demokrasi adına çok önemli bir noktaya taşır partimizi. Yerel seçimlerde de ön seçim olmalıdır. Ön seçim esastır. Mesela 7 Haziran seçimlerinde ön seçim yapıldı ve bu ön seçimde seçilen arkadaşlarımızın parti örgütü ile ilişkilerine ve hizmetlerine bakarsan çok etkin ve yetkin olduğunu ve rozeti saygınlıkla taşıdığını görürsünüz. Kurultayın da bana göre yerel seçimlerden önce yapılmasında bende yarar görüyorum” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU ADAY OLURSA İSTANBUL, AK PARTİ’YE TESLİM EDİLİR
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “değişim” çağrılarını yorumlayan CHP’li Sındır “Sayın İmamoğlu’nun Genel Başkan olması konusunda bazı açıklamalar var. Kendisinin de yaptığı açıklamalar bu konuda kendisinin de meyilli olduğunu ifade ediyor. Yerel seçim öncesi bir kurultayda Ekrem Başkan’ın istifa etmesi gerekir İstanbul Belediye Başkanlığından… Bunu yaptığı takdirde AK Parti'ye İstanbul’u teslim etmek olur. Burada bir çıkmaz var” diye konuştu.

KURULTAY SEÇİM ÖNCESİ OLMALI
Yerel seçimleri hatırlatarak kurultayın biran önce tamamlanması gerektiğini vurgulayan Sındır, “Partinin kurultayını bir an evvel yaparak kurultay sürecini kafasından atası lazım. Kasım ayında yapılacak bir kurultay geç kalınmış bir kurultay olmaz. Ardından aday belirlemelere 5 ay kalır ve bu süre de yeterli olur. Partinin birçok şeyi geride bırakıp daha güçlü şekilde heyecan ve motivasyonunu yenileyerek seçime gitmesinde ben seçmen açısından da doğru buluyorum” dedi.

KILIÇDAROĞLU PARTİYİ EMİN ELLERE BIRAKACAKTIR
Kılıçdaroğlu’nun partiyi yüz üstü bırakmayacağını belirten Sındır, “Sayın Genel Başkan aday olup seçilirse kurultay seçmiş olacak. Şu anda buna karar verecek olan kurultay. Parti örgütlerinin talebi neyse bu karşılık bulacaktır. Benim olmalı, olmamalı demek kurultay üstü bir karar olur. Bir partinin Genel Başkanını değiştirmek kolay iş değil. Ancak Sayın Genel Başkanın bu partiye olan sadakati ve bağlılığı sebebiyle partiyi yüzüstü bırakmaz. Sayın genel başkanımız partiyi demokratik bir tüzük oluşturduktan sonra partiyi güvenli bir geleceğe taşıyacaktır. Toplumda karşılığını bulacak yönetim kadrolarını oluşturduktan sonra görevini gönül rahatlığı ile bir başkasına devretme arzusunda olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 
TBMM'deki fezlekelerin 28'i Kılıçdaroğlu'na ait
 
Mayon Yanardağı çevresinde tahliyeler başladı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Düz Partili 10 Haziran 2023 Cumartesi 10:25

Kimse beklemesin istifa yok zaman içinde unutturmaya çalışıyorlar,lütfen genel merkez yöneticileri kaçıncı defa milletvekili olarak görev yapıyor? Bu makamı terk ederler mi? Buyurun bütün söyledikleri diktatörlük tek adamlık hepsiburada lütfen bu halkın aklını hafife almayın,çekin gidin artık...

Yorumu oyla      2      3  
Sandal Serdar 9 Haziran 2023 Cuma 17:25

Sayın Sındır Halk Değişim istiyor. Anketlerde 4. sırada çıkan aday yapılırsa, kendini aday yapmak için 6 lı masa kurulursa olacağı budur. Hangi Demokrasiden bahsediliyor.

Yorumu oyla      2      3  
alo 9 Haziran 2023 Cuma 16:52

Sayın hocam geriye dönüp baktığınızda ne kattınız,ne yaptınız,niye yapamadınız elde ne var söylenecek

Yorumu oyla      2      4  
murat 9 Haziran 2023 Cuma 14:32

İmamoğlu İstanbul için yeni bir adayı işaret eder, seçimlere onun Başkanlığında girilir. Seçimden sonra yapılacak kurultayda ise İmamoğlu partinin başına geçer. Değişim tavandan başlar, tabandan değil.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM'deki fezlekelerin 28'i Kılıçdaroğlu'na ait
Meclis Başkanlığı, geçen yasama döneminde milletvekillerinin yargılanması ...
CHP’li ilçe başkanından ‘encümen’ tepkisi: Yanlıştan dönülmeli!
Cumhuriyet Halk Partisi Urla İlçe Başkanı Pelin Karasakal, belediye encümen ...
CHP’li Polat gümrüklerdeki yeni uygulamaya dikkat çekti: Kontrolü zayıflatır!
CHP İzmir Milletvekili ve Dış Ticaret ve Gümrük Politikalarından Sorumlu ...
 
Gaziemir’de koltuk savaşları… İşte son kulisler!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de başlayacak olan kongre sürecinde ilçelerde ...
Seçimden sonra ilk canlı yayın!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimi ...
Saygılı'dan Soyer'e 'taşkın' salvosu: Büyükşehir İzmir'i terk etti!
Dün akşam saatlerinde İzmir'i etkisi altına alan sağanak yağış sonrası ...
 
İzmir'deki dönüşüm projesinde 'demirden çalma' iddiası!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Yapı Kooperatifi aracılığı ...
Zafer Partisi İzmir'de A takım belli oldu!
Zafer Partisi İzmir İl Yönetimi için yeni atanan isimler belli oldu.
AK Partili Dağ’a ‘bakan gibi’ karşılama
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, bir dizi program için geldiği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva